Tony Blair, despre Brexit

De în Coltul barbatului 5 feb 2018

Brexit poate fi anulat, dacă asta vrea opinia publică”, a declarat Tony Blair, fostul prim-ministru al Angliei.

În 2016, Marea Britanie a votat prin referendum să părăsească zona de influență a Uniunii Europene, dar în timp ce negocierile de ieșire oficială din uniune sunt pe cale de a avea loc luna viitoare, în martie 2018, unii lideri politici consideră că această separare poate fi evitată.

Tony Blair, fostul prim-ministru al Marii Britanii, a acordat un interviu la World Economic Forum prin care declara că: „Brexitul poate fi anulat, dar doar dacă se produce o schimbare majoră în gândirea britanicilor. Voința poporului este ceva ce poate fi schimbat, ea nu este fixă. Dacă circumstanțele se modifică, opinia publică se poate schimba, părerea majorității poate fi alta.

Fostul prim-ministru, care acum conduce Tony Blair Institute for Global Change a spus, la momendtul referendumului, că lumea de rând nu știe cum va arăta de fapt Brexitul și care vor fi urmările lui.

Oamenii uită că odată cu Brexitul, la un moment dat, guvernul va trebui să propună un plan care să conțină două părți esențiale: termenii separării și care va fi noua relație cu Uniunea Europeană. Parlamentul britanic ar putea bloca acest demers dacă nu găsește soluții mai bune pentru populație decât traiul în Uniune.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și Donald Tusk președintele Consiliului European, au declarat, la rândul lor, că dacă opinia publică susține ideea, porțile Uniunii Europene rămân deschise pentru Marea Britanie.

În schimb, când a luat cuvâmntul la întâlnirea liderilor politici de la Davos, actualul prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, a susținut că odată cu Brexitul vor apărea noi oportunități comerciale ceea ce a dat naștere mai multor întrebări referitoare la viitorul globalizării.

Tony Blair a mai susținut că liderii politici trebuie să vină cu alternative viabile și soluții pe termen lung care să-i ajute pe cei lăsați în urmă și nu numai, ca să nu se lase mânați de furia care aduce doar întrebări fără răspunsuri.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi