10 lucruri inedite pe care le poţi face în cuptorul cu microunde

De în Casa & Gradina 27 aug 2015

Foloseşti cuptorul cu microunde pentru a încălzi mâncarea ori pentru a decongela diverse alimente - Iată însă ce lucruri incredibile poţi face dacă ai un cuptor cu microunde!

Foto

Ierburi deshidratate - transformă ierburile din grădină în condimente aromate pe care să le foloseşti pe timp de iarnă.

Cocos copt - fulgii de cocos pot fi rumeniţi în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui fulgii pe o hârtie de copt şi să îi laşi în cuptorul cu microunde preţ de cel puţin 15 minute.

Ouă poşate - poţi prepara un mic dejun delicios punând ouăle într-o ceaşcă pe care o vei introduce apoi în cuptorul cu microunde.

Şerbet de lămâie - pune într-un bol 1 cană de zahăr, 3 ouă, 1 cană de zeamă de lămâie, coaja de la 3 lămâi, 1/2 pachet de unt nesărat. Amestecă ingredientele până când obţii o pastă omogenă şi introdu apoi bolul în cuptorul cu microunde unde îl vei lăsa preţ de 5 minute, scoţându-l din minut în minut pentru a amesteca pasta pentru omogenizare. La final, pune şerbetul într-un borcan şi lasă-l la frigider preţ de două zile.

Usturoi copt - ia o căpăţână de usturoi, taie-i partea de sus, pune-o apoi pe o farfurie şi introdu-o în cuptorul cu microunde nu înainte de a pune puţin ulei de măsline peste ea.

Sos de caramel - fie că îl pui peste îngheţată, fie că îl pui în cafea, sosul de caramel oferă o savoare aparte oricărei gustări. Pentru a-l prepara în cuptorul cu microunde ai nevoie de 1/4 cană de unt topit, 1 cană de zahăr brun, 1/2 smântână, 1/2 linguriţă sare, 1/2 esenţă de vanilie.

Pune untul într-un bol, alături de zahăr şi smântână. Încălzeşte amestecul preţ de 2 minute în cuptor, amestecă apoi şi adaugă şi celelalte ingrediente. Mai lasă în cuptorul cu microunde preţ de 2 minute compoziţia şi serveşte apoi sosul de caramel cald.

Fă citricele mai zemoase - te scoate din minţi să încerci să storci citricele şi să nu te alegi cu prea mult suc? Încălzeşte timp de câteva secunde fructele înainte de a le stoarce şi vei obţine mai mult suc.

Readu mierea în starea iniţială - mierea se zahariseşte în scurt timp, mai ales dacă este vorba despre o miere naturală. Pentru a face din nou mierea să fie omogenă, pune borcanul într-un bol plin cu apă şi încălzeşte-l apoi în cuptorul cu microunde.

Spumă de lapte - pune 1/4 ceaşcă de lapte într-un borcan şi agită-l bine preţ de 30 de secunde. Pune-l apoi în cuptorul de microunde şi încălzeşte-l preţ de 30 de secunde. Vei obţine o spumă de lapte ca la carte, fără un efort prea mare.

Porumb fiert - Introdu porumbul necurăţat în cuptorul cu microunde setat pe cea mai mare temperatură şi scoate-l după 4 minute. Curăţă-l de pănuşi şi mai încălzeşte-l 3 minute, după ce ai pus în prealabil sare, piper şi unt pe el.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi