Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Zodia ta iti da motivul pentru care sa o lasi mai moale in noul sezon

De în Sanatate 14 aug 2009
Vacanta este pe sfarsite si ai deja "in carca" viitoare responsabilitati care iti domina mintea si iti creeaza griji pentru noul sezon de toamna. La serviciu intri intr-o noua serie de proiecte pe care le-ai tot amanat, acasa ai cateva planuri pe care trebuia sa le pui in practica, dar ai tot amanat momentul realizarii lor, deci simti cum trebuie sa te mentii "in priza" tot timpul, fara a lasa garda jos nicicum, pentru momente de respiro. Insa asa cum este nevoie de liniste inaintea oricarei furtuni, asa ai si tu nevoie sa o lasi mai moale, pentru a face fata noilor provocari, iar zodia ta iti explica si motivul!
Am cercetat si intrebat astrele despre riscurile la care ne expunem daca pastram motoarele turate la maxim 24 de ore din 24, fara repaos, tocmai pentru ca recesiunea si responsabilitatile zilnice nu ne lasa. Suntem mai agitate, nervoase, suspicioase si atente cand vine vorba de nivelul de trai din ziua de azi si despre siguranta unui loc de munca, dar si al unui venit constant. Totul pare sa fie cenusiu din acest punct de vedere, iar visele noastre roz de a face investitii sau de a ne arunca asupra unor planuri marete de viitor par sa paleasca in viteza si fara reactie din partea noastra. Tinem mingea cat mai sus la fileu si nu dam inapoi orice ar fi! Asta inseamna un nivel de stres, o stare de oboseala, irascibilitate si posibilitate de depresie accentuata care iti vor da peste cap tot sistemul de functionare al organismului. Esti epuizata, dar mergi inainte pentru ca nu iti permiti sa lasi garda jos.

Si mie mi se pare ca timpul, zilele, lunile, anii pe care ii traim ma forteaza sa comprim intr-o singura zi cat mai multe “task”-uri, carora sunt aproape sigura ca nu le fac fata, dar e un must! Ajung la sfarsitul zilei si imi dau seama ca agenda mentala pe care programez toate activitatile pe care le am de facut inca mai insista pe sarcinile zilei ce a trecut, dandu-mi continuu “remindere” ca nu mi-am terminat treburile pe ziua respectiva. Incerc sa "inchid" alarma deranjanta, dar da dovada de incapatanare, revenind cu dezinvoltura printre gandurile mele: n-o mai "inchid" caci pic epuizata intr-un somn adanc, ce ma trezeste mereu la aceeasi ora, de data aceasta avand cateva sarcini in plus, restante de cu o zi inainte. Si uite asa alerg dupa respectarea deadline-urilor zilnice si niciodata nu reusesc sa le prind din urma. Si este o cursa fara final... continuu se intampla la fel, si mereu zic "eu sunt doar una, ele sunt zeci; nu-i corect, este o disproportie prea mare!". Iar daca astazi sunt aici nu este pentru ca am reusit sa le inving, nicidecum, insa ma lupt cu ele in fiecare moment, dar totodata fiecare imposibilitate de a le respecta ma irita, ma enerveaza, imi creeaza stari depresive si chiar epuizare psihologica, dar si fizica. Uneori simt ca este mai mult decat pot duce! Trebuie sa incerc sa o las mai moale nitel, reincarcandu-mi din cand in cand bateriile. De cele mai multe ori nu reusesc, insa zodiacul imi expune toate riscurile la care ma supun daca nu fac acest lucru si trebuie sa le bag de seama. Afla si tu motivul pentru care trebuie sa o lasi mai moale in acest nou sezon!

Berbecul


Berbecul este o zodie masculina de foc, dominata de planeta Marte. In general aceasta este o zodie activa, caracterizata de atribute care definesc acest fel de a fi: berbecul are vointa, incredere, putere, elan, si poate duce la capat tot ce isi propune. Insa pana si cei care sunt nascuti sub acest semn sunt oameni si uneori mai au de-a face cu slabiciunile acestui lucru: boli, probleme, stari, afectiuni, toate survin pe fond de oboseala la un moment dat si se pare ca pe Berbec il cam acapareaza stresul, grijile si frustrarile cotidiene.

Daca nu incerci sa o lasi mai moale in noul sezon de toamna, vei avea nesansa de a te confrunta cu probleme de sanatate care-ti vor crea disconfort: dureri de cap si in general probleme care tin de acesta, pentru ca este zona cheie a acestei zodii, insomnii, hemoragii nazale, etc.

Cel mai important in cazul berbecului este sa se destreseze: practica 7 idei creative prin care sa te de-stresezi.

Taur

Taurul este o zodie materialista, care urmareste indeaproape tot ce tine de bani, de achizitii, avid dupa cuceriri care sa ii aduca profit, de aceea si implicarea lui in acestea va fi maxima, indreptata spre acest scop pe care-l tinteste. Insa tot aceste "dorinte" de ordin material predominante in caracterul si firea lui ii vor atrage dupa sine probleme de sanatate importante.

Grija pentru a face bani si mai ales nesiguranta zilelor noastre in privinta afacerilor si a castigurilor banesti pe timp de recesiune isi pune amprenta pe Tauroaica si poate deriva in afectiuni care ar putea afecta: limba, laringele, amigdalele, urechile, carotida, etc. Trebuie sa fie atenta la orice mica durere si sa ia atitudine, pentru a nu da nastere unor dezastre mai mari.

Mare atentie, pentru ca daca nu ai grija de tine si nu incerci sa te protejezi in acest nou sezon de stres, dar si de efort fizic substantial, vei avea probleme cu greutatea: 7 trucuri de dieta pentru femei mereu pe fuga

Gemeni

Femeia Gemeni este in mod clar o intelectuala, cu aspiratii inalte, dar care se poate lovi si de "pacatul" superficialitatii si vicleniei in calea ei. Daca esti Gemeni, atunci ai tendinta de a te suprasolicita fizic si de a da nastere unor boli cauzate de slabirea sistemului imunitar si de extenuarea organismului.

Trebuie sa acorde o atentie deosebita sanatatii in totalitatea ei, dar trebuie sa urmareasca indeaproape urmatoarele zone: plamanii, sistemul nervos, reproducator si urinar, maini, brate si trebuie sa incerce sa isi faca analize si investigatii constante.

Pentru a evita probleme dintre cele mai grave, este nevoie de un program intens de relaxare si reenergizare a organismului: de la somn, dieta, metode de relaxare, sport, etc.[

Asadar, "Pune capat stresului, inainte de a claca iremediabil"!

Rac


Racul este un introvertit de felul sau si dupa cum se stie deja, un sensibil. Daca esti Rac, esti genul de persoana care atunci cand ai probleme, te retragi in lumea ta, fara a-i afecta pe cei din jururl tau in niciun fel. Atunci cand esti stresata, suparata, abatuta, simti cum intregul univers ti se destrama si de aceea te retragi in cochilia ta, pentru ca dorinta cea mai mare este armonia in familie si in relatiile cu cei din jur.

Sanatatea este influentata de starea in care te afli, insa in general ai probleme mai ales cu stomacul din punct de vedere fizic, iar din punct de vedere psihologic poti cadea rapid in depresii uneori chiar profunde, din cauza starii de inhibare a sentimentelor. Atentie mare pentru ca tocmai aceste probleme digestive creeaza o cale libera catre obezitate, pentru ca ai in general tendinta de a te "trata" de probleme emotionale cu mancare.

Ai nevoie sa iesi din starile care te macina si trebuie sa o lasi mai moale in acest sezon, orientandu-te spre actiune si dieta. Vrei nu vrei trebuie sa acorzi atentie dietei si sa practici sport, mai ales in aer liber.

Iata "Dieta de care ai nevoie"!

Leu

Leul este una dintre zodiile care trebuie cu tot dinadinsul sa franeze destul de tare motoarele in sezonul aglomerat ce va veni peste el cat de curand, pentru ca stresul ii da viata peste cap.Este foarte energic, activ si are o vointa de fier. Totusi, daca se prabuseste sub auspiciul stresului, inima va fi prima afectata, problemele cardiovasculare fiind iminente. Desi are o constitutie fizica placuta si puternica, este destul de sensibil la parti anatomice precum coloana vertebrala, care ii poate cauza si da nastere unor afectiuni precum meningita spinala, dar si anevrism, palpitatii, friguri, etc.

Trebuie neaparat ca Leul sa tina o dieta stricta, fara grasimi pentru a nu "incuraja" eventuale probleme mai mari la inima, care se pare ca este cel mai sensibil organ la stres si la efort prelungit.

Combate problemele cu 8 alimente pentru un colesterol "cuminte"!

Fecioara

Femeia nascuta sub acest semn zodiacal este destul de echilibrata: oscileaza intre reusite si esecuri, dar are incredere in sine si este pretentioasa, dorind chiar sa isi depaseasca limitele. Stie cand si cum sa se relaxeze, dar cand scapa de sub control si se subordoneaza stresului apar multiple probleme de sanatate nedorite, majoritatea acestora regasindu-se la nivelul aparatului digestiv si ficatului.

Trebuie sa ai grija in primul rand la alimentatie si trebuie sa faci tot posibilul sa fii in forma, prin sport. Asadar, destreazeaza-te facand mult sport, pentru a evita problemele de sanatate!

Iata un "Ghid complet de Pilates pentru rezultate imediate"!

Balanta


Balanta este o femeie diplomata, care actioneaza in orice situatie cu mult tact. Este genul de persoana echilibrata si adora armonia in..orice. Disturba uneori acest echilibru, din cauza stresului pe care-l atrage uneori in diverse situatii si are tendinte mari spre ingrasare, avand probleme cu alimentatia.

Este necesara o dieta stricta si fara menajamente atunci cand esti stresat, pentru a nu da "nastere" unor kilograme inutile. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa te pregatesti sa intri in noul sezon si sa stii sa mai apesi pe butonul "pauza" din cand in cand.

Alege din "7 diete care functioneaza vara"!

Scorpion

Scorpioanca cea faloasa si placuta la vedere, dar si la auz, este o persoana loiala, curajoasa si extrem de rafinata. Este determinata in tot ce face, dar acest lucru inseamna si o permanenta stare de tensiune la care esti supusa constant. Acest lucru denota un nivel de stres pompat la maxim, o izolare fata de ceilalti si o tristete profunda. Risti probleme de ficat (acesta fiind punctul tau sensibil) si oscilatii in greutate.

Dar este o fire puternica si se poate descotorosi de dezvoltarea acestui "microb" in organism prin sport. Are nevoie de multe sporturi in aer liber, pentru ca ii place natura. In acest fel se va si detoxifia, dar isi va mentine si silueta. Insa tot ce trebuie sa faca este sa o lase mai moale.

Sagetator


Femeia din acest semn zodiacal este o aventuriera si o pasionata de natura si sport. Trebuie sa fie foarte atenta atunci cand isi alege un spatiu in care sa locuiasca sau sa lucreze, pentru ca nu se simte bine oriunde. Iar daca nu se simte confortabil apar diverse stari care-l afecteaza. De asemenea, atunci cand mediul il "preseaza" foarte tare din punct de vedere psihic este posibil ca sistemul nervos sau ficatul sa clacheze creand probleme importante acolo, unde nu erau.

Ai nevoie de o stare confortabila, de aceea o vei lasa mai moale atunci cand esti presata, orientandu-te spre activitati sportive in aer liber. Sau cel putin va trebui, pentru a evita probleme.
 
Capricorn


Capricornul este genul de zodie care agreeaza intr-o oarecare masura stresul. Ii place sa aiba intotdeauna cate o activitate de facut, adora munca, iar un strop de stres si nivelul de munca iau o amploare si mai mare. Insa ai grija sa nu "explodeze"! O farama de stres este benefica pentru oricine, ajutand mai mult la managerierea unor situatii de "criza", dar este periculos sa te ghidezi dupa acest aspect, pentru ca oricand "termometrul" stresului o poate lua razna si poate genera probleme de ordin nervos si afectiuni ale sistemului digestiv.

Alimentatia echilibrata si sportul par sa fie, ca in cazul multor alte zodii, solutia ideala de de-stresare si iesire din situatii periculos de nesanatoase.

Fii sanatoasa si hraneste-te cu "9 alimente pentru munca ta de fiecare zi"!

Varsator


Femeia Varsator interiorizeaza foarte bine toate sentimentele pe care le traieste, cjipul si gesticulatia ei netradand nicio urma de apasare sau stare bolnavicioasa. Insa sistemul tau nervos este extrem de sensibil la orice mesaj negativ primit din partea ta. De asemenea, inima ta resimte foarte accentuat orice stare tensionata si iti poate crea probleme, daca continui in acelasi ritm fara oprire.

Daca vezi ca alimentatia o ia razna, iar digestia este data peste cap, inseamna ca acestea au luat nastere ca urmare a unor stari psihologice tensionate prin care treci. De-astreaza-te practicand hobby-uri si activitati care iti fac placere.

Pesti

Femeia din pesti este o sensibila, emotiva, idealista, doar este o zodie feminina, de apa. Atunci cand se afla sub auspiciul stresului se interiorizeaza. Sufera profund din cauza problemelor sufletesti, spirituale, toate acestea descarcandu-se in sistemul digestiv cerand probleme la nivelul intestinelor. Mai sunt predispusi la intoxicatii si probleme ale picioarelor.

Socurile sufletesti, dar si excesele in munca si nu numai pot duce la depresii si dereglari fizice. De aceea trebuie sa te destresezi revarsandu-ti stresul intr-o activitate placuta.

Nu rata articolul saptamanii!

O noua poveste de succes in lupta cu kilogramele, o noua sansa ca tu sa te mobilizezi si sa faci fata tuturor provocarilor si sa dai startul unei diete de succes: de data aceasta a ta. Afla cum a slabit 10 kilograme in 4 luni!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr