8 motive pentru care mătușile contează atât de mult

De în Familie 27 dec 2019

Dacă stai un pic să te gândești la persoanele care te iubesc necondiționat, cu siguranță îți va trece prin minte și cel puțin una dintre mătușile tale, cea care e mereu gata să-ți împărtășească din înțelepciunea ei și niciodată nu se rușinează cu tine.

Mătușa ta este o persoană care va face tot ce poate să te ajute și se dă peste cap pentru a petrece timp de calitate alături de tine și a te încuraja să îți urmezi visele, dar iată și alte motive pentru care mătușile contează atât de mult în viața unui copil.

1. Ea este cea care îi face cunoștință copilului cu tot felul de lucruri de adulți

Pentru un copil este mereu tentant să testeze produsele de îngrijire ale adulților, cum ar fi pentru o fată mică să testeze rujul, dar aceste experiențe este mai bine să fie supravegheate de către un adult responsabil și de ce să nu fie chiar o mătușă. Aceasta poate s-o învețe pe micuță, la timpul potrivit, cum să evite diverse greșeli de make-up, dar o poate învăța și să aprecieze frumusețea naturală. De asemenea, mai poate merge cu ea la cumpărături, pentru a o sfătui cu ce îi stă mai bine și a vorbi în acest timp despre potențiale victime amoroase.

2. Este mereu acolo când copilul are nevoie să discute lucruri personale

Când anumite lucruri îi stau micuțului pe cap sau suflet, dar acesta e prea jenat să le discute cu mama lui, mătușa îi sare mereu în ajutor, indiferent că este vorba despre o problemă feminină sau una masculină. În plus, aceasta fiind un pic mai detașată de situație, își va putea păstra calmul cu ușurință, dacă e vorba despre o ceartă cu un alt copil de exemplu sau o problemă la școală.

3. Ea este un model demn de urmat

Toată lumea are nevoie de un model de urmat în viață, iar o mătușă este un adult responsabil, care și-a făcut o familie și o carieră fără a se pierde pe sine în tot acest proces. Ea înțelege importanța urmăririi viselor proprii și știe cum să se bucure de viață în timp ce are grijă de cei dragi, de aceea vrea să transmită cunoștințele sale mai departe.

4. O mătușă își răsfață nepoții

O mătușă știe cum să-și facă nepoții să se simtă speciali și chiar dacă îi tratează adesea ca de la egal al egal, știe că în interiorul lor se ascunde un copil dornic de atenție. De aceea, cumpără întotdeauna cele mai frumoase și scumpe cadouri.

5. Ajută copiii să treacă prin adolescență

O mătușă este capabilă să-și îndrume nepoții prin cea mai dificilă perioadă a vieții lor, prin fazele rebele, chiar și atunci când hormonii o iau razna. Ea înțelege nevoia de intimitate și independență, dar știe că există câteva reguli pentru ca o persoană să ajungă să se cunoască cu adevărat pe sine.

6. Mătușa este de încredere

Aceasta este ființa care știe copilul de când era bebeluș și a văzut cum evoluează, îl cunoaște foarte bine și știe cum să-l calmeze când își pierde jucăria preferată, când se îndrăgostește pentru prima oară sau când moare cineva din familie. Poate deveni cea mai bună prietenă și va fi mereu alături de copil, la bine și la greu.

7. Este cel mai bun intermediar între copil și părinți

Când situația în familie se complică, mătușa preferată rămâne imparțială și devine acea persoană care face copilul să înțeleagă faptul că părinții îi vor doar binele, iar adulților le aduce aminte că și ei au fost cândva de vârsta celui mic. Nimeni nu se naște învățat, dar o mătușă poate privi din afară situația și poate fi, la nevoie, judecător și călău sau mediator, ceea ce este de preferat.

8. Știe cum să fie la modă

Dacă vrea cu adevărat, mătușa ține pasul cu copiii în orice, modă, muzică și nu numai, deci este cea mai la modă persoană din viața unui copil, în afară de prietenii lui, evident. Ea poate face dintr-un drum la supermarket o mică aventură și glumele ei sunt mereu pline de umor. Ea pune mai mult preț pe experiențe, amintiri și momentele petrecute împreună decât pe daruri supraevaluate, dar știe și că gesturile contează în aceeași măsură în care o vorbă prost plasată doare mai mult decât orice.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi