5 secrete pe care un angajat din Duty Free nu ți le va spune NICIODATĂ

De în Shopping 18 iul 2017

Deja pentru prea multă lume formula Duty Free este sinonimă cu chilipir. Este adevărat că, în multe cazuri, magazinele din aeroporturi nu plătesc taxe și deci își permit să lase prețurile mai jos la produse de lux, dar puțini sunt aceia care își dau seama că acest lucru este uneori încălcat.

Vezi mai jos dacă merită într-adevăr să cumperi ceva din Duty Free.

1. Produsele din Duty Free nu sunt mereu mai ieftine

Aceste tip de magazine nu plătește taxe, dar costurile de chirie într-un aeroport sunt foarte mari, ceea ce poate face să dispară diferența de preț. Din această cauză, un produs costă uneori chiar mai mult decât în magazinele normale, ca de exemplu: parfumul „Lancôme’s Trésor in Love” (75 ml) costă 84$ în magazinele proprii, 82 în aeroportul din New York, 114 în Dubai și doar 73$ în duty free-ul din Tokyo sau parfumul „Flora by Gucci” care costă 119$ pe site-ul oficial, 145$ în aeroportul din Amsterdam și numai 107 în Delhi.

2. Bunurile sunt livrate în Duty Free de la magazinele din oraș

Foarte mulți oameni cumpără produse din Duty Free, pentru că au impresia că aici se găsesc numai produse originale, pe când în oraș se amestecă cu falsurile. Dar de multe ori, produsele sunt duse de către distribuitor întâi în magazinele normale, ca mai apoi să fie redistribuite către cele din aeroporturi.

3. Vânzătorii nu sunt mereu profesioniști

Lumea crede că în magazinele de tip Duty Free personalul este calificat, dar de foarte puține ori se întâmplă asta. În cele mai multe cazuri, vânzătorii care lucrează aici sunt pur și simplu oameni din localitățile cele mai apropiate de aeroport și au același salariu ca oriunde altundeva.

4. Oamenii cumpără lucruri de care nu au nevoie

Statisticile arată că în Duty Free oamenii sunt mai generoși și cumpără din instinct, nu din nevoie. Foarte mulți iau cantități mari de alcool sau țigări, pentru uz personal sau ca să le dea cuiva cadou. Același lucru este valabil și pentru parfum, care nu mai este supus taxelor aici, însă orice altceva este cumpărat fără vreun plan anume în minte.

5. Nevoia de cumpărături inteligente

În ciuda acestor lucruri, este totuși posibil să economisești bani în Duty Free, ideea este că prețul produselor depinde de locație și de rata de schimb valutar. De exemplu, este mult mai avantajos să cumperi bunuri electronice și electrocasnice din Asia, în timp ce cosmeticele sunt, de obicei, mai ieftine în Europa de Vest.

Așadar, cu condiția de a ști ce-ți trebuie, poți nu numai să cheltuiești bani aiurea în duty free-uri ci si să economisești, dar adu-ți aminte să verifici prețurile online înainte de a pleca.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Shopping
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct