armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Amanta, femeia din umbra

De în Monden 8 iul 2009
Intr-un triunghi conjugal ele sunt personajele negative. Nu conteaza ca el a inceput cu avansurile, nu conteaza ca sotia a fost cea care l-a impins indirect spre pierzare. Istoria le-a trecut in cartea rusinii, societatea le arata cu degetul. Nimeni insa nu le intreaba cat de mult pot sa iubeasca, constiente in acelasi timp ca pot pierde totul si ca el se va intoarce totusi la sotie. Ele, amantele, vor fi mereu femeile din umbra.

Alexandra a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanica cu trei ani in urma. A fost o studenta ca oricare alta, cu restante, realizari, esecuri in dragoste. Isi aminteste cu placere de anii studentiei, despre care povesteste cu haz in cercurile de prieteni. Un lucru insa prefera sa-l tina sub tacere: faptul ca, timp de cateva luni, a fost amanta unui barbat casatorit.

Cum a inceput povestea voastra?

Eu eram anul trei la facultate. Eram genul de fata care nu se prea baga in seama cu baietii. Nu am crezut niciodata despre mine ca arat rau, dar nu stiu de ce, dintotdeauna am obisnuit sa ridic baietii pe un piedestal inalt si de cate ori faceam asta ajungeam sa ma pierd in fata lor. Iar baietii din ziua de astazi vor fete rele. Cele cuminti nu mai sunt la moda. In timpul facultatii avusesem o singura relatie stabila de un an, cu un tip care statea si el in camin, cu doi ani mai mare ca mine. Era super ok, eu ajunsesem sa-l iubesc foarte mult pentru ca asa imi este firea, ma atasez repede de oameni si-mi fac planuri de viitor in ceea ce-i priveste. Dar stii cum e in camine: fete si baieti claie peste gramada intr-o singura camera, nu poti avea intimitate, trebuie sa te intelegi cu colegii de camera ca sa ramai cateva ore singur cu persoana iubita, si apoi iti vine tie randul: daca esti rugat sa o faci "pe pompierul", nu ai de ales, pleci din camera, fie noapte sau zi, vara sau iarna.

Ei, bine, in camine tentatia e mare. Sunt multe fete care traiesc superficial, care vor sa profite din plin de anii astia de falsa libertate. Nu am vrut niciodata sa fiu ca ele, dar am ajuns sa le invidiez pentru ca prietenul meu de atunci m-a parasite pentru o fata "de gasca". Am suferit mult, dar asta nu mai e ceva nou. Era si sesiune, iar eu nu aveam chef sa fac nimic. Stateam pe coridoare si plangeam pentru ca nu intelegeam de ce alesese pe altcineva. Am inceput sa iau calmante si dormeam toata ziua. Apoi intr-o zi, de disperare, am vrut sa dau cu pumnul in geam - era un geam mare la capatul coridorului - si sa-l sparg. Nu stiu ce era in mintea mea, cred ca prea multe pastile, probabil ca si bausem ceva, dar cu toata ceata din capul meu, mi-am dat seama ca s-ar putea sa-mi tai venele si oricum nu folosea nimanui. M-am intors in camera si fetele m-au vazut ca nu eram ok. Oricum, ele stiau ce se intampla cu mine de o luna si ceva si nu stiau cum sa ma aduca inapoi pe linia de plutire. Asa ca s-au hotarat pe loc sa mergem in seara aceea in club. Evident, am spus ca nu, dar o tipa care era sufletul petrecerilor a insistat.

Au insistat sa ma imbrac cu haine cat mai sexy si mi-au zis ca barbatii nu merita atatea sacrificii si ca viata merita traita. Nu mai stiu exact ce am facut in seara aia, stiu ca am stat cam mult pe la bar in timp ce prietenele mele insistau sa dansam, si unul dintre barmani m-a vazut ca nu eram in apele mele. A intrat in vorba, m-a intrebat daca am picat vreun examen si de ce sunt asa intoarsa pe dos, nu mai stiu exact daca i-am povestit ce am, dar s-a oferit sa-mi faca el cinste cu urmatorul pahar "din partea casei" atata timp cat nu era tarie. Nu-mi mai pasa de nimeni si de nimic, nu stiu nici macar daca am incercat sa fiu amabila cu el, dar i-am dat numarul de telefon. Mi se parea normal, chestii d-astea se fac in studentie. Nu-mi doream o relatie, nu aveam chef nici macar de un flirt, dar la cat de "high" eram in seara aia, i-as fi dat numarul de telefon si Papei.

Cum s-a desfasurat prima intalnire?

Pai cred ca m-a sunat a doua sau a treia zi. Eu nu-mi mai aminteam clar ce facusem, dar mi-au amintit prietenele mele ca statusem aproape toata noaptea la bar. Mi-a zis ca lucreaza in seara aia, dar ca pot veni in club, ca vorbeste el cu baietii de la intrare sa ma lase pe gratis. Zicea ca e ingrijorat, ca se gandise toata noaptea dupa ce am plecat ca mi-as fi putut face ceva rau si simtea ca intr-un fel este si responsabilitatea lui. Imi placea ca se gandea la mine, plus ca eram vulnerabila si m-as fi multumit chiar si cu o aventura de-o seara.

Stiai ca e casatorit?

Nu. Nu stiu daca purta atunci verigheta si la cat de ametita fusesem cu cateva seri in urma, nu cred ca bagasem de seama. Oricum, m-am dus in club singura, fara sa le spun prietenelor mele. Nu era multa lume, ca era in timpul saptamanii. Am stat la o masa si mi-a spus ce imi spusese si mai inainte la telefon, ca in general nu cere numere de telefon de la fete, dar ca era ingrijorat de situatia mea. Atunci mi-a zis ca e casatorit si sa nu inteleg gresit, ca nu are multi prieteni cu care sa vorbeasca, si ca par a fi o fata de treaba si de incredere.

De cat timp era cu sotia lui? Cum se intelegeau?


Asta am aflat mai tarziu, dupa vreo luna. Intre timp am pastrat legatura, ma mai suna, il sunam si eu, cand veneam in club stateam mult de vorba daca nu avea multi clienti. Intre timp eu mai iesisem cu doi tipi, dar nu se infiripase nimic, ma gandesc ca eram inca vulnerabila dupa despartirea de fostul meu prieten si baietii te simt la faze d-astea. Oricum, ii povesteam "aventurile" mele esuate si incepuse si el sa-mi spuna ca nu se intelege cu sotia, ca sunt impreuna de aproape doi ani, ca facuse o greseala mare cand se casatorise cu ea, ca erau amandoi studenti cand se cunoscusera si ca ei ii placuse mult de el si ca pana la urma a facut in asa fel incat sa ramana insarcinata incat el sa o ia de sotie. Apoi a facut avort spontan (sau poate provocat de ea) si a pierdut copilul, dar nu mai aveau cum sa dea inapoi pentru ca fixasera nunta. Parea o povestea desprinsa din telenovele, dar stiu ca sunt unele fete care fac lucruri de genul asta doar ca sa ramana cu barbatul pe care il vor.

Cum ati devenit iubiti?

Intr-o seara m-a sunat si mi-a zis ca se certase cu ea. El era ca de obicei la munca, pentru ca sesiunea era pe sfarsite si studentii luasera cu asalt cluburile. M-am dus si eu in club, am vazut ca era suparat, am stat de vorba, apoi am baut si eu un pahar si am incercat sa aflu ce sa intamplase. Mi-a zis ca ar vrea sa divorteze dar ca-i este mila de ea, ca o s-o distruga, si ca nu stie ce sa faca. Am incercat sa-l ajut cu un sfat, dar era galagie asa ca si-a rugat un prieten sa-i tina locul jumatate de ora. El nu bause nimic si era cu masina, asa ca am iesit sa ne plimbam. Am tras undeva in spatele unor blocuri, ascultam muzica si am inceput sa ne sarutam. Mai departe este evident ce a urmat.

Dupa acea noapte ati pus punct sau ati lasat lucrurile sa mearga mai departe?


Eu mai aveam o luna si jumatate de practica si am convenit ca dupa ce plec acasa punem punct ca sa nu complicam lucrurile.

Cum reuseati sa va intalniti?

El era oricum ocupat in majoritatea serilor, si profitam de asta ca sa ne intalnim in club. Colegii lui cred ca si-au dat seama si uneori ne erau complici. Putea lipsi o jumatate de ora, o ora si nu se prindea nimeni. Plecam cu masina sau, daca nu era nimeni, mergeam la mine in camera. Odata am facut dragoste in spatele barului, intr-un fel de magazie in care tineau navete de bere. Oricum, ne intalneam pe fuga.

Cat a durat povestea asta?

Pai aproape doua luni, cred. Cat am fost eu in practica. Pentru mine era ceva nou si nici nu riscam prea mult, pentru el era mai greu, cu atat mai mult cu cat era inca indecis ce va face cu sotia lui, iar eu nu aveam dreptul sa-i cer sa se desparta de ea.

Vorbea despre ea? Vorbea cu ea la telefon?

Da, i-am auzit vorbind de cateva ori, insa chestii banale. Iar despre ea vorbea cu mila.

Ati riscat vreodata sa fiti prinsi?

De catre ea, nu. Si chiar ma mir de ce nu venea in club, pentru ca era inca destul de tanara, nu pot sa cred ca era o baba incuiata. Poate ca avea si ea pe cineva, cine stie?

Cum s-a sfarsit?

Pai am plecat acasa. Eu nu sunt din oras si dupa practica nu puteam sa mai raman in camin ca se inchidea pe timpul verii. Evident, mi-a fost greu. Nu sunt insensibila si cred ca nici lui nu i-a fost usor. Dar nu am avut curajul sa vad in chestia asta mai mult decat o aventura.

Ati mai pastrat legatura?

Nu. Eu i-am sters numarul de telefon din agenda, chiar daca mi-a fost foarte greu. Dar asta este unul dintre principiile la care tin.

Ai avut vreun moment mustrari de constiinta ca faci asta?


Da, cand imi spunea ca-i este mila de ea. Si ma gandeam ce fel de femeie poate sa fie sotia lui, atat de perfida incat sa apeleze la un truc ieftin pentru a-l lega de ea si in acelasi timp atat de slaba incat sa induca mila.

Crezi ca te-a iubit?

As vrea sa cred ca da. Relatia noastra nu se rezuma doar la sex. Asa cum am mai spus, la inceput obsinuiam sa stam mult de vorba despre viata noastra personala. Dar asa cum se intampla de cele mai multe ori intre doi prieteni de sexe diferite, a aparut atractia, scanteia. Atat eu cat si el aveam nevoie de cineva care sa ne fie aproape si cred ca asa incepe fiecare povestea de dragoste.

De ce ar fi mai buna o amanta decat o sotie?

Nu cred ca exista termeni de comparatie. Repet, nu sunt mandra de acest capitol din viata mea si nici nu vreau sa incurajez realtiile extraconjugale. Nu sunt o persoana foarte religioasa, dar cred ca familia trebuie sa ramana un model in societate. Majoritatea barbatilor sunt predispusi la asa ceva atunci cand se casatoresc doar de dragul de a o face, fara sa constientizeze ce implica asta. Si in general barbatii isi fac amante atunci cand simt ca le lipseste ceva. Unii o fac din teribilism, pentru a incerca ceva nou si pentru ca asa e "la moda" si "masculin". Pentru femei e mai complicat.

Crezi in fidelitate si in iubire dincolo de moarte?


Da, si sper sa se materializeze in relatia pe care o am de doi ani cu actualul meu iubit. Acum trei ani eram inca imatura si-mi permiteam sa fac prostii. Astazi nu as mai risca la fel de mult.

Te-ai pus vreodata in locul femeii inselate?

Si eu fusesem inselata si parasita. La momentul respectiv nu-mi mai pasa. El ma alesese pe mine si ma complaceam in ideea ca, daca l-ar fi vrut cu adevarat, ar fi luptat pentru el.
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Elena B (24.07.2009, 18:55)
Nu este bine sa judeci pe nimeni pentru ca nu ai de unde sa stii care au fost motivele sale,pana la urma si amantele sunt tot oameni.Nu am fost niciodata in rolul de amanta si nici nu as putea datorita principiilor pe care le am.Am cunoscut o persoana in situatia asta si consider ca la un moment dat sufera poate tot la fel de mult ca si sotia.O aventura sa spunem ca e normala pentru un barbat dar cand ea devine o relatie atunci sunt mari semne de intrebare cu privire la casnicia lui.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr