7 termeni din comunitatea LGBTQ, pe care ar trebui să-i știi

De în Dragoste & Sex 20 mai 2019

Termenul de LGBT este cel mai des folosit pentru a cuprinde multitudinea de persoane care nu sunt heterosexuale, iar literele cuprise în acronim se schimbă deoarece termenii pe care îi cuprinde comunitatea evoluează, dar cel mai important lucru este să fii respectuoasă cu acești oameni și să folosești termeni pe care-i preferă pentru a se descrie ei.

Cea mai mare problemă a acestei comunități este ignoranța de care dau dovadă ceilalți oameni, care se tem de ceea ce nu înțeleg și singurul mod în care poți accepta alte culturi este să te educi, așa că iată 7 termeni importanți de care trebuie măcar să fii conștientă.

1. Androsexual

Aceasta este o persoană care e atrasă sexual de masculinitate, indiferent că e vorba despre un bărbat sau o femeie androgină, aici sunt incluse și persoanele transexuale sau intersexuale. Opusul acestui tip este ginesexualitatea, care este despre atracția pentru feminitate.

2. Aromantic

Probabil că ai mai auzit termenul „asexual” care se folosește pentru cei ce nu sunt interesați de sex sau au doar o foarte mică înclinație către acesta. „Aromanticii” seamănă, doar că în acest caz este vorba despre lipsa de interes pentru relațiile romantice. Deci dacă asexualii se implică în relații romantice, dar fără sex, aromanticii preferă relațiile care sunt în întregime platonice.

3. Cisgender

Acesta ese opusul trangender și se referă la persoanele care trăiesc conform așteptărilor pe care societatea le are de la sexul pe care l-au primit la naștere. Acestui termen i se asociează cuvintele de „cisnormalitate” și „cissexism”, menite să diferențieze foarte clar aceste persoane de transexuali.

4. Intersexuali

Termenul „hermafrodit” este extrem de demodat și nepoliticos, motiv pentru care acum se folosește „intersexual” pentru a te referi la persoane care au atât atribute feminine cât și masculine. Acest termen cuprinde și Sindromul AIS, adică atunci când cromozomii XY sunt prezenți, dar organismul nu răspunde la hormonii masculini, dar și sindromul Klienfelter, când cineva se naște cu o combinație neobișnuită de cromozomi XXXY și organe genitale ambigue.

5. Non binar

Acest termen se referă la persoanele a căror identitate cuprinde atât aspecte maculine cât și feminine sau nu se poate stabili exact cărui sex aparține. Acest termen îi cuprinde pe cei care sunt flexibili în ceea ce privește sexul lor și se referă la sine atât ca „o femeie - ea” cât și ca „un bărbat - el”.

6. Pansexual

Mai ese cunoscut și ca omnisexual și descrie o persoană care nu se simte atrasă neapărat de un gen sau un sex anume. Persoanele care se încadrează aici se disting de bisexuali prin faptul că atracția lor sexuală nu este definită de masculinitate și feminitate, dar în ziua de astăzi mulți bisexuali s-ar caracteriza asemănători cu pansexualii.

7. Poliamoros

Acest termen se referă la persoane care nu sunt monogame, dar recunosc acest lucru și toți partenerii trebuie să cunoască situația și să fie de acord. Acesta este deja un trend, pentru că se confundă cu ideea de comunicare sinceră și încredere.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug