paste

În Parlamentul European, carbonara seamănă discordie

Citeste mai mult»
 Fatima Bosch

Miss Univers. Revanșă pentru candidata mexicană,...

Citeste mai mult»
miss

Miss Jamaica a căzut de pe scenă în timpul rundelor...

Citeste mai mult»
diana

Statuia de ceară a prințesei Diana purtând ''rochia...

Citeste mai mult»
eddie

Actorul Eddie Murphy spune că nu știe cum a ajuns să aibă...

Citeste mai mult»
catalin

Cătălin Crișan și Camelia s-au împăcat. Ce declarații a...

Citeste mai mult»
marin

Andreea Marin, apariție care i-a îngrijorat pe fani: „Ai...

Citeste mai mult»
Gemenele Kessler

Gemenele Kessler au murit la vârsta de 89 de ani prin...

Citeste mai mult»
Liev Schreiber

Actorul Liev Schreiber, internat de urgenţă la New York

Citeste mai mult»
inchisoare

Penitenciarele din Germania nu au obligația legală de a...

Citeste mai mult»
simon

Simon Leviev, cunoscut drept 'escrocul de pe Tinder', a...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Actorul Tom Cruise, recompensat cu un Oscar onorific

Citeste mai mult»
Paul McCartney

Paul McCartney lansează o melodie 'silențioasă' în semn...

Citeste mai mult»
creme

Avantajele cremelor de epilare față de alte metode de...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat videoclipul oficial pentru 'Zoo',...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a vorbit deschis despre problemele psihice...

Citeste mai mult»
Adele

Adele îşi face debutul în cinema, într-un film de Tom Ford

Citeste mai mult»
halep

Simona Halep, la concertul Andre Rieu de la Cluj,...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat videoclipul oficial pentru 'Zoo',...

Citeste mai mult»
Adele

Adele îşi face debutul în cinema, într-un film de Tom Ford

Citeste mai mult»
jane

Geanta originală creată pentru actrița Jane Birkin,...

Citeste mai mult»
Novak Djokovici

Novak Djokovici, despre începuturile relaţiei cu soţia sa...

Citeste mai mult»
mirabela

Mirabela Dauer, despre Horia Moculescu: Ai fost și vei...

Citeste mai mult»
Jeremy Renner

Actorul Jeremy Renner este acuzat de hărţuire sexuală de...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

„With Love, Meghan”, serialul ducesei de Sussex revine pe...

Citeste mai mult»
ghenea

Trucul secret al Mădălinei Ghenea pentru un ten...

Citeste mai mult»
oli

Olivia Rodrigo atacă Casa Albă pentru propaganda „rasistă...

Citeste mai mult»
pastile

Dovezile existente ''nu arată o legătură clară'' între...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Kim Kardashian, care vrea să devină avocată, acuză...

Citeste mai mult»
monede

Un francez a găsit în grădina casei lingouri și monede de...

Citeste mai mult»
robert

Robert De Niro a primit cea mai înaltă distincție civilă...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle se pregătește să revină în lumea filmului...

Citeste mai mult»
scandal

Dispută aprinsă între un organizator și una dintre...

Citeste mai mult»
cvintu

O femeie germană a născut cvintupleți într-un spital din...

Citeste mai mult»
viziru

De ce a dispărut Lucian Viziru din lumina reflectoarelor

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Stilul vestimentar inimitabil al reginei Elisabeta a...

Citeste mai mult»
diane ladd

Diane Ladd, actriţă în „Wild at Heart” şi „Alice Doesn’t...

Citeste mai mult»
Jonathan Bailey

Actorul Jonathan Bailey, desemnat de revista People „cel...

Citeste mai mult»
david

David Beckham a fost înnobilat pentru serviciile aduse...

Citeste mai mult»
jd vance

JD Vance spune că ar vrea ca soţia sa, Usha, care provine...

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

De în Sanatate 23 mai 2016

De la temperatura potrivită pentru gătit şi până la diferenţele dintre tipurile de ulei de măsline existente pe piaţă, există o serie de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie.

Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare.

1. Orice alt tip de ulei de măsline, în afară de cel extra-virgin, este la fel de bun în ceea ce priveşte calitatea

Denumiri precum "pur", "virgin" sau "light" nu merită luate în considerare, spune Jenkins. Toate aceste tipuri au fost procesate intens şi rafinate, cărora le este adăugat un strop de ulei extra-virgin pentru culoare şi aromă. "Este un produs industrial, produs la standarde industriale. Dacă asta este tot ce îţi oferă un supermarket, alege un alt tip de ulei de pe raft", explică specialistul.

2. Cel mai bun ulei de măsline are menţiunile "de primă presă" şi "presat la rece" pe etichetă

De fapt, aceste formulări nu au nicio însemnătate. În urmă cu mult timp, când procesul de obţinere a uleiului de măsline era mult mai complicat, uleiul de primă presă era, într-adevăr de o calitate superioară, însă odată cu folosirea practicilor moderne, aceste menţiuni de pe etichetă sunt discutabile, întrucât nu se mai folosesc aceleaşi tehnici, conform explicaţiilor date de Jenkins.

3. Nu poţi găti la temperaturi înalte cu ulei de măsline

Experţii susţin că este un mit nefondat, întrucât este un ulei cu un conţinut polifenolic ridicat, ceea ce înseamnă că este un ulei ceva mai stabil decât altele. Uleiul de măsline rămâne stabil până la 210 grade Celsius, un prag cu mult peste temperatura ideală pentru prăjire.

4. Poţi păstra sticla de ulei de măsline oriunde

Deşi sticla în care îl depozitezi este închisă la culoare, dacă laşi uleiul de măsline într-o zonă luminată, unde temperatura poate creşte, de exemplu în bucătărie, acesta îşi pierde calităţile după câteva zile. Cel mai bine este să păstrezi uleiul de măsline în recipiente metalice sau sticle de culoare închisă şi să îl depozitezi într-o zonă răcoroasă şi întunecată. Dacă l-ai turnat deja într-o sticlă transparentă, o poţi înveli în folie de aluminiu pentru a beneficia mai mult timp de calităţile uleiului.

5. Poţi judeca uleiul de măsline după culoare

Uleiul de măsline de calitate poate prezenta nuanţe variate. Aşadar, acesta nu este un criteriu valid pentru determinarea calităţii produsului.

6. Un ulei de măsline bun nu trebuie neapărat să coste mult

Uleiul de măsline este separat de sucul obţinut prin zdrobirea

7. Data expirării este importantă

Da, este importantă, însă nu în sensul în care credeai. Data care indică cea mai recentă recoltă este cea care determină prospeţimea produsului. Termenul de valabilitate poate fi de până la 18 luni de la îmbuteliere, însă în cazul în care pe raft ai un ulei care avea deja mai mult de un an când a fost îmbuteliat, atunci poate fi vechi şi de trei ani în momentul în care îl achiziţionezi.

8. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi graşi Omega-3

Greşit. Deşi este sănătos, beneficiile uleiului de măsline nu se datorează conţinutului de acizi graşi, ci nivelului sporit de antioxidanţi. Pentru un aport sporit de Omega-3 poţi consuma carne de peşte.

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi