chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Varsator (21 Ianuarie - 19 Februarie)

De în Monden 6 feb 2010
Suntem tentati sa credem ca este un semn de apa cand de fapt Varsatorul este un semn eminamente... de aer!

Calitate: fix
Element: aer
Guvernator: Uranus
Anotimp: iarna
Metal: uraniu
Pietre: ametist
Culoare: bleu
Anatomie: glezne, sistemul circulator.
 
Caracteristici generale ale zodiei

Varsatorul este si un semn masculin la fel ca toate semnele zodiacale guvernate de foc sau aer. Astfel, Varsatorul este un semn masculin la fel ca Berbecul, Gemenii, Leul, Balanta si Sagetatorul. Prin ce se caracterizeaza semnele masculine? Ei bine, se spune despre acestea ca inglobeaza cumva trasaturile sexului puternic, cei nascuti sub auspiciile semnelor masculine fiind mai pragmatici, mai activi, mai hotarati dar si mai putin receptivi decat nativii din Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn sau Pesti care sunt semne guvernate de pamant sau de apa. Este totodata un semn diurn iar soarele si lumina sunt pentru el doua elemente vitale. Despre Varsatori mai putem spune ca guverneaza Casa XI,  Casa Prieteniei. Este guvernat la randul sau de de doua planete: Uranus si Saturn.

Nativul Varsator pune mare accent pe inteligenta sa, ajungand de multe ori sa-si neglijeze trasaturile fizice care sunt placute. Inclinatia sa intelectuala il face sa vada lucrurile "la rece". Pretuieste educatia, ca pe un rezultat al tuturor exeperientelor acumulate in viata. Firea sa sociabila si extrem de curioasa il va face sa calatoreasca mult, ocazia ideala de a acumula noi cunostinte. Datorita infuentei diferite pe care fiecare din cele doua planete care il guverneaza le exercita asupra sa, Varsatorul poate fi vazut ca o personalitate duala, cu doua temperamente diferite care, atunci cand nu se imbina armonios, ajung sa fie in conflict. Putem vorbi astfel despre o latura afectoasa, sensibila, blanda si pasnica in opozitie cu latura vioaie, exuberanta si imprevizibila. Ambele tipuri de personalitate il vor face sa simta din cand nevoia de a se retrage din lume.

Izolarea temporara este o cale spre misticism si meditatie sau, daca sunt persoane religioase, vor simti nevoia sa se apropie si mai mult de Dumnezeu. Pe plan social aceasta tendinta temporara de izolare ii face sa interactioneze cu ceilalti doar daca se simt in siguranta sau daca ei sunt cei care impun regulile. Dupa un timp relativ scurt insa, Varsatorii simt nevoia sa socializeze si vor parasi cochilia in care s-au ascuns pentru e reveni printre prieteni.

Varsatorul este considerat semnul adevarului pentru ca toate actiunile sau trairile sale au aceasta miza: onestitatea, ceea ce il recomanda ca un excelent moderator in cazul unei dispute. Datorita acestei calitati este considerat un coleg de incredere, un prieten devotat si un partener de viata de cursa lunga. Capacitatea remarcabila de a cantari lucrurile si de a lua decizii bune care ii implica si pe ceilalti il fac sa ravneasca spre pozitii de conducere, in care sa nu i se spuna ce trebuie sa faca. Pe plan profesional iubeste libertatea de miscare, asa ca va incerca sa fie mereu propriu stapan. Nu este de mirare asadar sa gasesti Varsatori in functii de conducere sau stapani pe propria lor afacere. Sunt niste lideri puternici si priceputi, fara insa a fi dominatori. Daca are sansa sa lucreze in domeniul ales de el se va dedica trup si suflet obiectivului tintit iar satisfactiile vor fi intotdeauna pe masura.

In societate nu leaga prietenii de durata foarte usor, insa este mai mereu inconjurat de oameni care il adimira si de la care are la randul sau ceva de invatat. La prima impresie cei din anturajul lui sunt tenatati sa nu-l inteleaga sau chiar sa-l judece pentru ideile sale extravagante si uneori dure, insa de indata ce  ajung sa se adapteze felului sau de a fi ii vor descoperi personalitatea puternica si sarmul innascut.

Puncte slabe: predispozitia la boli ce afecteaza sistemul circulator sau aparatul digestiv. Datorita firii lor oscilante sunt expusi la afectiuni nervoase. Ca si temperament sunt de multe ori combativi, refractari, imprevizibili, tensionati, inclinati sa ia decizii abrupte iar alte ori sunt lipisti de emotii si impasibili.

Puncte forte: adept al noului, increzator in sine, sociabil, optimist in cele mai mult dintre cazuri, idealist, uneori excentric insa foarte atent la problemele celorlalti, prietenos, inteligent si original. Ii place sa lupte pentru un crez, sa viseze cu ochii deschisi la viitor sau sa evedeze in trecut, sa se distreze si sa lege noi prietenii. Uraste sa faca promisiuni pe termen lung , rutina, lipsa de imiaginatie si de originalitate, singuratatea excesiva.

Copilul Varsator

Trasaturile tipice zodiei, despre care am vorbit putin mai inainte se manifesta inca din copilarie. Astfel, intr-un grup de copii Varsatorul este de cele mai multe ori liderul pentru ca abilitatea de a conduce si de a-si atrage prieteni este innascuta. O data cu inaintarea in varsta va invata ce inseamna modestia, insa in copilarie Varsatorul este foarte mandru de personalitatea sa. Ii place compania celorlalti copii si se asteapta ca, in schimb, si acestia sa il placa pe el. Este totodata usor de abordat si vesel. Curios si excentric, vede lumea din jur ca pe un taram ce abia asteapta sa fie cucerit, prin urmare va invata foarte multe lucruri din proprie initiativa, experimentand si cercetand. Datorita firii sale energice si imprevizibile va fi destul de greu de strunit de catre parinti si va respinge orice forma de autoritate. In schimb, o discutie "ca intre adulti" va da mai multe roade decat o pedeapsa neinsotita de nicio explicatie.

Nu este un sentimental si din aceasta cauza relatia cu parintii, vazuta din exterior, pare a fi mai mult una de prietenie. Mai apropiat pare a fi de prietenii sai de joaca, fata de care isi arata deschis afectiunea. Parintii trebuie sa aiba grija si sa nu-i reproseze acest lucru, deoarece copilul Varsator iubeste in felul sau, interiorizat. Iubeste adevarul si din aceasta cauza poti avea incredere in el, in schimb daca descopera ca cineva din anturajul sau sau parintii sai l-au mintit, isi pierde increderea in persoanele respective.

Este talentat in multe domenii si invata extrem de usor. Ca mic artist, copilul Varsator ar putea scrie poezii sau compune cantece, muzica si versurile apartinandu-i in egala masura. Inca din copilarie este inclinat spre mister. In aceeasi masura iubeste si stiinta, ceea ce ar putea fi considerat un paradox. Energic si hotarat, nu va ezita sa-si puna planurile in aplicare. Daca este provocat nu cedeaza ci incearca sa gaseasca rapid solutii.
In ceea ce priveste sanatatea, este predispus la boli de sange sau care au de-a face cu sistemul circulator.

La maturitate va fi tentat sa imbratiseze cariere care se potrivesc personalitatii sale: cercetator stiintific, doctor, profesor, aviator etc. fie se va orienta spre meserii care au si o componenta artistica: fotograf, scenograf, regizor, web designer, jurnalist (de preferat la radio)

Barbatul Varsator

Este destul de complicat sa-l intelegi datorita firii sale schimbatoare: daca lucrurile merg bine in viata lui, totul este perfect si pentru partenera sa. Daca in schimb are o dispozitie proasta se poarta de parca i s-ar fi innecat toate corabiile. Cea mai buna solutie in acest caz este sa-l lasi in pace. Nu este genul care sa se lase influentat de ceilalti asa ca tu trebuie sa fii cea care se adapteaza stilului sau de viata. Dorinta de a fi independent si tendinta de a-si masca emotiile il vor face sa se indragosteasca foarte greu, convins fiind ca trebuie sa-si reprime o parte din sentimentele pe care le nutreste fata de o persoana de sex opus. In schimb intr-o relatie de lunga durata sau intr-o casatorie se dedica partenerei sale, este generos si tolerant si nu incalca niciodata drepturile jumatatii sale. In dragoste, cand simte ca este cazul sa puna capat unei relatii, o va face fara ezitare. Desi este inconjurat de prieteni se simte uneori singur. Este un excentric prin definitie insa cine ajunge sa-l cunoasca indeaproape va constata ca este o persoana de incredere, care pune mare accent pe onestitate si incredere.

La locul de munca poate fi uneori extrem de egoist deoarece considera ca nimeni nu trebuie sa-i stea in cale in atingerea obiectivelor. Printr-un exercitiu de vointa va invata sa-si controleze toate aceste porniri. Deoarece nu-i place sa i se spuna ce sa faca, va incerca mereu sa escaladeze structura administrativa a firmei unde lucreaza pentru a ajunge in varf. Daca nu va reusi sa detina o pozitie de conducere isi va deschide propria afacere. Una dintre calitatile sale pe plan profesional este competitivitatea.

Femeia Varsator

Este sociabila si inclinata spre actiuni caritabile. Pune mare accent pe intelect, neglijand uneori aspectele ce tin de partea fizica. Romantica si pasionala, femeie Varsator va incerca sa-si controleze emotiile pentru a nu lasa inima sa-i controleze ratiunea. Simtul umorului, farmecul ei aparte si faptul ca isi argumenteaza convingerile, oricat de idealiste ar fi acestea o fac atractiva in ochii barbatilor. Cu toate acestea nu accepta sa fie incatusata intr-o relatie centrata pe un barbat posesiv.

In relatii pune accent tot pe intelect, pe inteligenta, inventivitatea si capacitatea de a lua initiativa a partenerului ei. Imprevizibilitatea care o caracterizeaza se manifesta si pe plan sexual. Cand se simte in largul ei poate lua singura initiativa, poate juca rolul de lider insa la fel de bine poate ceda rolul unui barbat mai experimentat decat ea. Pune mare accent pe intimitate pe care nu o confunda cu actul sexual in sine. Prefera romantismul in locul aventurii. Este poate cea mai fidela femeie a zodiacului, insa doar atunci cand isi gaseste partenerul potrivit. Poate fi totodata considerata partenera ideala de viata deoarece este toleranta, nu lasa gelozia sa-i intunece ratiunea si prefera comunicarea in locul izbucnirilor neasteptate.

In grupul sau de prietene ea este cea care da sfaturi si ofera ajutor atunci cand este cazul. Sfaturile sale se bazeaza pe logica si niciodata nu-si va spune parerea inainte de a analiza situatia.

Din punct de vedere profesional va incerca intotdeauna sa faca performanta in domeniul in care activeaza. Este adapatabila insa, conform caracteristicilor zodiei, prefera un job care sa-i asigure suficienta libertate de miscare. Isi respecta colegele si nu poate fi acuzata de acea rautate tipic feminina.
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar