armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

10 feluri in care sa decorezi camera copilului

De în Casa & Gradina 15 aug 2011
Copiii trebuie sa creasca intr-un mediu care sa ii ajute sa se dezvolte, sa ii ajute sa fie practica, iar asta nu tine doar de ceea ce invata la scoala si nu tine doar de cei sapte ani de acasa. Modul in care camera copilului este decorata il ajuta sau nu sa aiba o dezoltare armonioasa. Depinde foarte mult de stilul in care este amenajat totul in camera fetitei sau a baietelului tau pentru ca acesta sa nu fie nervos, sa fie fericit si sa doarma cat mai linistit noaptea.

In functie de sexul copilului tau, ai posibilitatea de a-ti lasa imaginatia sa conceapa mai mult decat o incapere in care sa creasca fetita sau baietelul tau, ci sa creeze concepte deosebite. Feminis iti vine in ajutor cu cateva idei pentru camere de fetita si de baietel.

Ce alegi?

Camera de fetita

sau

Camera de baiat

5 moduri de a decora camera fetitei tale

Fie ca este camera de fetita, fie ca este camera de baietel, un prim sfat ar fi sa nu o incarci prea tare, astfel copilul tau nu va fi agitat si nu ii va fi distrasa atentia.

1. Ai putea incerca sa ii decorezi camera in stil vintage chic-elegant sau vintage casual. Acest stil, vintage, este cel mai usor de realizat, te poti inspira din camerele copiiilor de la curtile regale sau din stilul anilor '80. Stilul poate fi pompos, cu tenta baroca, exista o culoare predominanta, pala, in principiu, deschisa si cu detalii in mobilier. Sau stil vintage cu tenta hippie, cu pereti colorati, inflorati, multe jucarii si detalii pe pereti si pe mobilier. Oricare dintre acestea poate fi usor de urmat, desi sunt foarte diferite, ele provin din trecut, deci ai avea de unde sa te inspiri.

2. Daca nu ai un spatiu foarte mare in camera fetitei tale, ai putea sa folosesti mobilier prin care sa economisesti spatiu, pentru a-i lasa ei mai mult loc unde sa se joace cu papusile. Exista anumite piese de mobilier care se pot asambla pentru a te ajuta sa economisesti spatiu in camera fetitei tale. Poti pozitiona patul deasupra biroului sau deasupra dulpurilor, astfel ii lasi suficient loc de joaca in mijlocul camerei. Daca alegi varianta aceasta, atunci asigura-te ca ii amplasezi un gardulet in jurul patului, pentru ca fetita ta sa nu pice.

3. O camera colorata duce cu gandul intotdeauna la fericire, disponibilitatea, incantare, amuzament, buna-dispozitie. Un astfel de stil este foarte usor de realizat. Pentru acest stil, fie alegi un set deja creat, cu dulap intr-o culoare, patul intr-alta, biroul de alta culoare si noptiera de alta, fie alegi mobila separat si creezi tu stilul din diferitele piese de mobilier colorate, sfatul este sa lasi fundalul intr-o singura culoare, care, totodata, sa fie una neutra, deschisa. De asemene, ai putea sa faci invers, lasa fundalul intr-o singura culoare si alege "accesoriile" incaperii, covorul, perdelele, paturile, pernele, veioza, tablourile, taburetii, de diferite culori, iar mobilierul sa fie tot intr-o singura culoare.

4. Doua stiluri la moda sunt stilul minimalist si stilul modern, care, pare a fi ales si pentru camerele copiilor, mai nou. Acestea incearca sa reduca numarul obiectelor dintr-o incapere, dar totodata se folosesc de culori puternice si design abrupt, contorsionat, se folosesc formele geometrice. Pentru stilul minimalist, piesele de mobilier sunt putine, cu decoratiuni putine si un numar mic de culori. Pentru stilul modern, in schimb, foarte mult se folosesc foarte mult culorile puternice, fuchsia, ciclam, albastru inchis sau verdele neon si formele geometrice, cercurile, patratele, triunghiurile, dreptunghiurile.

5. Doua stiluri care merg mana in mana, pe care foarte multe mamici le aleg pentru camera fetitelor sunt "Camera de printesa" si "Camera de Diva". Aceste camere au un concept bazat pe culoarea roz si a accentelor regale, au foarte multe obiecte roz, cu peretii varuiti in culoarea roz, mobilier cu design victorian, pat baldachin sau pat suit cu doua trepte mai sus decat podeaua, veioze multe, oglinde mari, iluminate.

 

5 moduri de a decora camera fetitei tale

5 moduri de a decora camera baietelului ta

Stim ca baietii sunt mai jucausi, mai zburdalnici si mai activi, asa ca trebuie sa ii oferim ceva pe masura, dar trebuie sa avem grija, totusi, sa nu ii incarcam prea mult incaperea. Alege-i o tema specifica dormitorului baietelului tau.

1. Ceva ce i-ar putea inspira mai mult decat joaca si distractie prin decoratiunile din camera pe viitor ar fi o camera cu tema junglei, a naturii. Ii poti alege decoratiuni speciale acestei tematici, chiar i-ai putea crea patutul in forma unei casute din copaci, ca cele din padurile tropicale. Culoarea peretilor trebuie sa fie neutra, un bej pal, verde deschis, daca folosesti multe obiecte in decorarea incaperii sau poti inversa, sa varuiesti peretii, folosindu-te de personajele din desena animate sau din povestile pentru copii, cum ar fi Mowgli sau Tarzan.

2. O alta tematica pe care ai putea-o folosi in decorarea camerei baietelului tau ar fi sa alegi stilul maritim, nautic sau "Camera de Pirati". Pentru stilul maritim culoarea de baza este albastru, in jurul caruia iti poti construi decorul, iar obiectele care vor da viata incaperii vor fi din acelasi stil, colac de salvare, harti, carme, ancore, barci de diferite dimensiuni. Pentru camera de pirat poti folosi aproape aceleasi decoratii, doar ca trebuie sa iei in calcul faptul ca piratii nu era la fel ca si marinarii, imbracati in costume albe cu albastru, ci, mai degraba, erau imbracati in haine inchise la culoare cu steaguri de culori inchise, cu capete de morti pe ele, cu batic pe cap, palarii mari si petici pe ochi.

3. Baietii vor avea o inclinatie pentru sport, asa ca de ce sa nu ii creezi mediul de mic. Foloseste-te de aceasta idee pentru a creea conceptul camera de sportiv. Poti sa il ambitionezi sa fie un mic barbatel sportiv inca de la inceput. Decoreaza-i camera cu desene, tablouri, abtibilde, postere, dar si cu obiecte din sport, bate de basbal, mingi de fotbal sau de tenis sau baschet. Culorile pentru aceasta tema pot fi de la inchise pana la deschise, oricare, rosu, bej, albastru, maro, verde, chiar i-ai putea comanda un pat cu un design special creat pentru acest stil. Mai mult decat atat, ai putea economisi spatiul din camera lui si sa ii creezi un spatiu pentru un loc de joaca, sa ii amplasezi saci de box, fileu de tenis in mijlocul camerei, cas de baschet sau poarta de fotbal.

4. Camera de supererou este un lucru aparte. Daca de mic admira un anume personaj supererou, acest mod de a-i crea atmosfera din camera va fi deosebita. Poti sa o faci intr-un mod cat mai pompos, sa mergi pana in panzele albe pentru a-i crea acest stil sau ai putea sa te folosesti doar de postere si de abtibilde pentru pereti si mobilier, la care adaugi invelisurile plapumei, pernei, cearceafurile, covorul, perdelele si, evident, jucariile. Totul va fi slavat cand el se simte implinit in lumea lui si a prietenului sau, supereroul.

5. Un stil simplist, poate chiar in stil minimalist este unul de care te poti folosi cand vrei ceva elegant, dar nu complicat si plin. Intotdeauna simplitatea a insemnat si eleganta. Foloseste-te de culori pentru baza, albastru, verde, maro, iar apoi te poti indrepta spre detalii: ce fel de combinatii vei alege, fundalul alb, albastru deschis sau bej, ai putea folosi mobilier mai inchis, maro, albastru inchis sau alb cu maro, visiniu. Poti folosi tapet pe perete si sa faci ca decorul sa vina din pereti, poti folosi benzi decorative. Iar tablourile pot fi in ton cu atmosfera linistita si calma din incapere. La fel ca si perdelele, covorul trebuie sa fie asortate cu una dintre culorile camerei, sa faca incaperea sa fie rotunda.

 

5 moduri de a decora camera baietelului tau

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...bebelusi pe care le pune la dispozitie. Este foarte simplu sa comandati online, dupa ce ati ales modelul de carusel muzical potrivit atat designului camerei, cat si dorintelor dumneavoastra, trebuie sa dati un simplu click pe butonul din stanga „Adauga in cos” si sa finalizati comanda prin metionarea adresei...
...la dispozitia clientilor sai, dumnevoastra puteti achizitiona apartamentul nou pe care vi-l doriti de multa vreme si sa il transformati in caminul ideal, in aproximativ 3-6 luni. ...
Ana Balan (16.08.2011, 22:27)
Wow!!! Unele camere sunt absolut superbe. Mi-as dori sa le am si ca adult, nu doar ca si copil.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr