10 lucruri care te vor face să te simți norocoasă

De în Sanatate 29 ian 2018

Cu tehnologia din ziua de azi și progresul internetului este greu să îți dai seama exact cum trăiau civilizațiile anterioare. Lucrurile care erau considerate normale la momentul respectiv acum ar șoca o lume întreagă.

Afecțiunile, tradițiile și chiar viața de zi cu zi arătau altfel în antichitate și aceste lucruri te vor face să fii fericită că trăiești în secolul nostru.

1. Vopsitul părului

Femeile au început să se vopsească acum mai bine de 3000 de ani doar că în trecut nu existau saloane specializate și vopsele destinate acestei activități, iar printre altele, se foloseau ceapă, scorțișoară, sulf și cenușă. Pentru a se usca, femeile trebuia să stea la soare ore întregi și de multe ori aceste experimente se sfârșeau tragic.

2. Legarea picioarelor

În China exista o tradițe foarte apreciată printre nobili ca fetele de 4-5 ani să-și lege cumva picioarele și să poarte încălțăminte mai mică decât numărul lor ca să determine tălpile să stea într-o anumită poziție. Pe lângă faptul că această procedură era foarte dureroasă, picioarele normale erau cosiderate semnul unei femei de rând, lucru problematic pentru o femeie care voia să se mărite într-o familie bună.

3. Cartea plângerilor

Astfel de cărți au existat timp de mii de ani. De exemplu, oricine se putea plânge în scris de livrarea necorespunzătoare a unei cantități de alimente, doar că era destul de greu procedeul de sculptare în piatră a fiecărui simbol.
 
4. Recipiente de lacrimi

În Egipt existau mici sticle cu gâturi înguste, ce se puneau, de obicei, alături de sarcofagul cuiva. Aceste sticle colectau lacrimile de la cei care plângeau la înmormântare și arătau cât de mult era iubit cineva.

5. Leacuri prin magie

Indiferent de cum arată sau ce gust au medicamentele din ziua de astăzi, ele sunt mai bune decât magia din străvechi. În anul 1500 înainte de Hristos, fecalele mai multor animale, păsări și chiar oameni, erau folosite pe post de remedii împotriva bolilor și a spiritelor rele. Tot medicină era considerată și magia, care însă nu se dovedea prea eficientă.   

6. Pietre de dimensiuni foarte mari

În antichitate, oamenii își luau foarte în serios treaba și lucrau din greu în construcții. Este greu de imaginat cum oamenii fără o anumită tehnologie făceau clădiri din pietre de peste 1000 de tone.

7. Patriarhat

În Roma Antică, tații aveau puteri nelimitate asupra copiilor pe toată durata vieții lor. Acesta avea dreptul să aleagă copiilor partenerii de viață și să își dea acordul în privința unui anumit divorț sau a nașterii copiilor, care dacă ajungeau să se nască putea fi vânduți fără nici un fel de remușcare. Pe lângă aceste drepturi orice copil din ziua de astăzi se poate considera norocos.

8. Teste de sarcină

Acum poți cumpăra de oriunde un simplu test de sarcină și durează doar câteva momente până primești rezultatul, dar în trecut testele erau absurde. Femeile trebuiau să urineze pe saci de făină și grâu, iar dacă încolțeau grânele însemna că femeia respectivă este însărcinată.

9. Sistem de canalizare

Sistemele de strângere a apei erau formate din mai multe găuri săpate în nisip, iar în Iran încă se mai folosesc pe alocuri astfel de soluții de salvare a zonelor aride, dar dezavantajul lor major este că presupun o muncă uriașă.

10. Leacuri canibalice

Se presupuena atunci că tratamentele care conțin sânge de gladiator căzut în arenă vindecă migrenele și crizele epileptice. Romanii antici vindeau în farmacii remedii cu ingrediente din mumii umane, iar acestea erau denumite leacuri canibalice, drept pentru care au și rezistat câteva secole.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct