9 teorii despre cuplurile "fericite", DESFIINŢATE

De în Dragoste & Sex 10 aug 2016

Cel mai rapid mod prin care poţi sabota o relaţie promiţătoare constă în a crede în tot soiul de mituri referitoare la modul în care funcţionează un cuplu ideal.

Dr. Phil, specialist în psihologie, îţi arată cele mai comune teorii despre cuplurile "fericite" şi realitatea care se ascunde, de fapt, în spatele acestor mituri.

1. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii pot vedea lucrurile prin ochii persoanei iubite

Realitate: Nu poţi vedea lucrurile din perspectiva partenerului pentru că sunteţi, pur şi simplu, două persoane diferite. Sunteţi diferiţi din punct de vedere genetic, fizic şi psihologic şi aveţi experienţe diferite de viaţă. În plus, femeile şi bărbaţii nu sunt programaţi în mod similar.

2. Teorie: În cuplurile fericite, romantismul e în floare

Realitate: Majoritatea oamenilor confundă senzaţia de nelinişte şi entuziasm de la începutul relaţiei cu ideea de romantism. Ei bine, acea euforie nu poate susţine o relaţie de lungă durată, fiind generată de noutatea situaţiei.

3. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii pot rezolva orice neînţelegere

Realitate: Vor exista mereu subiecte asupra cărora nu puteţi cădea de acord. Fiecare are părerea lui şi acest lucru nu se schimbă, oricât de mult v-aţi iubi. Cu toate acestea, într-o relaţie sănătoasă, partenerii acceptă că au puncte de vedere diferită şi se respectă reciproc, în ciuda diferenţei de perspectivă.

4. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii au neapărat interese comune

Realitate: E benefic dacă aveţi, însă relaţia voastră nu depinde de activităţile comune. Dacă trebuie să vă forţaţi să faceţi amândoi acelaşi lucru, având ca rezultat stres, tensiuni şi conflicte, mai bine acceptaţi că aveţi interese diferite şi vă bucuraţi altfel de timpul petrecut împreună.

5. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii nu se ceartă

Realitate: Apariţia conflictelor este inevitabilă în majoritatea relaţiilor, iar certurile, câtă vreme nu sunt distructive, nu sunt un aspect negativ. Discuţiile în contradictoriu vă pot ajuta relaţia prin eliberarea unor tensiuni şi instalarea unui sentiment de pace şi încredere, generat de faptul că ştii că îţi poţi exprima părerea fără să îţi fie teamă că vei fi abandonată sau judecată.

6. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii îşi spun tot şi plâng mereu unul pe umărul celuilalt

Realitate: Fapul că te descarci îţi dă o stare de bine, însă dacă spui tot ce îţi trece prin cap, încărcându-l pe celălalt cu energia ta negativă, relaţia se poate deteriora mai mult decât îţi dai seama. Gândeşte înainte de a spune ceva ce ai putea regreta mai târziu

7. Teorie: Fericirea în relaţie nu are legătură cu sexul

Realitate: Dacă vrei o legătură sexuală bună, trebuie să fie integrată într-o relaţie sănătoasă din toate punctele de vedere. Astfel, o relaţie sexuală sănătoasă este esenţială, pentru că vă ajută să fiţi mai apropiaţi, mai relaxaţi şi mai implicaţi în cuplu. Intimitatea generată de interacţiunea sexuală duce relaţia la un cu totul alt nivel, aşa că include mereu sexul în lista voastră de priorităţi!

8. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii sunt mereu pe aceeaşi lungime de undă din punct de vedere sexual

Realitate: Cu excepţia perioadei de început, când nu vă mai săturaţi unul de altul, e normal ca momentele în care aveţi chef de sex să varieze şi uneori să nu coincidă. Rare sunt situaţiile în care partenerii au acelaşi libido şi se sincronizează în ceea ce priveşte iniţierea actului sexual. Negociaţi până ajungeţi la un numitor comun, de care amândoi să fiţi mulţumiţi. O relaţie sănătoasă implică negocieri şi compromisuri constante.

9. Teorie: În cuplurile fericite, partenerii ştiu exact ce să facă şi ce să nu facă pentru ca relaţia să funcţioneze

Realitate: Nu există un tipar corect şi unul greşit de funcţionare a unei relaţii, iar manualul de instrucţiuni pentru iubire diferă de la caz la caz. Important este să găsiţi acea cale care vă face pe amândoi fericiţi şi mulţumiţi că faceţi parte din această relaţie.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...constă în a crede în tot soiul de mituri referitoare la modul în care funcţionează un cuplu ideal. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi