Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»
chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»

Alegeri 'sanatoase' care dauneaza grav sanatatii

De în Sanatate 16 mar 2010
Cu o piata asa abundenta de produse sanatoase si cu siguranta, certificata de producatori, ca sunt in beneficiul corpului meu, am aderat trend-ului "fara toc e mai bine, nu iti strici coloana", iar vegetarianismul capata din ce in ce mai mult sens in alimentatia mea. Sportul cat cuprinde, oriunde, oricum, iar deliciile-rasfat care au eticheta "integrale", "naturale", "light" sunt o adevarata mana cereasca intr-o dieta sanatoasa. Cred ca sunteti toate de acord cu optiunile mele! Nu si specialistii insa, atentionandu-ne ca majoritatea alegerilor 'sanatoase' pe care le facem dauneaza de fapt, sanatatii. Descopera mai multe detalii!
Daca si sanatatea a ajuns sa dauneze sanatatii atunci am ajuns foarte rau! Daca si putinele alegeri pe care le ai la dispozitie sunt daunatoare si interzise, atunci ce mai e sanatos pe lumea asta? Pentru ca am vorbit cu o prietena, care era vadit convinsa ca exista si lucruri cu adevarat sanatoase pe care sa le faci, care se inscriu in acceptiunea termenului, insa i-am cam distrus sperantele intr-o viata pur sanatoasa! Ferm convinsa ca nu am contrargumente la ideea de sport si alimente light, sau la ideea de pantofi sport, ori a unor stiluri alimentare precum vegetarianismul, considerat cel mai aproape de ideea de "la creme de la creme" in materie de alegeri benefice in alimentatie, a ripostat cat a putut, dar concluziile de specialitate nu au tinut deloc cu ea! Unele dintre cele mai sanatoase alegeri culinare si de stil de viata pot fi mai daunatoare decat crezi!

Pantofii sport sunt la fel de daunatori corpului ca cei foarte inalti

Nu demult scriam aceasta stire, care ne evidentia faptul ca alegerea unor pantofi sport, plati, in detrimentul tocurilor inalte care afecteaza coloana vertebrala, nu este deloc o alegere in favoarea sanatatii noastre. Hmm, am fost la fel de dezamagita, credeti-ma, mai ales ca ma reorientasem catre astfel de incaltari, foarte joase. Asadar, conform stirii aparute la inceputul lunii ianuarie in The Sun, pantofii cu talpa plata pot produce dureri atat picioarelor cat si spatelui, iar tocul ideal este cel situat intre 2 si 3 cm maxim.

Astazi, in presa engleza, mai exact in DailyMail apare un alt articol, asemanator, care vine totusi sa intareasca mai mult sau mai putin aceeasi idee, chiar daca intr-un alt sens, referindu-se la utilizarea falsurilor in materie de cizmulite tip boots, care pot avea efecte periculoase asupra picioarelor si spatelui. Specialistii sustin ca utilizarea unor fake-uri poate avea repercursuni foarte grave asupra formatiunii piciorului, dar si coloanei vertebrale.

Insa chiar si cele originale sunt luate in vizor de medici, dr. Ian Drysdale, directorul Universitatii Britanice de Medicina Osteopatica declarand ca aceste cizme sunt moi si tin de cald, fetele considerand ca in acest fel se bucura de confort si ofera pcicioarelor relaxarea necesara dupa o repriza de pantofi cu toc. In realitate insa, sustine specialistul, acestia distrug piciorele, pentru ca folosirea lor aplatizeaza talpa, eliminandu-i acea bolta din mijloc (boala se mai numeste si platfus), iar consecintele pot aparea atat la talpi, dar si la glezne sau chiar la solduri.

Medicii atentioneaza asupra utilizarii acestui gen de incaltaminte in randul copiilor, ale caror picioare sunt in crestere, iar aceste incaltari, destul de la moda, pot avea repercursiuni grave, dar mai ales ireversibile asupra formarii piciorului.

Ca fumezi sau faci sport in aer liber e cam unul si acelasi lucru!


Crezi ca odata cu venirea primaverii te vei bucura de un dublu efect al sportului: miscare si mai ales, aer curat, proaspat, de primavara?! Cu prima parte sunt de acord, insa cu cea de-a doua, nu stiu ce sa zic de atributele de "fresh, curat", mai ales daca stai la oras, pentru ca s-a demonstrat ca smogul face din sportul in aer liber un pericol echivalent cu tigarile, informa presa din jurul lumii la inceputul lunii ianuarie 2010. Medicii atentionau atunci ca de exemplu, jogging-ul in aer liber pe strazile poluate ale unui oras intens circulat si mai ales, industrial, echivaleaza cu fumatul unui pachet de tigari intr-o saptamana. Totusi, sportul in aer liber este de preferat in locul celui de la sala, spun specialistii! Acum, stau si ma intreb, ce sa fac? Sa ma duc pana la munte ca sa alerg si eu de 2 ori/saptamana,  in fiecare saptamana? Cat de penibil suna?

Vegetarianismul, de preferat sau de criticat?

Exista dezbateri inca intense si nefinalizate vizavi de "orientarea" nturala a organismului uman in privinta alimentatiei. Unii zic ca oamenii sunt facuti sa fie vegetarieni, altii sustin ca sunt nascuti pentru a fi carnivori, iar consumul de carne face parte din natura sa si mai ales din integritatea alimentara de care trebuie sa dea dovada acesta. Si eu cred ca alimentatia unei persoane trebuie sa fie una echilibrata, fara excese si cat mai variata. Dar nu exclud ideea ca vegetarianismul poate fi un stil de viata sanatos pentru unii! Intotdeauna insa, specialistii ne-au spus sa nu ne axam niciodata pe un anumit tip de alimentatie, pentru ca astfel creem deficit in alte zone, si ca o alimetantatie sanatoasa si un corp armonios se formeaza prin introducerea in meniu a cat mai multor categorii de alimente, evitand insa excesele. Atunci cand oamenii considera ca alimentatia carnivora este nociva, este pentru ca nu stiu ce sa aleaga, si mai ales cum sa o gateasca sanatos. Pentru ca una este sa mananci carne de porc grasa prajita in baie de ulei si alta este sa mananci un piept de pui la gratar!

Mihaela Bilic, nutritionista vedetelor, mi-a confirmat cconvingerea si a sustinut in cadrul unei conferinte de presa mai veche ca un aliment esential in orice dieta este chiar carnea; dr. Bilic recomanda carnea de orice fel, inclusiv de porc, spre surprinderea tuturor si sustine ca, daca privim din punctul de vedere al unei diete de slabit, vegetarienii slabesc mult mai greu decat carnivorii.

Miscare fara cap, doar de dragul slabitului!

Daca ar fi sa facem un sondaj simplu referitor la sport sub supravegherea specialistului, sunt 80% sigura ca foarte putine dintre respondente ar sustine ca merg la sala, sau chiar daca merg, ca au parte de atenta supraveghere a unui specialist, si mai mult decat atat, ca si respecta tot ce zic ei. Ba mai mult chiar, daca e sa ne ducem oarecum 'in extremis', cate femei aleg sportul conform situatiei lor medicale sau propice organismului lor? Criteriul de alegere este de multe ori alterat in aceasta privinta si este decis de gust, de placere, de distractie, de eficienta, de rezultate. Ma duc la Kangoo Jumps pentru ca este distractiv! Imi este util? Trebuie sa fie cumva, in vreun fel! De slabit tot oi slabi eu 1 kg -2 macar! Cam acestea sunt criteriile dupa care ne luam atunci cand alegem un sport! Iar problemele incep sa apara: afectiuni ale coloanei, fracturi, deterioarea articulatiilor, etc,.

Iata 2 articole care sa te inspire oarecum in deciziile pe care le iei inainte sa faci faci sport:

7 dezastre nebanuite pe care le poate avea sportul practicat gresit

Cand nu ai voie sa faci sport deloc?

Oau, ce de produse dietetice, light, fara grasimi, etc, au aparut pe piata! Pot sa mananc cat vreau fara sa ma ingras?

Atentie foarte mare, pentru ca nu toate produsele care apar pe piata sunt cu adevarat utile intr-o dieta sanatoasa! Sa luam un exemplu clar: painea! Cand ma plimb pe langa raionul de paine intr-un supermarket obisnuit, simt intotdeauna o furie pe care o revars asupra producatorilor, deoarece te capteaza cu etichete mincinoase, care te fac sa consumi produsele acelea fara a-ti da seama ca mare diferenta fata de produsele obisnuite nu este. Pentru ca si eu faceam acelasi lucru inainte: cum vedeam pe eticheta paine dietetica, graham, de secara, cu cereale integrale, gata, si credeam ca am gasit o sursa sanatoasa si utila in alimentatie, pentru ca desi are acelasi numar de calorii cu cea obisnuita, are macar mult mai multe proprietati nutritive si accelereaza digestia, ajutand la metabolizarea continutului. Insa nu este chiar asa! Sunt povesti mincinoase acestea! Iar daca nu esti informat in acest sens, nici ca iti dai seama! Cata lume are timp sa stea sa citeasca si eticheta, dupa ce denumirea produsului a parut deja captivanta? Mai nimeni! Daca pe ea scrie "de dieta", te increzi in ea, nu? Insa in realitatea aceste produse au foarte putine modificari in scopul pe care denumirea il furnizeaza ca fapt, in sensul in care daca va uitati bine, majoritatea acestor paini sunt o combinatie de faina alba (pe care nu ar trebui sa o consumati in general, nu numai in dieta) si foarte putina faina integrala! Sunt o mare pacaleala menita sa vanda! Mi s-a intamplat chiar mie sa vad ca scria deasupra "paine neagra", iar ea era aproape alba, nu avea de-a face deloc cu negrul, nici nu stiu daca vazuse la fata vreun pic de faina neagra! Sunt furioasa pe astfel de produse! Probabil ca ma veti intreba de surse de unde sa acumparati "pe incredere"? Nici macar eu nu stiu! Am tot cautat, dar sincera sa fiu, nu am incredere nici macar in cele bio! Cel mai sigur mod de a avea produse intr-adevar 100% naturale este acela in care le preparati in casa conform indicatiilor specifice pentru un astfel de produs!

Salata la restaurant!

O alta alegere pe care eu personal o consider cea mai sanatoasa atunci cand mananc in oras, este salata! Insa intotdeauna specific ospatarului ca nu vreau dressing inclus, ci prefer sa mi-o prepar singura cu un strop de ulei de masline si otet/lamaie si putina sare.  E o capcana in care majoritatea cade si este pacat, pentru ca si-asa este un efort destul de mare sa mananci sanatos, si cand mai ai si impresia ca mananci astfel si de fapt nu-i asa, iti vine sa intri in depresie. Dressing-urile de restaurant sunt in general cumparate, ambalate, deja facute: "la plic"! Contin foarte multe E-uri nocive si mai ales grasimi, majoritatea bazandu-se pe maioneza, smantana sau iaurt destul de grase care nu au ce cauta intr-un simplu dressing de salata. Daca si un amarat de dressing de salata este o bomba calorica, atunci e cazul sa ne lasam pagubase! De aceea, cel mai bine este sa-ti prepari un dressing clasic, simplu, dar delicios si inofensiv si sa incerci acasa ceva mai complicat, cu produse in care ai suficienta incredere ca nu sunt "fake-light"!

Nu rata un interviu exclusiv!

Anna Olson, simpatica realizatoare a emisiunii "Ceva dulce" si bucatar de succes in Canada, ne-a acordat, in exclusivitate pentru Romania, un interviu la fel de dulce si inedit precum retetele ei! Descopera-i secretele aici!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 apr