Vezi ce măsuri UNICE ÎN LUME vor fi implementate de Uniunea Europeană

De în Lifestyle 18 ian 2018

Uniunea Europeană va implementa un program prin care până în anul 2030 tot plasticul să fie reciclabil. Acest program face parte dintr-o strategie menită să diminueze poluarea.

Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene consideră că este prea mare cantitatea de plastic non-biodegradabil care se aruncă la gunoi, format din paie, sticle, cești de cafea, ambalaje de unică folosință și altele, drept pentru care a împărtășit publicului larg că „produsele din plastic de unică folosință, care sunt fabricate în cinci secunde și folosită încă cinci minute, se degradează în 500 de ani”.

Conform acestei strategii, soluția este reciclarea și reutilizarea produselor din plastic, pentru că ”Dacă ar știi copiii ce efect au paiele de plastic ar putea să se răzgândească și să folosească paie de hârtie pentru a bea ceva sau chiar să nu mai folosească deloc”. Conform aceluiași Frans Timmermans: ”În curând ne vom îneca în plastic dacă vom continua în acest ritm. Este o problemă de mentalitate, atât timp cât avem substitute pentru acest material.

Scopul Uniunii Europene este ca până în anul 2030 să fie 55% din plastic reciclabil și ca până în 2026 să se reducă consumul de pungi din plastic de la 90 per persoană în ficare an la numai 40. O altă măsură ce va fi adoptată este interzicerea microplasticului, regăsit sub formă de microparticule în produsele cosmetice, săpunuri şi nu numai.

La ora actuală, europenii produc în fiecare an, 25 milioane tone de gunoaie din plastic și mai puțin de 30% se reciclează, iar această dependență de plastic pune în pericol mai ales viața animalelor marine, care au fost găsite în număr foarte mare, din toate speciile, asfixiate de bucăți de plastic pe care le-au confundat cu mâncarea.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct