Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

25 de telenovele greu de uitat

De în Monden 3 sep 2009
Fetele Feminis nu sunt telenoveliste prin definitie. Atunci cand am inceput sa ne jucam cu ideea unui top al telenovelelor, mai toate fetele din redactie am strambat din nas la ideea de a face un top despre ele. "Da' noi nici nu ne uitam", a spus una dintre noi. "Nici macar nu stiu cinci telenovele ca sa fac un top", a replicat o alta. Am inceput sa povestim si sa ne aducem aminte telenovelele la care ne-am uitat, fie in copilarie, fie in adolescenta, fie in vremuri mai recente, printre picaturi. Asa am descoperit ca, fara sa fim admiratoare ale telenovelelor, cateva dintre ele "ne-au prins" si ca fiecare dintre noi -chiar daca negase initial- vazuse cel putin o telenovela. Acesta este topul telenovelelor pe care noi le consideram "greu de uitat".
Urate sau iubite, telenovelele sunt (inca) unele din cele mai iubite si vizionate productii audiovizuale. Chiar daca nu mai avem timp sa le vedem sau nu mai "gustam" genul, fiecare dintre noi a avut, macar o scurta perioada de timp, acest microb.

Mala Mujer

Este, cred, prima telenovela pe care am vazut-o. Eram foarte mica si nu intelegeam mai nimic din ispravile lui Rudy Rodriguez, care incerca sa isi razbune sora geamana, dandu-se in acelasi timp drept ea. Cu toate ca nu intelegeam, eram fascinata de acest serial. Va mai amintiti?

Rubi

Nu imi pot explica de ce, dar intotdeauna mi-au placut mai mult personajele negative. In telenovela Rubi, jucata de Barbara Mori, este o femeie care incearca sa gaseasca un echilibru intre dorinta de a deveni bogata si dragostea adevarata si nu se sfieste sa faca tot felul de "grozavii" pentru a-si atinge planurile.

Stapana

E iarasi o telenovela de cand eram micuta. Imi amintesc ca obisnuiam sa o urmaresc cu bunica, careia ii placea Angelica Rivera si (fara nicio legatura cu subiectul) muzica lui Cher. Era o telenovela cu peisaje frumoase si, evident, o poveste de dragoste complicata.

Pacatele Evei


Avea o ora de difuzare tarzie, o intriga inteligenta si niste personaje savuroase -Oana Zavoranu isi juca frumos rolul-. In afara de asta, ar fi trebuit sa vedeti aceasta telenovela ca sa o apreciati!

Numai iubirea


E una din telenovelele romanesti care au avut cel mai mare succes. Recunosc ca nu am vazut-o integral, dar distributia mi-a parut interesanta si povestea la fel. Apropo, ati observat ca scenaristii telenovelelor romanesti au o predilectie pentru a-si supune personajele violurilor? (Georgiana Papari)
 
Spuneti-ne care este topul vostru personal?
 
 

Mamei prietenei mele ii plac telenovelele... Sunt mare fan Zob si m-a amuzat foarte mult hitul lor. Atunci telenovelele erau la inceptul de drum. Abia intrate in grila programelor de televiziune multe dintre femei se uitau hipnotizate la povestile care li se derulau prin fata ochilor. Desi in mare parte axate pe acelasi sablon: o poveste de dragoste imposibila, intrigi, multi dusmani si pana la urma finalul fericit telenovele n-au scazut in audienta, ba din contra si-au facut de la an la an din ce in ce mai multi telespectatori. Au aprut posturi de televiziunea dedicate exclusiv acestor tipuri de seriale, au aparut reviste si site-uri, si, ca orice afacere care merge bine tari mai putin exotice ca cele din America Latina, au luat reteta si combina ingrediente locale in telenovele autohtone.

Nu am urmarit, dar cateva episoade am mai vazut si eu, trebuie sa recunosc din:

Inima de tigan

M-a imresionat jocul unor actori precum Dinica, Dan Condurache, Gheorghe Visu, Carmen Tanase, Florina Cercel nume mari ale teatrului romanesc care indiferent unde ii pui reusesc sa impresioneze prin talentul cu care au fost haraziti. Au fost vizibile salturile calitative de la o scena la alta. Una e sa-l vezi pe Dinica, alta e sa urmaresti o scena cu Andreea Patrascu sau Nicoleta Luciu. Una peste alta, telenovela a fost interesanta, uneori teribul de amuzanta si as alege-o pe primul loc intr-un top al filmelor de acest gen.

Regina

O continuare a primei parti din Inima de tiganca... Doar ca protagonistii serialului au fost altii. Mi-a placut din aceleasi considerente ca si prima parte. Jocul unor actori...

Vaduva

Eram foarte mica si am o scuza. Cred ca eram in scoala generala cand se difuza parca pe Antena 1. Doi gemeni trazniti si o femeie vaduva, mereu imbracata in alb, care face tot posibil sa-si pastreze copiii. O scorpie de soacra si pana la urma un sfarsit fericit. Ca in fiecare telenovela.

Minciuna

Doua femei, una buna si cealalta rea, amandoua banuite ca ar fi provocat sinuciderea unui barbat. Fratele acestuia (Guy Ecker) jura sa-i razbune moartea, insa sfarseste prin a se indragosti de una dintre femei (Kate del Castillo).

Fara sani nu exista Paradis

Imi place titlul. Am sani, dar nu ma simt in Paradis. Poate nu stiu eu reteta, asa ca m-am decis sa ma mai uit din cand in cand la acest film, sa vad cum pot sa ajung acolo.(Andreea Patru)

Telenovela – metoda de distrugere in masa a timpului, unde elementul must-have e batista. Inveti spaniola, portugheza sau italiana si stii cele mai populare nume, gen Fernando, Jose-Armando, Maria-Teresa…. Ce mai… cultura domne!

Marimar

M-am uitat la Marimar cand eram copil. Cred ca eram prin clasa a 4-a si stiu ca aveam rujeola. Asa ca eram extraordinar de fericita ca aveam cu ce sa-mi distrug timpul. Adevarul era ca era si o telenovela mai inocenta, dar mama ma punea sa schimb imediat. Bravo mami!

Kassandra


Trebuie sa recunosc ca intram toate fetele in casa cand era filmul acesta si dupa film ieseam si discutam intriga. Foarte funny, cand imi aduc aminte… dar clar, nu mai rezist nici sa vad un video pe youtube, ca e aberant.

Inger Salbatic

Era foarte draguta, mai ales ca ma amuza personajul intruchipat de Natalia Oreiro. Funny girl… Si foarte simpatic tipul din rolul principal – Ivo.

Betty cea urata

Ok… telenovela asta ma irita la culme. Bine probabil si pentru ca trecusem deja de etapa lor, dar ma sacaia. Imi aduc aminte promo-urile iritabile si s-au mai gandit si americanii sa faca o versiune. No shit!

Fetele marinarului

Bai in afara de povestea lacrimogena de cum a umblat nenea prin diferite orase si a “plantat” copii, in rest e dragut ca sunt actori buni. Mai da calitate filmului, dar na e si asta o metoda de iesire din criza, nu?

Si pentru incheiere il citez pe Pablo Francesco “Porque Maria?” (Nicoleta Bujor) Stau si ma intreb de ce se uita lumea la telenovele? Care sunt realele motive din spatele admiratiei acestui tip de serial? Habar nu am sa raspund: ce-i drept si eu am privit de-a lungul cateva astfel de seriale siropoase si lacrimogene, insa atunci aveam ceva timp de pierdut: astazi nu prea mai am timp nici sa ma uit la tv, daramite sa mai urmaresc zeci de episoade in care aproape ca nu se intampla nimic...Anyway, iata 5 telenovele:

Clona


Una dintre telenovelele fara iz de telenovela, ca sa spun asa. De ce? Pentru ca am avut destul de multe de invatat din cultura si traditiile unui popor cu totul altfel: cel islamic. Deci mi-a prins bine oarecum acest serial. Lasand la o parte lantul de evenimente pur telenovelistice, mi s-a parut o telenovela de mare succes si extrem de interesanta.

Salome

Salome a fost o lectie de viata pana la urma, si nu o telenovela. Trebuie sa luam intotdeauna partea buna din lucruri si nici acest serial nu face exceptie: ne impartaseste povestea unei femei care demonstreaza ca poate sa ajunga cu adevarat ceva in viata, pornind de jos, de foarte jos chiar! Lasand la o parte cliseistica povestii de iubire dintre protagonisti: ea saraca si vulgara, el bogat si cizelat, telenovela este interesanta.

Rebelde

Cand a aparut aceasta telenovele si pe tot parcursul ei, a luat nastere isteria! Toata lumea parca innebunise: pe unde intorceai capul, auzeai numai muzica celor de la RBD si imagini cu ei in toate ziarele si revistele de specialitate. Este o transpunere in telenovela a modului in care traiesc astazi adolescentii, avand si accente umanitare demne de lauda. Totusi, destul de adolescentina si puerila este telenovela, in opinia mea!

Razboiul sexelor

Pur romaneasca, cu accente de pe meleagurile noastre, acest mini-serial se poate considera a fi o telenovela demna de acest nume. Feminin versus masculin in tot si in toate! Cine invinge? Intrebati-i pe Diana Dumitrescu si Alexandru Papadopol, actorii din spatele acestui serial, caci eu nu cred ca am prins finalul!

Rosalinda


Uuuu, ce vremuri, ce timpuri, ce epoca! Cand lumea avea mai mult timp si ierarhia sociala era la ea acasa, noi urmaream incompatibilitatea dintre o lume mica, saraca si inalta clasa care nu poate cobori nicicum privirea la aceasta lume insignifianta, de joasa speta. Asadar, Rosalinda, o fata tanara si simpla care lucreaza intr-o florarie se indragosteste de Fernando Jose, un avocat bogat, extrem de atractiv...iar restul il banuiti voi: intrigi, scandaluri, iubiri etc. toate intr-un serial tipic siropos....(Daniela Ganciu)

Deci nu-mi plac telenovelele. Si cand spun asta nu ma vad deloc in pielea cocalarului care se jura ca nu asculta decat house cand el are telefonul plin de manele. Poate ca de vina e lipsa mea de rabdare care ma impiedica sa urmaresc un serial de la cap la coada sau, pur si simplu, a devenit un trend sa nu-ti placa telenovelele.Cu greu mi-am amintit cinici telenovele, despre care urmeaza sa va povestesc in continuare.Nu am idee cum se termina niciuna si nu cred sa fi vazut mai mult de 2-3 episoade (incomplete si alea!) din fiecare. Asa ca…tineti-mi pumnii!

Perla Neagra

Tin minte numele actritei : Andrea del Boca (e o realizare, nu?). Am dat un search pe Google si a fost cat pe ce sa nu o mai recunosc, de unde trag concluzia ca in ultimii ani a fost preocupata mai mult de chestiuni gospodaresti decat de lumina reflectoarelor.Tin minte ca era vorba de doua perle negre (doooh!) lasate mostenire unei copile orfane, care s-au pierdut sau au fost furate. La final, happy-end: identitate recastigata, bonus familie bogata bonus sot iubitor. Pam pam!

Celeste

Asa cum inainte de ou a fost gaina (sau invers?), putem spune ca inainte de “Perla Neagra” a fost “Celeste”. De unde deduc asta? Pai, Andrea del Boca (cred ca pana nu de mult se mergea si la ei pe principiul “pe asta o avem, cu asta defilam!”) era mai mica, dar tot orfana. In final cred ca-si gaseste familia.

Sclava Isaura

Mama telenovelelor, primul strigat de libertate al telespectatorilor romani dupa ce au descoperit ca programele tv pot dura mai mult de trei ore, fara ca lampile televizoarelor sa aiba de suferit. Daca ma intrebati insa ceva despre actiune sau despre personaje…blank! Tin minte ca erau multe negrese cu batic, care recoltau trestie de zahar si un nene rau (administrator de mosie, din cate mai tin mine), care isi purta mustatile rasucite. Stiu sigur ca il chema Leoncio, pentru ca asa mi-am botezat motanul.

1001 si una de nopti

Telenovele turcesti nu mai vazusem pana la Kanal D. (De curand am vazut ca si japonezii s-au specializat in astfel de productii, semn ca geishele lor s-au saturat de hara-kiri si de ikebana si s-au apucat de chestii mai funny). Adevarul e ca turcii astia joaca ceva mai natural decat argentinienii si nu e nevoie sa le picuri apa distilata in ochi ca sa planga pe bune. Recunosc ca din “1001 de nopti" am vazut mai multe episoade si asta in conditiile in care mama si bunica reusisera sa ma coopteze anul trecut in fan-clubul familiei.

Uzurpatoarea

Schimb de roluri intre doua surori gemene: sotia plictisita de mariajul in care se complacea de la o vreme isi lasa sora in loc, in timp ce sotul ajunge sa se indragostrasca sincer de “uzurpatoare” crezand ca e sotia. Cat se poate de simplu si de firesc! (Oana Scarlet)

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 10

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alexia (18.04.2013, 14:04)

Apropo de Christian Meier... am citit recent intr-un supliment TV de un nou serial cu Natalia Oreiro, Lynch, in care ea are rol negativ. Interpreteaza o femeie care isi insceneaza moartea si in fiecare episod va aparea cate un alt actor ca invitat special. In primele episoade va aparea si Christian Meier. 

Răspunde-i
Andreea (20.03.2013, 11:28)
Eu momentan urmaresc Prima Doamna, un serial f modern. In rolul principal e unul dintre actorii mei preferati Christian Meier. El e charismaticul candidat la presedentie si in curand se va indragosti de o tipa hot dar fara scrupule.
Răspunde-i
Rodiq (14.06.2011, 13:03)

Frumos articolul...nu mi-a placut ca ati trecut si telenovelele romanesti...care sincer mie nu-mi plac absolut deloc..sh au aparut mai in ultimii ani. Trebuia sa va axati doar pe serialele mai vechi...sa nu uitam de sunset beach,difuzat de TVR,eram copil cand urmaream acest serial..SEICUL,cu Araceli Gonzalez....cam atunci a fost inceputul telenovelor pe piata romaneasca.....uitasem...Cafea cu parfum de femeie,cu actorul Guy Ecker...

Răspunde-i
Pici (20.01.2011, 17:13)
bine k nu ai timp sa te uiti la telenovele, da sa scri "25 de telenovele greu de uitat" ai timp.. e ok articolu, nu am c comenta.. doar k ma enerveaza umflarile astea d pene cu "nu am timp" la naiba:))
Răspunde-i
anca-emilia timbus (10.09.2009, 14:16)
excat, inima salbatica!!! am vazut-o de vreo 3 ori si as mai vedea-o tot de atatea fara sa ma satur! nu degeaba a fost numita "cea mai buna telenovela mexicana a tuturor timpurilor"!!!
Răspunde-i
ELEONORA MAGIAR (04.09.2009, 15:02)
Mie imi placea "Seicul", eram prin generala atunci si imi placea la nebunie de actorul din rolul principal, Gabriel (nu-i mai tin minte numele real..) Pe de alta parte, ma enerva la culme nesfarsitul soap opera "Sunset Beach".....
Răspunde-i
Claudia Vlasceanu (04.09.2009, 14:36)
Nu pot sa cred ca nu ati pus in top Inima salbatica. Imi aduc aminte ce isterie in perioada aceea. Toata lumea fugea de la serviciu cu 10-15 min mai devreme de ora 16 ca sa prinda episodul de la inceput.
Răspunde-i
Georgiana Papari (04.09.2009, 11:17)
Am uitat multe telenovele...de asta vrem sa ne spuneti si voi care sunt cele care v-au placut voua!
Răspunde-i
alina ticula (04.09.2009, 09:10)
Ati uitat de Amor Real,mie asta mi-a placut cel mai mult'acum nici eu nu ma mai uit la telenovele dar pe aceasta as vrea sa o revad.
Răspunde-i
Iulia Boca (03.09.2009, 20:30)
Vei fi a mea, Paloma! a fost telenovela adolescentei mele...o telenovela avand teme diverse cum ar fi :perseverenta, iubirea dar si rautatea, intrigile.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr