zodii

Horoscop 21 octombrie 2021: Racii sunt foarte energici,...

Citeste mai mult»
prodan

Anamaria Prodan a investit un milion de euro în...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion și-a anulat mai multe concerte. Motivul...

Citeste mai mult»
astm

S-a aflat ce declanșează astmul la copii

Citeste mai mult»
paste carbonara

Paste carbonara, ideale pentru prânz sau cină. Cum le...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Tatăl lui Meghan Markle, cerere inedită pentru Meghan...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 20 octombrie 2021: Balanțele ar trebui să-și...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West şi-a schimbat oficial numele în Ye

Citeste mai mult»
Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones: „Soarele nu a răsărit încă la...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 19 octombrie 2021: Gemenii primesc vești bune,...

Citeste mai mult»
roger waters s-a căsătorit

Muzicianul Roger Waters, cofondator al formaţiei Pink...

Citeste mai mult»
bomboane de casa

Cum faci cele mai bune bomboane de casă

Citeste mai mult»
Ryan Reynolds

Ryan Reynolds, decizie importantă. Motivul pentru care a...

Citeste mai mult»
zacusca de fasole

Zacusca de fasole, cea mai simplă rețetă. Ai nevoie de...

Citeste mai mult»
Gina Pistol

Gina Pistol le-a cerut ajutorul fanilor din mediul...

Citeste mai mult»
Cher

Cher, implicată într-un nou scandal. De ce a dat-o în...

Citeste mai mult»
Adele

Adele a lansat single-ul „Easy On Me”. Videoclipul,...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 octombrie 2021: Capricornii ar putea fi...

Citeste mai mult»
gogosari

Cum faci cei mai buni gogoșari cu varză roșie

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea are COVID-19. În ce stare se află...

Citeste mai mult»
teste antigen

Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai...

Citeste mai mult»
zodie

Horoscop 14 octombrie 2021: Racii sunt preocupați de...

Citeste mai mult»
prajitura cu budinca

Cum faci cea mai bună prăjitură cu budincă, fără să...

Citeste mai mult»
printesa

La asta nu se aștepta nimeni. Prinţesa moştenitoare a...

Citeste mai mult»
simona halep

Surpriza primită de Simona Halep din partea soțului la...

Citeste mai mult»
teama

Cum să-ți depășești fricile. Sfaturi de care să ții cont...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 13 octombrie 2021: Taurii ar trebuie să meargă...

Citeste mai mult»
pastila

A fost creată prima pastilă împotriva Covid-19. Ce se...

Citeste mai mult»
Amy

Garderoba cântăreţei Amy Winehouse, estimată între 1 şi 2...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a fost văzută în timp ce mergea...

Citeste mai mult»
sistem imunitar

Cum să-ți întărești sistemul imunitar. Rețeta recomandată...

Citeste mai mult»
prajitura cu visine

Prăjitura cu vișine, desertul copilăriei pe care trebuie...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 12 octombrie 2021: Gemenii își rezolvă...

Citeste mai mult»
femeie singura

Greșelile pe care le poate face o femeie singură. Aceste...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 octombrie 2021: Taurii primesc vești bune,...

Citeste mai mult»
dioxid de titan

Acest colorant va fi interzis în curând. Era folosit la...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum îți dai seama dacă un bărbat și-a pierdut interesul...

Citeste mai mult»
Adele

Adele, spectaculoasă pe coperta Vogue: ”Trebuie să mă...

Citeste mai mult»
Daliana Raducan

Răzvan Simion și Daliana Răducan s-au mutat împreună: „A...

Citeste mai mult»
salata de boeuf

Cum faci cea mai delicioasă salată de boeuf

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

De în Sanatate 23 mai 2016

De la temperatura potrivită pentru gătit şi până la diferenţele dintre tipurile de ulei de măsline existente pe piaţă, există o serie de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie.

Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare.

1. Orice alt tip de ulei de măsline, în afară de cel extra-virgin, este la fel de bun în ceea ce priveşte calitatea

Denumiri precum "pur", "virgin" sau "light" nu merită luate în considerare, spune Jenkins. Toate aceste tipuri au fost procesate intens şi rafinate, cărora le este adăugat un strop de ulei extra-virgin pentru culoare şi aromă. "Este un produs industrial, produs la standarde industriale. Dacă asta este tot ce îţi oferă un supermarket, alege un alt tip de ulei de pe raft", explică specialistul.

2. Cel mai bun ulei de măsline are menţiunile "de primă presă" şi "presat la rece" pe etichetă

De fapt, aceste formulări nu au nicio însemnătate. În urmă cu mult timp, când procesul de obţinere a uleiului de măsline era mult mai complicat, uleiul de primă presă era, într-adevăr de o calitate superioară, însă odată cu folosirea practicilor moderne, aceste menţiuni de pe etichetă sunt discutabile, întrucât nu se mai folosesc aceleaşi tehnici, conform explicaţiilor date de Jenkins.

3. Nu poţi găti la temperaturi înalte cu ulei de măsline

Experţii susţin că este un mit nefondat, întrucât este un ulei cu un conţinut polifenolic ridicat, ceea ce înseamnă că este un ulei ceva mai stabil decât altele. Uleiul de măsline rămâne stabil până la 210 grade Celsius, un prag cu mult peste temperatura ideală pentru prăjire.

4. Poţi păstra sticla de ulei de măsline oriunde

Deşi sticla în care îl depozitezi este închisă la culoare, dacă laşi uleiul de măsline într-o zonă luminată, unde temperatura poate creşte, de exemplu în bucătărie, acesta îşi pierde calităţile după câteva zile. Cel mai bine este să păstrezi uleiul de măsline în recipiente metalice sau sticle de culoare închisă şi să îl depozitezi într-o zonă răcoroasă şi întunecată. Dacă l-ai turnat deja într-o sticlă transparentă, o poţi înveli în folie de aluminiu pentru a beneficia mai mult timp de calităţile uleiului.

5. Poţi judeca uleiul de măsline după culoare

Uleiul de măsline de calitate poate prezenta nuanţe variate. Aşadar, acesta nu este un criteriu valid pentru determinarea calităţii produsului.

6. Un ulei de măsline bun nu trebuie neapărat să coste mult

Uleiul de măsline este separat de sucul obţinut prin zdrobirea

7. Data expirării este importantă

Da, este importantă, însă nu în sensul în care credeai. Data care indică cea mai recentă recoltă este cea care determină prospeţimea produsului. Termenul de valabilitate poate fi de până la 18 luni de la îmbuteliere, însă în cazul în care pe raft ai un ulei care avea deja mai mult de un an când a fost îmbuteliat, atunci poate fi vechi şi de trei ani în momentul în care îl achiziţionezi.

8. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi graşi Omega-3

Greşit. Deşi este sănătos, beneficiile uleiului de măsline nu se datorează conţinutului de acizi graşi, ci nivelului sporit de antioxidanţi. Pentru un aport sporit de Omega-3 poţi consuma carne de peşte.

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct