17 lucruri obișnuite care dovedesc că lumea este plină de surprize

De în Lifestyle 6 feb 2018

Există o mulțime de lucruri simple pe lume despre care nu am auzit, deși suntem înconjurați de ele.

Acest articol îți va spune de ce avioanele sunt aproape mereu albe, de ce se fabrică ciocolată sub formă de pătrat și multe altele.

1. Arabia Saudită importă cămile din Australia. Cămilele arabe care există sunt folosite doar pentru divertisment și transportul turiștilor, dar cele australiene sunt mai bune la gătit.

2. Până în anul 1880, aproximtiv 43% din populația lumii trăia cel mult 5 ani.

3. Cercetătorii au descoperit că hipopotamii și balenele au un strămoș comun, care a trăit acum 50 de milioane de ani, deci se poate spune că sunt rude îndepărtate.

4. Ciocolata Ritter Sport a început să fie produsă în forme de pătrat după ce jachetele cu buzunare pătrate au devenit la modă, adică în 1930. Conducerea companiei s-a decis atunci să facă o ciocolată care să intre în acele buzunare, dar să nu se rupă și să aibă aceeași greutate ca una normală.

5. Semințele de roșcove erau la un moment dat considerate identice și au fost folosite ca unitate de măsură, un carat era echivalentul a 200mg. De atunci, caratul a devenit unitatea tradițională de măsurare a pietrelor prețioase și a perlelor.

6. În Anglia secolului al XIX-lea, uleiul de macasar, care se presupunea că ajută în cazul calviției, era foarte apreciat de bărbați și pentru a proteja mobila de pete, femeile au început să-l folosească cu ajutorul unor șervețele. De atunci, acest tip de șervețele a fost numit antimacasar și se găsește pe spătarele scaunelor din trenuri și avioane, cu scopul de a proteja țesăturile de pete și dăunători.

7. Dacă o persoană mănâncă ficat de urs polar, există o foarte mare probabilitate să moară, pentru că acesta are prea multă vitamina A, ce poate cauza o intoxicție severă.

8. Studiile au arătat că zâmbetul bebelușilor este intenționat atunci când aceștia își văd mama sau tatăl, pentru că bebelușilor le place să se uite la zâmbetul părinților provocat de apariția lor.

9. La baza imnului național grecesc stă un poem de 158 de strofe, dar numai două sunt cântate.

10. În ciuda similarităților, iepurii sălbatici și cei de crescătorie nu pot conviețui, deoarece au un număr diferit de cromozomi.

11. Majoritatea avioanelor sunt pictate numai în alb, deoarcee pe această culoare se pot observa mai bine eventualele defecțiuni, cum ar fi crăpăturile în fuzelaj. Al doilea motiv este că această culoare previne avionul să se supraîncălzească și orice altă culoare ar absorbi razele solare.

12. În metroul din New York bulbul lămpilor se înfășoară în direcția opusă, nu în direcția acelor de ceasornic, pentru a împiedica furtul acestora.

13. Un șarpe obișnuit se mișcă mai repede decât electrozii dintr-un fir de cupru.

14. Mirosul neplăcut din gură apare dimineața deoarece noaptea este produsă extrem de puțină salivă și în cele câteva ore de somn se acumulează și descompun bacteriile.

15. La intrarea în clădirile mari se instalează deseori uși rotitoare, pentru că deschiderea ușilor normale într-o perioadă rece sau foarte călduroasă, chiar și pentru o perioadă extrem de mică de timp, produce schimbări majore de temperatură.

16. Echipa națională de fotbal a Braziliei este singura care a participat la absolut toate edițiile Campionatului Mondial și este cea mai bună din toate timpurile, deoarece a câștigat de 5 ori.

17. În anul 1830, ketchup-ul era vândut pe post de remediu antidiareic sau pentru reumatism și eczeme, deoarcee licopenul din roșii este foarte benefic organismului, dar în ziua de astăzi el poate fi găsit cu ușurință în farmacii, deși nu este un remediu universal.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi