ULEIUL care te predispune la CANCER

De în Sanatate 2 iun 2016

Specialiştii ne sfătuiesc să renunţăm la prăjirea alimentelor în uleiuri vegatale şi să folosim ulei de măsline sau de cocos. Ştii însă care este cel mai TOXIC ulei pe care îl poţi folosi la gătit?

Uleiul de canola, promovat ca fiind cel mai sănătos ulei, este, de fapt, cel mai dăunător sănătăţii noastre. Aldehida este o substanţă cancerigenă, eliberată atunci când uleiul de canola, dar şi alte uleiuri vegetale precum cel de floarea soarelui sau de rapiţă, atinge temperaturi crescute.

Potrivit specialiştilor, uleiul de cocos produce aldehide în cele mai mici cantităţi. Untul este şi el recomandat la reţetele care necesită prăjirea la temperaturi înalte.

Uleiurile vegetale prăjite nu te expun numai la cancer, ci şi la probleme cardiace ori digestive. Folosite în salate, acestea nu au niciun efect negativ asupra sănătăţii noastre. 

PONT: Pentru a te feri de apariţia bolilor, ideal ar fi să elimini definitiv alimentele prăjite din dieta ta. 

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi