armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Urate care i-au innebunit pe barbati

De în Monden 15 ian 2009
Departe de a fi atat de urate pe cat v-am dat de inteles din titlul de mai sus, aceste femei nu se incadreaza, defapt, in tiparele oricarui ideal conventional de frumusete. Nu au ochii lui Catherine Zeta Jones si nici buzele Jessicai Alba, dar asta nu le-a impiedicat niciodata sa se strecoare in fanteziile barbatilor. Ba chiar dimpotriva, unii dintre cei care le-au cazut victime le-au ridicat la rang de muze. Fa cunostinta cu ele din paginile de mai jos.

Laura Dern, rivala Angelinei Jolie

La prima vedere, Laura Dern este departe de a fi o frumusete. Nu e exclus s-o iei mai degraba drept vecina de alaturi, dect sa-ti treaca prin cap ca e star de cinema. Si totusi, Laura este una dintre cele mai fascinante prezente feminine de la Hollywood. Desigur, i-au trebuit sapte ani de roluri mai mult sau mai putin semnificative si o intalnire cu maestru David Lynch ca sa ajunga aici. Dupa ce a fost distribuita in Blue Velvet (1986) si patru ani mai tarziu in Wild at Heart (1990), fanii infocati ai cineastului s-au indragotit iremediabil de ea. Sa fi fost de vina acea rochie roz, de la care nu-ti mai puteai lua ochii in Wild at Heart? Posibil. Ea insasi marturiseste ca nu e deloc plictisitor sa intri in piele unei femei usoare. "Desigur, cu conditia ca lumea sa stie ca nu te identifici cu ea". Cert este ca Laura i-a fost muza lui Lynch inainte ca acesta sa le crediteze pe mult mai tinerele si infinit mai frumoasele!) Madchen Amick, Lara Flyn Boyle si Sherilyn Fenn din Twin Peaks.

Barbatii care au iubit-o: Jeff Goldblum, Nicholas Cage, Kyle MacLahlan, care i-au fost colegi pe platourile de filmare. Zece ani mai tarziu, Laura devine cunoscuta drept femeia pe care Billy Bob Thronton a parasit-o pentru Angelina Jolie. In prezent, ea este casatorita cu talentatul muzician Ben Harper, cu care are doi copii.

Jamie Lee Curtis, un trup de milioane

Contrar asteptarilor, Jamie Lee nu a fost niciodata fata lui tata, Tony Curtis fiind o prezenta relativ neglijabila in viata ei. A ajuns celebra cu rolul din clasicul horror al lui John Carpenter, Halloween (1978), in scurt timp devenind pentru filmele de groaza din anii '70 ceea ce Christopher Lee si Boris Karloff fusesera in deceniile trecute: un icon. Nu totul s-a rezumat la tipete si lovituri de cutit. Sanii lui Jamie Lee, care si astazi, la 58 de ani, se poate lauda cu un trup de milioane, au contribuit din plin, numarandu-se printre cele mai aplaudate perechi afisate cu nonsalanta pe marele ecran. Si totusi, calificativul de bomba sexy avea sa si-l primeasca aproape douazeci de ani mai tarziu, dupa ce i-a dansat lasciv in poala lui Arnold Schwarzenegger, aproape goala, in True Lies (1994).

Barbatii care au iubit-o: sotul ei, producatorul Christopher Guest, cu care va sarbatori anul acesta nunta de argint.

Barbra Streisand, charismatica fara operatii

Barbra e una dintre cele mai frumoase femei din lume. Da, dicolo de nasul un pic cam maricel si un pic cam coroiat, dincolo de fata alungita, de evreica. Dincolo de tot ce au tot spus si continua sa spuna gurile rele despre ea. Si nu ma refer la frumusetea interioara, la farmecul personal pe care l-a insuflat eroinelor pe care le-a jucat, de la Fanny Brice (Funny Girl, 1968) si Dolly Levi (Hello, Dolly, 1969) si Katie Morosky (The Wey We Were, 1972), pana la Susan Lowenstein (Prince of Tides, 1991) si Rozalin Focker (Meet The Fockers, 2004), sau la caldura pe care o emana atunci cand canta. Barbra Streisand este frumoasa din cap pana in picioare, cu un trup si un zambet de nota zece. O frumusete curajoasa, care nu s-a lasat intimidata de tiparele prestabilite: "Am ajuns la Hollwood fara sa-mi operez nasul, sa-mi fac dintii si sa-mi schimb numele. Si sunt mandra de asta!". Are si de ce: Barbra se numara printre putinii actori care au avut onoarea de a fi recompensati cu un Oscar inca de la debut (Fanny Girl), iar in prezent, dupa proape 50 de ani de cariera, colectia ei de trofee numara doua Oscaruri, trei pemii Emmy si nu mai putin de opt Globuri de Aur.

Barbatii care au iubit-o: Fostul prim-ministrul canadian, Pierre Trudeau, si actrorul si tatal lui Josh Brolin (W, No Country For Old Men), James, cu care este casatorita de mai bine de 15 ani. Minnie Driver, un corp lucrat ca la carte

Alt caz fascinant de frumusete trecuta cu vederea. Nu stiu cate dintre voi i-au observat "potentialul", dar Minnie are unul dintre cele mai sculpturale trupuri de la Hollywood. Si nu pe bucati, ci full-package, cu un abdomen demn de Janet Jackson, picioare a la Tina Turner si fese ferme a la Naomi Campbell. Nu ne surprinde sa aflam ca pana sa-si incerce norocul in actorie, a activat ca model. Defecte? Neglijabile, daca revizuim calitatile enumerate mai sus. Un maxilar un pic cam proeminent si o frunte un pic cam inaltuta. Trasaturi puternice care trateaza un caracter la fel de puternic, am spune noi. Chiar si asa, Minnie continua sa impuste roluri (bune!) in care sa-si etaleze atributele fizice, iar fanii, care au suspinat dupa ea in Good Will Hunting, Beautiful si Ella Enchanted, ii sunt profund recunoscatori.

Barbatii care au iubit-o (cu foc!): Matt Damon, John Cusack si Josh Brolin Anjelica Huston

A personal favorite, marturisesc! Cand am vazut-o prima oara in rolul Morticiei Addams, m-am indragostit pe loc si mi-am propus ca atunci cand am sa fiu mare, am sa arat ca ea. De crescut, am crescut, dar umila mea profesie nu s-a dovedit capabila sa indure atata glamour. Caci da, Anjelica Huston a fost glaciala si intangibila inainte ca Dita Von Teese sa ne aminteasca de aceste doua mult-ravnite atribute. Cu un ten de portelan, un nas greu de ignorat si o structura osoasa aproape statuesca, fiica cineastului John Huston, al treilea vlastar al faimoasei sale familii recompensat cu un Oscar (Prizzi's Honor, 1985), a reusit sa se impuna ca o frumumusete neconventionala in vremuri dominate inca de canoanele Barbie.

Barbatii care au iubit-o: Ryan O'Neal si Jack Nicholson, cu care a avut o relatie de 16 ani, din 1973 pana in 1989. Un super-record, date fiind faimoasele "apucaturi" de mascul in calduri ale lui Nicholson. Grace Jones, o anomalie a showbiz-ului

Imposibil de ignorat si imposibil de uitat. Grace Jones a fost dintotdeauna o anomalie a showbiz-ului, niciodata insa cu conotatia de epava. A debutat la sfarsitul anilor '70, aproape simultan in muzica, teatru, modeling si film, impunand generatiei Studio 54 o noua tendinta: androginismul in cea mai feroce interpretare a lui. Pana ca americanul de rand sa se prinda daca e femeie sau barbat, s-a strecurat in mintea lui Warhol, care a primit-o bucuros in cercul sau de muze, alaturi de Jerry Hall si de Debbie Harry.

Barbati care au iubit-o:
musculosul Dolph Lungren, fotograful Jean-Paul Goude si, nu in ultimul rand, James Bond in varianta Roger Moore (A View To A Kill, 1985) Sarah Jessica Parker

SJP poate fi dragalasa, ingenua, fermecatoare dar nu tocmai frumoasa (sau, cel putin, nu in acceptiunea clasica a termenului). Si, slava domnului, le aveam in Sex and The City pe Samantha si Charlotte care sa ne amintesca acest lucru. Nu ma intelegeti gresit, o indragesc la fel ca fiecare adolescenta care a crescut cu Sex and The City la televizor. Ii iubesc fiecare pereche de pantofi cu care mi-a fot dat sa o vad incaltata in serial sau pe covorul rosu (Nu degeaba Manolo Blahnick a cooptat-o drept muza), cat despre deux-piece-ul cu care Carrie isi incepea cariera de editor la Vogue (A Vogue Idea, sezonul 4), recunosc ca este cel mai desavarsit pe care l-am vazut vreodata. SJP este prin definitie femeia care si-a compensat lipsa trasaturilor delicate cu un look de invidiat. Iar asta se pare ca a contat nu doar pentru noi, femeile, ci si pentru barbatii care i-au fost alaturi. Iar gestul editorilor de la editia americana a revistei Maxim, care au indraznit sa o numeasca anul trecut "cea mai neatractiva femeie in viata", nu poate fi interpretat altfel decat ca rautate gratuita.

Barbatii care au iubit-o:
Robert Downey Jr., alaturi de care a trait nu mai putin de 13 ani,  urmat de Nicholas Cage si John Kennedy Jr. Cantaretul Joshua Kadinson a scris in cinstea ei piesa Jessie, care a avut oarecare succes in prima jumatate a anilor '90. SJP este actiualmente casatorita cu Matthew Broderick.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr