chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Alanna Aisha: "Suntem mai mult decat ne putem imagina..."

De în Monden 25 noi 2009
"A fi autentic este o provocare, este drumul eliberarii care ne conduce spre transformarea in regi si regine, in zei si zeite ale propriei noastre vieti", ne spune Alanna Aisha intr-un interviu acordat Feminis.ro. Tot ceea ce vine din noi, fricile, furiile, tristetile, culpabilitatile, trebuie sa ne fie ghid, vor fi o lectie de viata daca vom reusi sa alegem invatatura din fiecare.

Alanna Aisha este artista corporala (sp. "artista corporal") si maestra in tehnici de eliberare prin dansuri sacre si meditatii. Alanna foloseste toate acestea pentru eliberarea de blocaje in plan fizic, mental si spiritual.

S-a nascut in Brazilia, a urmat cursurile Facultatii de Stomatologie si avea sa practice pentru un timp acesta meserie. In paralel a inceput sa practice yoga si sa se intiteze in taina meditatiilor. Apoi, ne spune ca "lumea ei interioara a condus-o la descoperirea invataturilor initiatice ale inteleptilor andini, unde virtutea si puterea se manifesta in dulceata vietii", de mica fiind bantuita de imagini si sentimentul ca locul ei este undeva aproape de aerul tare al Anzilor.

In Anzi avea sa-l intalneasca pe Mallku. A stiut de la prima privire ca este el si, intr-adevar avea sa-i devina sot. Acum, Alanna conduce grupuri de pelerini pe drumul samanic cu obiectivul de a recupera esenta fortei si frumusetii din fiecare individ.

Aflata pentru a doua oara in Romania, la invitatia Centrului de Dezvoltare Personala AMANESER, Alanna ne arata cum sa ne recunoastem forta interioara pentru a deveni fiinte puternice.

De unde aceasta pasiune pentru lumea magica a incasilor si caile samanice de eliberare?

Este o pasiune pe care am avut-o din copilarie. Am descoperit-o in mine. Am stiut mereu ca este acolo. Drumul samanic este cararea frumusetii si a placerii. In samanism gasim contruntari de vieti, dar cel mai important este sa recunoastem realitatea ultima. Ceea ce se afla dincolo de ceea ce ne limiteaza ca fiinte. Atata timp cat am trait in Brazilia, am construit din punct de vedere material. Aveam o clinica unde lucram ca stomatolog, aveam grupuri de femei care veneau si cu care pe langa tratamentul stomatologic faceam si meditiatie. Insa desi faceam toate lucrurile acestea constructia era doar una marteriala, nu construiam si spiritual.  In viata mea sentimentala de exemplu nu construiam. Stiam ca sunt chemata catre un alt loc. Fiinta mea avea sa fie deplina in alta partea si acest loc nu era Brazilia. Cand am fost pentru prima data in Peru, intr-un pelerinaj la ... mi-am dat seama ca acolo puteam sa construiesc si spiritual, ca acolo fiinta mea poate sa devina deplina...

Reprezinta intoarcerea la traditii, la ritualuri sacre si puterea meditatiei o alternativa pentru societatea tot mai desacralizata in care traim?

Este adevarat.  Lumea contemporana pare sa se departeze din ce in ce mai mult de aceste trairi spirituale. Dar eu cred ca acest lucru se intampla doar in aparenta. Pentru ca toti suntem in sinea noastra deschisi catre aceasta lume spirituala, trebuie doar sa ne luam un mic ragaz pentru noi, pentru a vedea aceste lucruri. Cred ca firecare dintre noi trebuie sa-si acorde acest ragaz prin care sa-si gaseasca drumul lui spre deplinatatea fiintei, abia atunci reuseste sa rupa lanturile care-i incatuseaza spiritul.

Cum putem sa iesim din firescul de zi cu zi, din rutina in care suntem prinsi ca niste rotite ce nu mai stiu alta miscare decat cea dictata de un mecanism automatizat, rigid la schimbare si incapabil de sentimente?


Luandu-ne cateva momente pentru noi. Cred ca fiecare se confrunta cu "pacatele" vietii moderne. Cu agende incarcate, intalniri, alergat dintr-un loc in altul. Cateva minunte in care te opresti sa admiri natura, sau sa respiri, tragand adanc aer in piept. Clipe in care inchizi ochii si meditezi iti pot schimba viata. Nu trebuie sa ne lasam invaluti intr-un halou de iluzie, in care un mecanism golit de fiinta, de spirit ne transforma in sclavii propriilor noastre dorinte si fantezii. Trebuie sa fim deschisi vietii pentru a avea capacitatea de a ne schimba caile si a lasa in urma noastra ceea ce nu ne mai este folositor.

In prima dvs. carte "Pelerinul Universal - calatorie atemporala catre Orasul Cristal din Machu Picchu", spuneti ca realul este lumea noastra interioara iar exteriorul este doar reflexia sa. Cum se traduce mai exact acest lucru? Inseamna ca avem puterea sa schimbam orice lucru care se intampla in jurul nostru, sa transformam orice realitate?

O sa-ti dau un exemplu. Imagineaza-ti ca o persoana este in fiecare zi deprimata. Cuprinsa de stari negative. Evident ca tot ceea ce se intampla in jurul ei va fi perceput in aceleasi nuante. Totul este cenusiu, trist. Daca persona respectiva nu face nimic sa iasa din starea in care se afla este  imposibil ca aceasta schimbare sa vina in mod real,  autentic din exterior.  Trebuie sa ne schimbam pe noi insine. Este important sa ne cunostem emotiile, sentimentele, corpul nostru. Sa constientizam  limitarile momentului si conflictele care apar pentru a fi depasite pe masura ce mergem mai departe.

In aceasta carte este vorba despre trairi, transformari si renasterii. Povestesc in aceasta carte despre fuziunea a patru vieti, eliberarea si invataturile pe care le-am exeprimentat, precum si taierea legaturilor enegetice pentru a avea o vizune clara despre senzatii si sentimente pe toata durata proceselor de schimbare. Nu este o carte autobiografica insa rreflecta intr-o mare masura intalnirea mea cu Machu Picchu.

Cum putem sa facem acest lucru? Cum putem sa ne recunoastem forta interioara si sa devenim fiinte puternice si capabile sa schimbe ceea ce se intampla in jurul nostru?

Experimentand. Fie atunci cand faci un dans, cand constientizezi ca intregul tau corp este format din milioane de parti care intractioneaza la randul lor cu milioane de elemente din Univers, fie cand iti iei 5  minute pentru tine in care nu mai conteaza nimic altceva.   Trebuie sa intelegem ca viata noastra merge dincolo de ceea ce este simplu, dincolo de lucrurile de baza, inclusiv de bunastarea materiala si depinde de viziunea noastra asupra lumii sa putem accepta viata cu libertarea constiintei care ne parmite sa cream o viata viata spirituala autentica.

In cea de-a doua carte care va apartine , "Puterea femininului" vorbiti despre puterea energiei Feminine la femei si la barbati? Spuneti-ne mai mult despre aceasta putere?

N-as vrea sa spun foarte multe, as vrea ca voi sa descoperiti ceea ce reprezinta puterea femininului. Ideea este ca toti avem procente din sexul opus, iar planeta, pentru ca are propriile polaritati, este maestra echilibrului. Puterea femininului este responsabila cu tot ceea ce este suav, linisiti, calm.

Sunteti experta in dans si meditatie. Cum ne ajuta sa ne transformam in fiinte mai bune?

Nu putem sa schimbam lumea daca nu facem schimbari in interiorul nostru. In drumul samanic invatam sa murim pentru a renaste, pentru a ne reintoarce triunfatori. Marea invatatura este ca putem sa avem o viata de iubire si realizari. Obtiunea de a trai bine este o arta, depinzand de noi daca decidem sa indraznim sa ne schimbam.

Dati-le trei sfaturi femeilor pornind de la experienta dumneavoastra.


  • Sa aiba stima de sine.
  • Sa-si ia acel mement pentru ele, in care se sa regaseasca, sa mediteze la adevarata lor fiinta. Sa-si acorde ragazul prin care pot sa-si descopere forta interioara, singura care le permite sa se dezvolte.
  • Sa se uite in oglinda si sa-si spuna ca sunt frumoase.
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

liana linna (25.11.2009, 22:16)
Originala filozofie. Ma intrebam doar la ce-i mai foloseste unei persoane care are deja stima de sine si si-a dscoperit forta interioara (conform sfatului 1 si 2) sa isi mai impuna sa creada ca e frumoasa.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar