6 lucruri pe care să le faci dacă vrei să fii mai bogata

De în Bani 18 dec 2017

Fiecare om vrea, la un moment dat, să fie mai bogat. Unii lucrează din greu, alții moștenesc o avere și alții pariază și invetesc în afaceri dubioase, dar cei care sunt mereu bogați au câteva lucruri în comun.

Cercetătorul Tom Corley a descoperit câteva diferențe între cei care au suficienți bani încât să-și facă toate poftele și cei care sunt veșnic săraci. El a studiat ambele grupuri timp de 5 ani și a tras câteva concluzii interesante. Vezi în continuare ce trebuie să faci ca să îți fie mai bine.

1. Oamenii bogați adoră să cunoască persoane noi. Mai exact, 68% dintre ei au declarat acest lucru și doar 11% dintre cei amărâți au fost de acord. Cei mai mulți dintre cei care au o stabilitate financiară s-au chinuit să placă cât mai multor oameni și să păstreze acea impresie bună făcută la început. Încearcă să-ți aduci aminte să-i feliciți pe cei cunoscuți când realizează ceva important și când se apropie sărbătorile.

2. Te poți baza pe soartă sau noroc în cazuri extrem de rare, de exemplu atunci când alegi o ținută casual, dar când vine vorba despre lucruri foarte importante, oamenii bogați consideră că doar ei își stabilesc drumul în viață. În schimb, 90% dintre cei săraci, dau vina pe soartă, neșansă și alți factori pe care nu-i pot controla, iar pentru a-și îmbunătăți viața apelează la ghicitori și loterii, în loc să se cultive intelectual.

3. 85% dintre cei cu succes financiar își iubesc slujbele, dar cei amărâți se declară nemulțumiți de ceea ce fac. Cu o asemenea aitudine îți va fi extrem de greu să îți crești veniturile. Dacă nu-ți place slujba pe care o ai, ar trebui s-o schimbi, nu să te plângi constant.

4. Persoanele cu o stare financiară bună au grijă de sănătatea lor și asta include controale regulate la medic, practicarea unui sport de cel puțin 4 ori pe săptămână, o dietă echilibrată, viață fără vicii și în general, un stil de viață sănătos. Printre cei care câștigă puțin, doar 13% văd care este legătura între sănătate și venituri.

5. Numai 6% dintre cei cu venituri mici își asumă riscuri când vine vorba despre situația lor financiară, pe când mai mult de 50% dintre cei cu bani acceptă uneori să învestească în ceva oarecum nesigur. În plus, mulți dintre cei care nu-și mai fac griji pentru ziua de mâine, recunosc că cel puțin o dată-n viață au suferit de un eșec financiar.

6. 78% dintre cei care nu sunt bogați analizează viața altora și se uită la reality show-uri și doar 6% dintre ceilalți urmăresc emisiuni de acest gen. Oamenii bogați nu prea se uită în general la televizor și mulți o fac doar pentru o oră pe zi și petrec mai puțin timp și pe internet făcând activități care nu au legătură cu munca.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 oct