10 lucruri care demonstrează că lumea este plină de surprize

De în Lifestyle 29 noi 2017

Cercetătorii explorează lumea în continuu și află lucruri surprinzătoare.

Iată în continuare cele mai interesate descoperiri, din arii diverse ale științei.

1. Sunetul balenelor sună precum jazzul

Cercetătorii de la University of California, Merced, au găsit o metodă specială de a asculta și compara diverse sunete, de la vocea umană până la sunetul unui tunet. Cercetările au dus la concluzia că sunetele balenelor seamănă cu structura muzicii jazz și că sunetul de tunet este similar cu cel al muzicii simfonice.

2. Care este cea mai atrăgătoare parte a corpului unei femei

Un grup de cercetători europeni a descoperit că nivelul de atenție pe care îl primește o femeie variază în funcție de cât de mult își curbează spatele. În timpul experimentului, oamenii de știință au arătat mai multor bărbați modele de femei în 3D și le-au urmărit acestora mișcările ochilor, iar curbura spetelui a fost cea care a atras cele mai multe priviri.

3. Se pot face oase din polietilenă

Cercetătorii ruși de la National University of Science and Technology au creat un material care poate fi folosit pentru realizare de oase durabile, articulații și proteze. Deși este greu de crezut, pentru că polietilena este asociată în mod normal cu realizarea pungilor de plastic, acest material poate fi folosit cu succes în componența celor mai bune proteze.

4. Păsările se comportă precum dădacele și se așteaptă să fie răsplătite

Oamenii de știință au observat că unele păsări le ajută pe altele să aibă grijă de puii lor în loc să aibe grijă de ai lor. Fac acest lucru pentru că vor să obțină o moștenire celor mici, care când vor crește își vor căuta propriile cuiburi. Astfel că locul cuiburilor abandonate le revine dădacelor.

5. Motociclete și mașini care zboară

Scorpio-3 este o motocicletă zburătoare, folosită deja de polițiștii din Dubai. Următorul pas este o mașină zburătoare, care să poată decola și ateriza la verticală. Acestea au fost inventate pentru a combate actuala criză a traficului aglomerat din toată lumea.

6. Peștii au emoții

Un grup internațional de cercetători a demonstrat că peștii reacționează la stimulii din mediul înconjurător. În timpul investigației, cercetătorii au expus peștii la anumiți factori de stres și le-au măsurat acestora nivelul de hormoni.

7. A fost descoperită o planetă gigant

Oamenii de știință au descoperit cea mai mare planetă cunoscută vreodată și au denumit-o NGTS-1b. Aceasta a demontat orice teorie despre formarea planetelor, conform cărora o planetă se acest gen n-ar fi trebuit să existe.

8. Costumul anti-explozie

Rușii au reușit să creeze un costum de super erou, care dacă este purtat printr-un câmp minat, nu pățește nimic și omul îmbrăcat poate merge liniștit în continuare. Costumul a fost testat de o fată, precum în filmele de la Hollywood.

9. Saliva umană poate vindeca răni

Cercetătorii din Chile au demonstrat că peptida histatin-1 din saliva umană, ajută la vindecarea rănilor ușoare. Deși cu toții facem asta de mici, substanța respectivă va fi folosită abia de acum încolo în compoziția medicamentelor.

10. S-a desoperit secretul tinereții veșnice

Oamenii de știință de la Albert Einstein College of Medicine, New York, au descoperit că șoarecii de laborator au dezvoltat o nouă formațiune în hipotalamus în timp ce îmbătrâneau. Dacă această formațiune era îndepărtată, procesul îmbătrânirii era stopat. De aici s-a tras concluzia că nu este necesară înlocuirea tuturor celulelor stem din organism, ci doar a celor din hipotalamus.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec