Negresă din trei ingrediente, fără coacere

In Reţete de 18 sep 2017

O negresă foarte concentrată, care nu necesită îndulcire suplimentară sau coacere, motiv pentru care reprezintă cel mai sănătos desert pentru cei care sunt la dietă și chiar pentru copii.

Timp: 2 ore şi 15 min
Dificultate: uşoară
Porţii: 10
Ingrediente:

125 g cacao sau pudră de roșcove, 250 g nucă, 250 g curmale

Mod de preparare:

1. Se zdrobește miezul de nucă și se amestecă bine cu pudra de cacao sau roșcove.

2. Se zdrobesc curmalele în blender și pasta obținută se frământă cu miezul de nucă și praful de cacao, până se obține un aluat ușor lipicios.

3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde pasta cu mâna.

4. Se introduce tava la frigider pentru câteva ore, ca să devină mai fermă compoziția și ușor de tăiat.

Tips: În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum coajă de portocală, esență de rom, biscuiți sau stafide, după preferințe, și deasupra se poate presăra nucă de cocos, ciocolată neagră rasă, scorțișoară sau orice alt topping.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct