Universitatile din Asia concureaza cu cele din SUA si Marea Britanie

De în Cariera 15 mar 2012
Sondajele plaseaza Harvard pe primul loc, in timp ce universitatile de prestigiu din Asia urca tot mai mult in clasamente.

Un sondaj organizat printre intelectualii lumii arata ca pe langa Statele Unite ale Americii, in Regatul Unit se afla cele mai bune institutii de invatamant superior, dar universitatile din Asia urca rapid in clasament.

Campusurile din toata lumea au fost analizate, din punctul de vedere al cercetarii efectuate si al educatiei pe care o ofera, de 17,554 de academicieni din 149 de tari.

Harvard se afla pe primul loc, Universitatea din Cambridge pe locul al treilea si Universitatea din Oxford pe locul al saselea- la fel ca anul trecut. Institutul de Tehnologie din Massachusetts este pe locul al doilea, in timp ce Stanford si Universitatea din California sunt pe locurile patru si cinci.

Rezultatele, publicate de revista Times Higher Education, plaseaza 44 de universitati din SUA- mai putin cu una fata de anul trecut- in top 100 si 10 din Anglia- cu doua mai putine fata de anul trecut. Doar patru tari sunt reprezentate in top 20: SUA, Regatul Unit, Japonia si Canada.

Cateva dintre universitatile de top din Marea Britanie au coborat cateva locuri in clasament, fata de anul trecut, in timp ce universitatile din China si-au imbunatatit performantele. China isi extinde sistemul de educatie superioara mai rapid decat orice alta tara.

Toate universitatile de top din Asia, in special cele din China, au urcat in clasament. Universitatea din Beijing a urcat de pe locul 35 pe locul 30, Universitatea Peking de pe locul 43 pe 38 si Universitatea din Hong Kong este acum pe locul 39, cu trei locuri mai sus fata de anul trecut. Universitatea Nationala din Singapore a urcat de pe locul 27 pe 23, iar Universitatea din Tokyo si-a mentinut pozitia, fiind a opta din lume.

Academicienii ce au luat parte la sondaj au lucrat in medie 16 ani intr-o universitate si au publicat numeroase lucrari.

Invitatie la Targ de Joburi

O romanca a donat 26 de milioane de lire Universitatii Oxford

Perceptia creierului asupra falsului

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 oct