A băut acest lichid în fiecare zi şi a trăit 152 de ani - Află povestea bătrânului Tom Parr

De în Sanatate 21 aug 2015

Astăzi îţi spunem povestea lui Tom Parr, un bărbat care a consumat această băutură în fiecare zi şi a trăit până la 152 de ani. Secretul lui? Zerul.

152 ani

Vrei şi tu să trăieşti până la vârsta de 152 de ani? Află care este băutura miraculoasă şi sănătoasă care dovedeşte că orice este posibil.

Poate că ai evitat în copilărie, mai ales dacă ai crescut la ţară, să consumi zerul de la brânză, dar acum nu mai este cazul. Zerul este un remediu străvechi care este recomandat de Hipocrate. Chiar şi doctorii faimoşi din lume recomandă consumul de zer pentru o viaţă lungă şi sănătoasă.

Dar dacă tu nu ai încredere în sfaturile specialiştilor, poţi întotdeauna – desigur, dacă vrei – să verifici faptele.

O dovadă importantă că zerul este un remediu miraculos străvechi este modestul fermier englez cunoscut sub numele de Thomas Parr, care a trăit 152 de ani. El era cunoscut pentru faptul că bea zer în fiecare zi.

Profilul nutriţional al zerului

Zerul este foarte similar cu laptele de mamă şi poate fi utilizat ca înlocuitor al laptelui în dieta bebeluşilor. Zerul este un lichid care conţine mai puţin de 1% proteine şi peste 93% apă. Principalele ingrediente din zer sunt potasiu, sodiu, fosfor, fier, magneziu, cupru, zinc, mangan, cobalt, vitamine, enzime şi aminoacizi.

100 de grame de zer înseamnă doar 26 de calorii, făcând din acest lichid un aliment perfect pentru slăbit.

Dieta lui Tom Parr, bărbatul care a trăit 152 de ani

Thomas Parr a trăit între 1483 şi 1635, potrivit credinţei populare britanice. Bătrânul Tom Parr a fost un englez despre care se spune că ar fi trăit până la vârsta de 152 de ani.

Un potret al lui Tom Parr este expus în galeria muzeului Shrewsbury Museum and Art Gallery, cu o inscripţie pe care se poate citi "Thomas Parr a murit la vârsta de 152 de ani şi 9 luni".

Informaţiile despre el variază, dar se spune că Tom Parr s-ar fi născut în jurul anului 1483 în Alberbury, Shropshire. El a avut doi copii, iar amândoi au murit încă de mici. El a existat cu adevărat şi chiar a "înflorit" şi prosperat bazându-se pe o dietă de "brânză şi lapte băut sub orice formă, pâine de calitate inferioară şi tare şi bea cantităţi mici de zer, în general acru", după cum scrie William Harvey.

Se spune despre Thomas Parr că ar fi avut o aventură extraconjugală atunci când avea peste 100 de ani şi chiar a devenit tatăl unui copil născut în afara căsătoriei. După moartea primei sale soţii, el s-a căsătorit cu mama copilului său la vârsta de 122 de ani.

Îndoieli asupra vârstei sale

Un doctor pe nume William Harvey, cel care a descoperit circulaţia sângelui, a realizat autopsia lui Tom Parr. Rezultatele au fost publicate în cartea "De ortu et natura sanguinis", de John Betts.

El a examinat cadavrul lui Thomas Parr şi a descoperit că toate organele interne erau într-o stare perfectă. Nu a putut fi determinată o cauză clară a morţii lui.

O interpretare modernă a rezultatelor autopsiei lui sugerează că Thomas Parr avea probabil sub 70 de ani. Este posibil ca actele de identitate ale bătrânului Parr să fi fost încurcate cu cele ale bunicului său. Surse: 1, 2.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 oct