5 motive pentru care companiile trebuie să angajeze mai multe mame

De în Cariera 23 oct 2019

Multe companii au rămas la mentalitatea că n-ar trebui să angajeze proaspete mămici, din cauza problemelor ce pot apărea cu copiii, deci a nevoii de a pleca mai devreme de la muncă, a timpului pierdut pe telefoane și a schimbării neașteptate a programului de lucru, dar...

Oamenii de HR încă se gândesc că mamele își vor prelungi concediul din cauza celor mici, asta în timp ce mamele își fac griji că-și părăsesc copiii, însă iată 5 motive pentru care mamele reprezintă angajații model, chiar dacă trebuie să fugă în pauza de masă să-și alăpteze copiii sau să-i ia de la creșă.

1. Mamele sunt deștepte

Mamele care se întorc la muncă s-au școlit în plus, pentru a putea fi la curent cu tendințele. În plus, cunoștințele acumulate înaintea sarcinii abia așteaptă să iasă din nou la suprafață. Iar dacă cineva se gândește că să stai acasă cu un copil este ușor în timp ce te mai îngrijești și de propria persoană și de casă, acea persoană trebuie să știe că pentru toate acestea ai nevoie de un simț al răspunderii foarte mare, de răbdare și un pic de inteligență.

2. Mamele sunt loiale și dedicate

Îți trebuie multă voință să pleci de acasă în fiecare dimineață, iar vina pe care o simte o mamă că face acest lucru este una reală. Simplul fapt că o femeie renunță la timpul petrecut alături de copilul său pentru a realiza altceva arată cât de dedicată este ea locului său de muncă. În ciuda faptului că s-au înmulțit locurile de muncă part-time și remote, acestea nu sunt încă atât de accesibile sau sunt date celor care aveau deja vechime în companie și acum vor să aibă mai mult timp liber, deci programul flexibil rămâne încă un vis pentru mulți sau un rând bine plasat într-un anunț de angajare, deci când o astfel de oportunitate apare în fața unei mame care vrea să contribuie la cheltuielile casei, ea nu va da ușor cu piciorul și va lucra din greu să-și păstreze job-ul.

3. Mamele pot face mai multe lucruri odată

Când ești mamă, îți apreciezi foarte mult timpul, pentru că trebuie să te gândești și la cel mic, nu numai la tine, așa că în minte deja planifici toată ziua și încerci să faci mai multe lucruri în același timp. Devii astfel expert în managementul timpului și uiți de întâlnirile cu prietenele doar de dragul de a sta de vorbă sau de zilele în care trăgeai de termenele limită. Mamele se gândesc la resursele pe care le au și cum să le folosească mai eficient în timpul redus rămas până la sfârșitul zilei.

4. Mamele lucrează din greu

Tocmai pentru că timpul este atât de prețios, mamele trebuie să profite de orice minut și fac eforturi să se încadreze în fereastra de timp ce li se oferă, așa că atunci când sunt la muncă, ele chiar lucrează, ca să nu fie nevoite să stea peste program și să piardă astfel momente prețioase din viața copiilor.

5. Au acel instinct matern

Oamenii de știință au demonstrat că mintea unei femei se schimbă după ce au un copil, cel mai adesea din cauza activității din partea dreaptă a creierului, cea responsabilă de emoții. Însă aceste modificări de natură chimică nu sunt benefice doar pentru legătura cu copilul ci îmbunătățesc abilitatea de a asculta și creează dorința de a pune în practică ideile, acestea fiind abilități esențiale unui lider.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi