Află cât de dureros este să-ți faci un tatuaj

De în Sanatate 2 aug 2019

Problema durerii este una subiectivă, dar în general, zona coastelor și a gâtului sunt considerate destul de dureroase de către toată lumea.

Conform lui Sean Dowdell, fondatorul Club Tattoo și a lui Chester Bennington, fostul solist Linkin Park, cea mai dureroasă zonă unde îți poți face un tatuaj este la încheietura mâinii, dar experiența în domeniu i-a împins pe cei doi să spună că fiecare persoană va da un alt răspuns la această întrebare, printre care zona stomacului, în spatele genunchiului, gâtul și coastele.

Factori care influențează durerea

Anumite probleme de sănătate pot provoca o sensibilitate mai mare a pielii, iar cei care au avut diverse accidente sunt de a asemenea mai sensibili. Pe de altă parte, cei care au mai multe tatuaje spun că cele care dor mai tare sunt cele efectuate pe os, pe când alții consideră că depinde de cât de groasă sau subțire este pielea într-o anumită zonă, dar de fapt totul ține de terminațiile nervoase.

Cele mai puțin dureroase zone

Zonele de pe corp care au mai puțini nervi sunt cele unde doare cel mai puțin să-ți faci un tatuaj, de exemplu omoplații, fesele și partea de deasupra a brațelor.

Mărime vs. loc

Stanley Kovak, cosmetician de meserie, consideră că oamenii se concentrează, de obicei, pe ce parte a corpului să facă tatuajul, dar durerea ține mai mult de mărime și cu cât mai mult lucrezi pe o anumită zonă cu atât mai mult va durea. În acest sens, un tatuaj complicat necesită mai multe ore de lucru, pentru contur și culoare, dar și folosirea mai multor tipuri de ace.

Vârsta

Pielea tânără simte altfel durerea și cu cât persoana este mai în vârstă cu atât va simți mai multă durere în momentul în care artistul începe să bată cu acele, pentru că pielea tânără absoarbe mai ușor cerneala.

Zonele cele mai predispuse la infecții

Când te gândești la ce tatuaj prezintă un risc de infecție mai mare, gândește-te de fapt la ce zonă a corpului interacționează cu mai multe bacterii și că unul dintre cele mai contaminate locuri este chiar casa ta. Oamenii nu realizează cât de gravă este expunerea la animale de companie în asemenea cazuri, iar astfel se aleg cu complicații. În plus, dacă te plimbi încălțată cu șlapi sau pantofi decupați în condițiile în care tocmai ți-ai făcut un tatuaj la picior asigură-te că igiena ulterioară este una dintre cele mai riguroase. Același lucru este valabil și pentru mâini, deoarece degetele intră zilnic în contact cu tone de bacterii.

Zonele intime

Ai putea crede că un tatuaj în zonele intime este riscant, dar de fapt e unul dintre cele mai sigure locuri pe care le poți alege, deoarece acestea sunt acoperite mai tot timpul, ceea ce diminuează riscul de infecții. În afara cazului în care ai foarte mult mucus sau ești diabetică, dacă reziști la durere, îți poți face liniștită un tatuaj în zona inghinală.

Deși tatuajele au devenit din ce în ce mai acceptate, printre cele mai controversate locuri se numără ochii, iar majoritatea oamenilor nu s-ar gândi la așa ceva, fiindcă riscul infecțiilor și a rănilor este crescut și poate duce la pierderea parțială sau completă a vederii.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi