7 lucruri surprinzătoare pe care un caine le poate detecta prin miros

De în Casa & Gradina 19 noi 2018

Oamenii au un simț olfactiv destul de slab dezvoltat față de câini, care pot simți peste 10000 de mirosuri.

Vei citi în continuare despre 7 lucruri mai puțin obișnuite pe care le poate mirosi un câine, chiar și unul obișnuit, neantrenat.

1. Schimbări în ceea ce privește nivelul glucozei

Studiile au confirmat că un câine poate mirosi o scădere a nivelului de glucoză din sânge prin identificarea schimbărilor din transpirația cuiva. Această abilitate este esențială pentru cineva care are diabet. Prin urmare, imediat ce câinele identifică o schimbare în ceea ce privește mirosul stăpânului sau comportamentul acestuia, el va încerca să-i atragă acestuia atenția.

2. Cancer

Cercetătorii explică cum celulele canceroase diferă de cele sănătoase și se dezvoltă într-o tumoare și faptul că celulele bolnave produc o proteină diferită, pe care câinii o pot mirosi. Cercetările au demonstrat că animalele de companie pot identifica un cancer de plămâni prin intermediul respirației și unul de prostată sau vezică urinară prin mirosirea urinei, dar încă se mai fac studii în această privință, mai ales pentru a demonstra dacă poate fi identificat din timp și melanomul. În unele clinici există chiar câini dresați să trateze simptomele și să aline durerile pacientelor cu cancer de sân sau a copiilor cu leucemie.

3. Identitatea

Deși majoritatea dintre noi recunoaștem alte persoane și alți câini prin modul în care arată, de obicei, câinii își folosesc mirosul. În nasul unui câine, mirosul fiecărei persoane este unic, precum amprentele, iar experții ne asigură că un câine poate recunoaște o persoană sau un loc chiar dacă mirosul este amestecat cu parfum sau amprente olfactive ale altor persoane. În plus, câinii bine dresați pot distinge între mirosurile gemenilor identici, abilitate care este adesea folosită de poliție în căutările persoanelor dispărute.

4. Crize epileptice

Cercetătorii confirmă că un câine poate detecta crizele de epilepsie cu până la 45 minute înainte să se declanșeze. De îndată ce câinele sesizează pericolul, el va începe să latre în semn de avertizare și dacă stăpânul are deja o criză, acesta va rămâne aproape de el, ca să-l protejeze.

5. Interacțiunea cu alți câini

Câinii își transmit mesaje prin intermediul feromonilor ce se găsesc în urină, piele, blană și fecale deci dacă ai vizitat o prietenă care are un câine, al tău va simți imediat, așa că fii pregătită să te miroasă din cap până în picioare, ca să-și dea seama cu cine ai interacționat. Mesajul va deține informații despre rasă, mărime, sănătate și alte trăsături.

6. Sarcina

Nasul unui câine detectează și cele mai mici schimbări din organismul nostru și dacă ești însărcinată, organismul tău trece printr-o mulțime de schimbări hormonale. Experții cred că un câine poate detecta o sarcină în stadii incipiente și modificări fine în mișcări, iar comportamentul lui față de tine se va schimba, întrucât ești ca și o nouă persoană acum.

7. O furtună

Încă din vremuri străvechi, animalele au fost mai aproape de natură decât oamenii, iar acum, cercetările arată că animalele pot simți cele mai mici schimbri de presiune atmosferică și simt când vine o furtună sau un uragan. Acest lucru, combinat cu sensibilitatea la câmpuri magnetice și vibrații, fac predicțiile atmosferice să fie de încredere.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec