Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

8 situatii in care ai lasat pe altcineva sa decida in locul tau

De în Monden 5 sep 2009
Fiecare zi din viata noastra este marcata de anumite decizii, mai mult sau mai putin importante, pe care ni le asumam luand in calcul mai multe aspecte, printre care si fericirea celor dragi noua. De aici pana a lasa pe altcineva sa decida in locul tau este insa un pas mare!Si oare chiar merita intotdeauna?
Liceul

In general, parintii au un rol important in acest punct decisiv, considerand ca odrasla lor nu este inca suficient de matura incat sa-si asume singura o decizie care ii va influenta parcursul profesional de acum incolo. Implicarea unui adult este intotdeauna binevenita, iar consilierea unui profesor (de preferat dirigintele, care isi cunoaste foarte bine elevii si capacitatea fiecaruia) este mai mult decat necesara. Ce te faci atunci cand profesorul vede in tine propriul ideal si ajunge sa te indrume intr-o directie gresita? Ceva de genul acesta mi s-a intamplat la sfaristul clasei a opta cand, profesorul meu de fizica din generala (care, nu stiu de ce, vedea in mine un al doilea Newton!) mi-a tinut timp de cateva ore o teorie, conform careia absolventul unui liceu cu profil real poate urma o facultate cu profil uman, insa invers...mai greu. Dupa ce le-a tinut aceeasi teorie si parintilor mei, am cazut de comun acord sa dau admiterea la un liceu teoretic, profil matematica-fizica. Dupa patru ani in care am plans rezolvand integrale si extragand radicali, am hotarat sa elimin o data pentru totdeauna necunoscuta si am dat fix la Filologie. So, here i am!

Facultatea

Desi majoritatea absolventilor de liceu isi aleg singuri facultatea pe care vor sa o urmeze, exista si situatii in care deciziile se iau in familie sau in grup, pe principiul : "Un salariu cat mai mare si cat mai repede, eventual inca de pe bancile facultatii!". Prin urmare, foarte multi tineri se trezesc in anul doi sau trei de studiu ca nu au absolut nicio inclinatie spre ceea ce fac si abandoneaza pe ultima suta de metri sau trec prin facultate, "ca gasca prin apa", fara sa se ude prea mult la pene. Sa nu ne miram asadar ca nimerim pe mana unor medici care te trateaza de hepatita cand tu ai indigestie si care nu stiu cum sa tina bisturiul in mana.

Primul job

De regula, pentru primul job aplici in cunostinta de cauza deci nu poate fi vorba de hazard. Insa foarte multi absolventi, odata iesiti de pe bancile facultatii, descopera ca nu au nicio sursa de venit si pornesc haotic la vanatoare de job-uri. Evident, lipsa experientei este cea mai frecventa problema cu care se confrunta absolventii de facultate, insa decat sa tot schimbi job-uri fara sa-ti asiguri continuitatea intr-un anumit domeniu, mai bine ai incerca sa te specializezi in ceea ce ai studiat deja.

Masina

Ai reusit sa pui ceva bani deoparte si vrei sa-ti cumperi o masina (evident, nu pentru nebunia din Bucuresti ci pentru iesiri in tara). Din nefericire, treci printr-o perioada in care esti putin cam...solo, asa ca nu-ti ramane decat sa ceri sfatul prietenilor (baieti si fete!). Daca le intrebi pe ele, iti vor spune sa alegi neaparat o culoare optimista (de parca asta ar conta!), scaune confortabile si cutie automata de viteze. Eventual, daca s-ar gasi o masina care sa-si schimbe singura uleiul, apa si anvelopele (in caz de pana!), aceea sigur e pentru tine. Daca ii intrebi pe ei, vei auzi o gramada de termeni de specialitate, de la capacitate cilindrica pana la ABS, GPS, EBD (unii dintre ei cunoscuti, altii de-adreptul inspaimantatori), care te vor debusola complet. In fine, iti suni prietenul din copilarie, care este un rocker convins si sfarsesti prin a-ti lua o motocicleta.Iubitul

Orice parinte isi doreste pentru fiica lor un iubit multifunctional, cu potential de sot. Chiar daca nu se vor implica direct in deciziile sentimentale ale "printesei", fiecare iubit va fi trecut printr-o serie de teste, care vor dezvalui "onoratului juriu" daca individul in cauza merita sau nu mana fiicei lor. Exista insa si riscul ca parintii sa se dovedeasca o grija excesiva, in special pentru fiicele lor, care, in timp incep sa-si piarda increderea in capacitatea de a-si decide singure viitorul, in deplina cunostinta de cauza.

Nunta

Cu mult timp iniante de ceremonia propriu-zisa (care dureaza mai putin de 24 de ore si care iti aduce mai multa bataie de cap decat bucurie), trebuie sa pui la punct o mie de lucruri pe care, neavand experienta necesara, nu stiu de unde sa le incepi si cum sa le termini.Fiind un eveniment important in viata fiecarei femei, toata lumea (in special cei mai in varsta) incepe sa-si dea cu parerea. Astfel, prietenele deja casatorite iti vor arata o mie de modele de felicitari, de buchete, de decoratiuni incat vei ceda nervos dupa atatea vizualizari si vei alege ceva la intamplare. Nici macar locatia nu o poti alege intotdeauna tu: cum foarte multe terase si restaurante sunt deja inchiriate cu luni bune inainte, te vezi nevoita sa apelezi la cunostinte ca sa gasesti un spatiu liber si esti in stare sa te multumesti cu aproape orice.Nici macar meniul nu-l stabilesti singura, ti-l recomanda restaurantul. In fine, toata seara vei incerca sa-i faci pe ceilalti sa se simta bine (evident, fiind vorba de zeci de oameni adunati la un loc e imposibil ca macar unul sa nu vocifereze!), iar dimineata vei descoperi cu stupoare ca nunta ta, pe care ai visat-o din copliarie, s-a terminat, iar tu habar nu ai cum a trecut timpul.

Casa

Dupa lupte seculare, ai obtinut credit pentru a-ti cumpara o casa a ta, ca sa nu mai umbli cu bagajele dupa tine, ca in vremea studentiei cand te mutai de la o baba la alta, pentru a gasi chirie ieftina. Dar cand erai gata-gata sa spui ca ti-ai vazut visul cu ochii, incepe calvarul: banca X iti da mai mult decat banca Y, insa ratele sunt mai mari; terenul pentru care ai negociat acum o luna s-a vandut sau s-a scumpit; ai vazut o casa draguta de vanzare, dar jumatatea spune ca e departe de serviciul lui; copiii vor sa fie aproape de locul lor preferat de joaca, iar cainele, desi n-o spune, ar vrea o curte mare. In fine, incercand sa impaci pe toata lumea, decizi sa cumperi o casa mai aproape de oras dar cu o curte mai mica insa plina de verdeata, cand iti dai seama ca visul tau dintotdeauna, ingropat in rutina zilelor care au trecut in viteza peste tine, era sa pleci din Bucuresti si sa traiesti intr-un orasel de munte, unde planuiai sa-ti deschizi o cafenea cocheta.

....si alte chestii marunte

O rochie pe care ti-ai cumparat-o doar de gura prieteni tale care ti-a garantat ca-ti vine bine, dar pe care n-ai purtat-o niciodata pentru ca ti se pare prea vulgara; chitara electrica pe care nu ti-ai mai cumparat-o pentru ca a trebuit sa platesti chiria, apoi ratele, apoi gradinita celui mic; vacanta pe care ti-ai dorit-o atat de mult dar pe care ai amanat-o deoarece nu ai vrut sa pleci o saptamana lasand toate sarcinile in spatele colegelor de lucru. Si lista poate continua. Sunt deciziile pe care le-ai luat influentata direct sau indirect de cei din jurul tau. Daca rezultatele au fost bune si daca nu regreti nimic uitandu-te in urma, inseamna ca alegerile facute au fost bune.Daca, din contra, exista in viata ta multe episoade spre care privesti cu regret, gandindu-te "ce ar fi fost daca?", inseamna ca ar fi cazul sa incepi sa mai traiesti si pentru tine, nu doar pentru ceilalti!
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr