Vezi de ce trebuie să-ți pornești mașina măcar din când în când

De în Coltul barbatului 31 mar 2020

Cu atât de multă lume care lucrează de acasă, mașinile sunt cele care au cel mai mult de suferit, indiferent că stau parcate ilegal pe trotuar sau ocupă un loc în garaj, iar a ta riscă să ruginească dacă ai optat să-ți faci cumpărăturile online.

Deși este perioada când trebuie să încerci să stai pe cât posibil în casă, ar trebui ca măcar din când în când să-ți scoți mașina la o scurtă plimbare, pentru că dacă o lași pur și simplu să stea acolo, s-ar putea să n-o mai poți porni data viitoare când ai nevoie, deoarece fie ruginește fie moare bateria. Cu toate acestea, îți poți lăsa mașina să stea degeaba timp de mai multe luni și să nu aibă nimic sau s-ar putea ca după 8 zile de necondus să nu o mai pornești, dar din nefericire, nu ai cum să prezici acest lucru. Cel mai bine ar fi s-o conduci de câteva ori pe lună, cel puțin 16 kilometri, depășind uneori viteza de 80 km pe oră. Dacă doar pornești motorul pentru câteva minute, temperatura mașinii va reveni la normal, dar dacă o și conduci, activezi toate sistemele, inclusiv transmisia, frânele, suspensiile și climatizarea.

Mașina ta are nevoie de „exerciții” așa cum ai și tu, deci este important să o lași să se miște, pentru a reduce uzura părților și a cauciucurilor, mai ales dacă este depozitată undeva la rece și cauciucurile pierd mai mult aer decât ar trebui. În plus, dacă nu conduci, bateria mașinii nu se va putea încărca singură. Pentru a evita epuizarea acesteia poți porni mașina o dată pe săptămână și să o lași mergând 5-10 minute, dar dacă e parcată într-un garaj mic, ai grijă să deschizi ușile, pentru a evita o intoxicare.

De asemenea, nu uita să-ți speli mașina, dacă ai ocazia. Nu numai că este terapeutic pentru tine, ci te ajută să elimini toată acea mizerie căzută din copaci pe capotă, care ajunge să atace vopseaua.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi