nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

Afla ce horoscop de la televizor ti se potriveste

De în Monden 19 noi 2008
Redactorii Feminis.ro au testat "oferta" astrologica de la TV, si-au exprimat votul si au consemnat. Iata cine si ce ne place (dar si cine nu) cand vine vorba despre predictiile televizate.

Horoscop optimist, realitate discutabila

Horoscopul – un mister continuu in viata mea si un “conflict” care a mocnit in mine de pe la varsta de 18 ani incoace. Pana la aceasta varsta eram foarte interesata de absolut toate publicatiile de acest gen, ascultam cu mare ardoare toate emisiunile cu specific si cand prindeam cate un ziar local in mana, primul lucru pe care il faceam era sa citesc horoscopul.

Ma bucuram la vestile bune, iar pe cele proaste le ignoram complet. De fapt nu imi dadeam seama ca ignoram cam tot ce citeam, bun sau rau in aceste horoscoape. Eram atat de captiva in astfel de publicatii ca de multe ori nu imi dadeam seama ca zilnic citeam 3-4 variante diferite, care erau destul de contradictorii si neadevarate. Acest lucru l-am observat destul de tarziu, dupa 18 ani, iar incet-incet lectura mea astrologica s-a diminuat substantial pana la epuizare.

La propunerea colegelor mele, am analizat o emisiune cu specific timp de o saptamana, urmarind “predictiile” pentru zodia mea. Am urmarit zi de zi, dimineata de dimineata, postul Pro Tv, pentru a o urmari pe “veterana” intr-ale astrelor, Neti Sandu.

Tot timpul cand aud numele Neti Sandu il asociez cu horoscop, astre, predictii etc. Am urmarit cu interes emisiunea ei zilnica de la vestitul post de televiziune si iata ce am observat.

Fata de alte tipuri de horoscoape de prin alte televiziuni, acesta are o nota optimista zi de zi! Sa fie oare de la prezentatoare, ma gandesc? Nu stiu! Ideea este ca in saptamana de analiza ce tocmai s-a scurs nu prea am avut de-a face cu aspecte negative ale vietii mele: mi-a tot iesit in “astre” ca ma marit, ca iau bani, ca primesc vesti bune si alte “pastile” de optimism, foarte putin justificate.

De exemplu, in doua zile din saptamana mi-a prezis ca primesc bani, eu una inca ii mai astept. Sincera sa fiu, mai mult am cheltuit decat am primit in aceasta saptamana. Dar asta e, mai sunt si alti Raci pe lumea asta. Apropo, eu sunt zodia Rac!

Cea mai interesanta veste pe care mi-a dat-o a fost chiar la inceputul saptamanii, cand mi-a spus ca se pune problema casatoriei la zodia mea si ca dupa ce iesim din post o sa fac cununie civila. Ca acesta este un an bun de mariaj! Dar stau si ma intreb cu cine oare? Ca nu m-a cerut nimeni de sotie! Dar iarasi zic ca mai sunt si alte persoane in zodia aceasta careia este foarte posibil sa li se potriveasca.

Dupa cum observati, eu una nu prea sunt pro-astre, nu tin cont de astfel de predictii si nici nu ma impacientez cand ma anunta unul dintre zecile de horoscoape zilnice ca o sa patesc ceva rau. Mi se par inexactitati multe intre tipurile de predictii existente, iar marea mea intrebare a fost dintotdeauna: daca un astrolog a vazut in harta mea astrala ca se intampla x lucru in ziua y, atunci de ce alt astrolog a vazut altceva in aceeasi zi? Nu pricep de ce exista predictii diferite, uneori contradictorii, pentru aceeasi zodie, in aceeasi zi!

Asta e, sunt eu mai putin credula! Cam asta este ce am observat la Neti in aceasta saptamana. Din punct de vedere astrologic nu am stat deloc rau, din punct de vedere al realitatii mai e de discutat! (Daniela Ganciu)

Astro-dependenta? Inca nu...

Trebuie sa va spun ca pe mine m-a interesat intotdeauna astrologia. Cred in zodii si imi place sa descopar elemente comune pe care le au cei dintr-o anumita zodie, dar si lucruri care ii diferentiaza pe anumiti nativi. Consider ca este un lucru care poate fi amuzant cateodata, si care ne preocupa pe toate, intr-o mai mica sau mai mare masura. Cu toate ca zodiile si astrologia ma preocupa si ca la sfarsitul fiecarui an imi place sa descopar horoscopul pentru noul an, am o rezerva in ceea ce priveste horoscopul. Nu cred ca acel ape care il citim zilnic in ziare sau pe care il vedem la televizor ni se potriveste tuturor, cu toate ca exista posibilitatea ca unele Balante - zodia mea - sa aiba parte de ceea ce le prezic astrologii pentru acea zi.

Pentru ca unele din prietenele mele si mama urmaresc in mod constant emisiunea Uraniei, atunci cand ma aflu acasa, o urmaresc si eu. De-a lungul anilor, am ajuns sa evit sa pun la suflet operatiile multiple, tradarile in dragoste si ghinioanele financiare prezise si, in acelasi timp, sa ma minunez la gandul ca in toamna trecuta Urania prezicea nativilor din zodia mea un accident legat de pamant iar in decembrie eu "capatasem" deja o fractura la picior. Daca mai aveati nevoie de un argument pentru a va convinge, va povestesc patania prietenei mele care si-a ascultat horoscopul din cadrul emisiunii (apropo, ea e Varsatoare) si a aflat ca isi va pierde casa sau ca va fi evacuata. Doua luni mai tarziu - stelele nu se misca foarte repede - a fost data afara de proprietar din apartamentul inchiriat in care statea.

Pentru aceasta saptamana, Urania le prezice celor din zodia mea o preocupare mare pentru adevar si spirit justitiar din belsug. In cazul in care cunoasteti o revolta sau miting care sta sa inceapa, sunt omul vostru in aceasta saptamana!

Tot pentru aceasta saptamana, intre 15 si 21 noiembrie, Balantele vor apela la specialisti si vor face munca de cercetare, foarte adevarat in cazul meu. Ii va caracteriza incercarea de a tria oamenii si nu se vor pierde in banalitati.

Trist este faptul ca pana si stelele cunosc dificultatile mele financiare si felul in care cheltuielile excesive din ultimele saptamani si-au spus cuvantul. Restrictiile financiare continua, din nefericire. Astept si sper la vesti mai bune in aceasta saptamana.

E foarte adevarat si faptul ca am aflat urmarind emisiunea ca sunt multumita si ca domeniul casei este bine aspectat - se confirma - ceea ce va doresc si voua.

Nu cred ca e gresit sa iti asculti horoscopul, dar cred ca este gresit sa astepti lucruri negative sau dezastre numai pentru ca ti-au fost prezise. Toate aceste predictii se refera la lucruri care ne-ar putea influenta, si nu la evenimente care se vor intampla cu siguranta. (Georgiana Papari)

Intre adevar si fantezie

Horoscopul este una dintre armele cele mai puternice in materie de atragere a cititoarelor si telespectatorilor de media. Nu mai este o noutate. Ne place sa cunoastem anumite secrete ale viitorului, crezand ca putem sa avem un impact asupra lor. Dar oare putem? Dar de ce vrem sa cunoastem?

In Arabia Saudita acesta a fost interzis din cauza credintei “invechite”, spun eu, ca ar reprezenta o forma de magie. Ok, la noi in Romania permitem magia, o afisam prin ziare si o citim prin horoscoape, desi mana cu care dam pagina e aceeasi cu care ne inchinam. Pare comic putin, insa n-are importanta. Dar cat de real e horoscopul de fapt?

Ne-am ales aceasta tema pentru a “lovi” sau sustine acest “zid al cunoasterii”. Eu l-am ales  pe astrologul Gabriel Mihailovici pe care il “intalnesti” intre orele 8:45-9:00 pe N24, care a scris si cateva carti despre astrologie, cu mare credinta in karma si vieti anterioare, insa care pe Tv ne vorbeste mai mult despre aspectele “lumesti” ale zodiilor.

L-am urmarit si trebuie sa recunosc ca desi nu sunt una dintre persoanele care au credinta in ceea ce inseamna horoscop, a reusit sa imi atraga atentia. De ce? Calmul din voce reuseste sa-ti transmita informatia mai lejer decat fortat cum o fac unii din cei despre care iti vorbesc colegele mele in celelalte pagini, mesajul este mai simplu si usor de interpretat, de aceea il poti mula pe personalitatea ta. Mai ales ca spre deosebire de altii, el te pune la “curent” cu horoscopul financiar managerial. Cine mai face asa ceva?

Acum exista horoscop pentru manageri si numai pentru ei. Cine credea ca asa ceva o sa se intample vreodata? Sper ca in viitor sa nu vad predictii bursiere la rubrica de horoscop. Sau mai stii! (Nicoleta Bujor)

Adevaruri confortabile sau senzatii tari?

Horoscopul este bun daca predictiile sunt bune. Daca sunt rele, atunci e de rau. E o concluzie pe care am tras-o in urma cu ceva timp si dupa care continui sa ma ghidez. Daca mi se intampla sa prind vreun horoscop la TV, ma uit doar daca sunt bine dispusa, si doar la zodia mea.

Am „experimentat” cam toate formatele, incepand cu predictiile zburdalnice, mereu optimiste ale lui Neti si sfarsind cu abisul apocaliptic spre care te poarta Urania. Am zis nici-nici si o vreme l-am ascultat doar pe Gabi Mihailovici, de la National si N24. Si am prins drag de el. I-am cautat cartile, m-am cufundat in teorii despre karme si ingeri pazitori. Dupa care, rapusa de-atata informatie si confuza, am abandonat.

Am deschis din nou televizorul si atunci am descoperit-o pe Nicoleta Svarlefus, o prezenta pe cat de efervescenta, pe-atat de frumoasa (chiar angelica, as putea spune), la fel de pasionata ca si dl. Mihailovici, la fel de dornica sa ne impartaseasca din semnificatiile jargonului astrologic. Am indragit-o din prima clipa, de cand isi realiza emisiunea de la Senso TV.

Imi place felul in senin in care expune problema. Si nu, nu toate sunt numai de bine, ca la Neti. Nicoleta Svarlefus nu vorbeste despre bine sau rau, ci despre provocari si izbaviri, si, poate cel mai important, o face fara sa incerce sa-ti spele creierul, fara sa aiba o "hidden agenda", fara sa-si propuna sa te converteasca, inconstient, la crezul ei. Tasteaza-i numele pe google, viziteaza-i blogul si citeste cateva insemnari: vei intelege la ce ma refer. Iar daca simti ca rezonezi cu ea, urmareste-o la oricare dintre Antene, unde este invitata in mod frecvent pentru a-si da cu parerea, astrologic vorbind, asupra evenimentelor mai mult sau mai putin lumesti ale vietii.

Daca totusi vrei senzatii tari, si aici ma refer la prognosticuri privind sanatatea, incearca-le vineri seara, de la ora 20:00, la emisiunea Doamnei Minerva. Da, stiu, e difuzata pe DDTV. Asteapta pana se culca toata lumea si uita-te pe furis. Cine stie, poate prinzi linia libera si apuca sa-ti spuna si tie ce te doare sau cu cine si cand te mariti. Succes si minte limpede, oricum! (Catalina Sevastre)

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr