7 moduri de a-ți întreține relația, dacă unul dintre voi are artrită

De în Sanatate 30 sep 2020

Artrita afectează foarte multe persoane, de toate vârstele și se manifestă prin simptome ce aduc provocări fizice și emoționale într-o relație.

 
 

Iată însă 7 sugestii pe care ți le oferă specialiștii, pentru a avea o relație sănătoasă, de lungă durată, dacă unul dintre voi suferă de artrită.

1. Vorbește deschis

Indiferent că este vorba despre un diagnostic recent sau unul cu care ai trăit toată viața, deși este greu de explicat prin ce treci, vorbește deschis despre acest lucru, întrucât multe relații chiar se întăresc. Vorbește despre cum te simți, schimbările care-au apărut în viața ta și ce puteți face împreună.

2. Răspunde sincer întrebărilor și nu te sfii să pui tu unele noi

Încurajează-ți partenerul să te întrebe orice, deoarece cu cât mai bine îți înțelege situația cu atât mai bine va știi cum să te ajute. Nu-ți folosește la nimic să-i ascunzi anumite lucruri, iar dacă partenerul tău este cel cu artrită, nu te feri să-l întrebi diverse, ca să descoperi cum te va afecta boala lui pe tine.

3. Pregătește-te pentru zile bune și zile mai puțin bune

Zilele pot fi foarte diferite pentru cei care suferă de artrită și tu trebuie să te adaptezi. Poate fi greu să fii spontană, dar încearcă să descoperi ce puteți face împreună în zilele delicate. Puteți, de exemplu, să stați toată ziua în pijamale și să vă cuibăriți unul în brațele celuilalt, în fața televizorului.

4. Sexul și artrita

Durerile de artrită îngreunează până și cele mai simple mișcări, precum statul în picioare, strânsul mâinii cuiva sau îmbrățișatul cuiva, iar astfel sexul devine ușor neplăcut. În astfel de situații trebuie să fiți sinceri unul cu celălalt și să spuneți exact ce și unde vă doare, făcând totul mai ușor prin schimbarea poziției sau un duș cald înainte de acțiune și luarea sau aplicarea unui antiinflamator.

5. Îngrijitor sau partener

Dinamica unei relații se schimbă atunci când unul dintre parteneri își asumă rolul de îngrijitor, dar trebuie să găsiți un echilibru și, de exemplu, dacă tu ești cea care are grijă de el, să-ți dai seama când are nevoie de tine ca iubită și când doar de un umăr pe care să se sprijine. Așadar, vorbiți unul cu celălalt și nu deveni prea protectoare.

6. Banii contează

Artrita are un impact și asupra finanțelor voastre, deoarece unii oameni trebuie să reducă numărul de ore lucrate, deci salariul le este diminuat sau se văd chiar nevoiți să renunțe complet la locul de muncă, având însă nevoie de echipamente și tratamente speciale, costisitoare. Acest lucru înseamnă un stres suplimentar asupra relației, deci vezi dacă tu poți întreține singură toată casa.

7. Dacă ai nevoie de ajutor, caută-l

Poți vorbi cu medicul de familie sau te poți adresa unei organizații non-profit. Te poți duce la întâlniri cu alți oameni aflați în aceeași situație ca și voi, poți intra în grupuri online sau citi diverse bloguri, dar nu te feri să ceri ajutor, dacă te simți depășită de situație.

 
 
Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct