Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Topul prejudecatilor masculine

De în Explicit 27 noi 2008

Auzim aproape in fiecare zi un barbat care e convins ca stie cum suntem, cum ne purtam si ce vrem de la o relatie sau de la un barbat. Adevarul este ca, de multe ori, nici noi nu stim toate lucrurile astea despre noi, ci le descoperim pe parcurs. Vei descoperi ce cred ei despre noi si cat de mult adevar exista in aceste prejudecati de la Jeni Chiriac, psihosexologul de la Clinica Terapia M.

 

Prejudecata este, conform DEX, "Parerea, ideea preconceputa (si adesea eronata) pe care si-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fara cunoasterea directă a faptelor". Dar, pentru a ne explica parerile pe care barbatii le au despre femei, am apelat la ajutorul specialistului. Iata ce spune Jeni Chiriac: "Multe prejudecati se nasc dintr-o mentalitate invechita, pentru ca barbatii le atribuie femeilor un anumit rol, potrivit cu imaginea si reprezentarea pe care ei o au in legatura cu sexul feminin. Mai mult, unii dintre ei considera ca femeile ar trebui sa isi asume rolurile pe care ei le considera potrivite pentru ele."

Argumentele psihosexologului sunt numeroase, incepand de la faptul ca barbatii nu isi asociaza partenerele cu persoane care pot prelua initiativa in dormitor, si ca nu isi inchipuie (sau nu vor sa isi inchipuie ) ca femeile se bucura de sex la fel de mult ca si ei, dar si ca ele au la fel de multa nevoie de sex.

Din nefericire, spune Jeni Chiriac, efectul negativ pe care aceste prejudecati il au asupra barbatilor este ca ii face sa se simta nesiguri pe ei atunci cand intalnesc o femeie care nu se incadreaza in tiparele pe care ei le au si pot chiar ajunge la probleme serioase, care afecteaza negativ viata se cuplu, probleme ca scaderea potentei si a libido-ului.

Femeile fac dragoste, niciodata sex

Auzim mereu de la prieteni de sex masculin, sau chiar de la unele femei despre "neputinta" femeii de a face si altceva decat dragoste, dar nu cu orice barbat, ci numai cu cel pe care il iubeste sincer. Aflam de la psiholog ca nu se poate generaliza si ca exista, intr-adevar, femei care fac si dragoste si sex.

"Multi dintre barbati vor fi surprinsi sa descopere ca femeile fac si sex. Pe masura ce se maturizeaza, in functie si de experientele acumulate, o femeie poate ajunge sa recurga la sex din exact acelasi motiv pentru care recurg si barbatii cateodata: pentru a se elibera de stres," spune Jeni Chiriac. Tot ea adauga ca femeile se simt din ce in ce mai libere, si ca nu ar fi de mirare ca femeile sa le spuna partenerilor lor, in cativa ani 'Dragul meu, am avut o relatie cu X, dar crede-ma, nu a insemnat nimic!'"
 
 
 
Pentru femei conteaza durata actului sexual

Barbatii cred ca noi ne simtim cu atat mai bine cu cat ei "rezista" ore intregi si actul sexual dureaza mai mult.

Jeni Chiriac: "E pur si simplu un mit. Exista si cazuri de femei care isi doresc ca actul sexual sa tina trei ore, dar pentru majoritatea femeilor conteaza mai mult apropierea fizica si intimitatea. Ele nu isi doresc in niciun caz sa participe la un maraton sexual."

Sfatul psihologului este sa incercati sa faceti ca actul sexual sa dureze trei ore si sa insemne preludiu, apropiere fizica, mici pauze si asa mai departe. In felul acesta, ambii veti fi satisfacuti!
 
 
Jeni Chiriac: "Trebuie ca barbatii sa puna accent pe acumularea de energie sexuala in partenera, nu sa isi inchipuie ca este suficient sa existe o erectie si ca ei sa faca in asa fel incat actul sexual sa dureze cat mai mult."
 
Ca sa te asiguri ca partenerul tau este constient de lucrurile care conteaza pentru tine, sfatul psihologului este sa comunici cu el. Chiar daca ti se va parea usor stanjenitor, veti avea amandoi de castigat daca ii sugerezi ca pentru tine nu e important ca el sa faca eforturi si ca actul sexual sa dureze mai multe ore.
Femeia e cea care urmeaza barbatul!

Nu e vorba de o noua regula de mers pe strada, ci de una din prejudecatile masculine, care ii face pe ei sa creada ca in toate, dar mai ales in ce priveste dragostea, barbatii ghideaza, iar femeile ii urmeaza.

"Pentru ca au aceasta prejudecata, unii barbati nu vad 'cu ochi buni' fanteziile partenerelor lor si le pun in aplicare numai pe ale lor. Aceeasi problema este daca femeia stie foarte bine ce vreau si cum vrea, si daca este foarte sigura pe sine in pat. Partenerul ei poate ajunge sa se simta foarte nesigur si anxios, pentru ca simte ca nu se va ridica la nivelul ei, nici ca stil, nici ca ritm, nici ca dorinta si poate nici ca predispozitie de joc", precizeaza Jeni Chiriac

Vestea buna pentru barbatii care isi doresc o partenera care sa nu fie mai experimentata decat ei este ca exista, spune psihologul, o pereche potrivita pentru fiecare. Dar barbatii nu ar trebui sa perceapa faptul ca femeile preiau initiativa sau ca, pur si simplu, "ii trantesc in pat", drept un act de dominatie din partea femeilor. Mai mult, explica Jeni Chiriac, schimbarea rolurilor este benefica pentru un cuplu.

Psihologul le sfatuieste pe femei sa nu isi asume rolul celei care cucereste mereu, pentru ca barbatii au nevoie sa simta satisfactia vanatorii si a seductiei. Jeni Chiriac: "In felul acesta, noi avem grija si de partenerii nostri, dar si de noi, pentru ca avem parte de tandretea si virilitatea de care avem nevoie."

Femeile vor maritis cu orice pret

Multi barbati isi inchipuie ca relatiile pe care le au cu actualele lor partenere au fost dictate de faptul ca respectivele femei isi doreau foarte mult sa se marite sau sa devina mame, si au vazut in ei "victimele perfecte". Parerile sunt impartite, spune Jeni Chiriac, in aceasta privinta. "Exista si femei care isi doresc foarte mult sa se casatoreasca si sa procreeze, dar exista si multe femei care doresc sa se bucure de viata cat mai mult, fara sa aiba foarte multe responsabilitati."
 
Ca sa il convingi ca nu te intereseaza exclusiv casatoria, si ca felul in care relatia se dezvolta este cel mai bun element pentru a sti incotro va indreptati, nu grabi lucrurile nicio clipa: nu propune sa va mutati impreuna din prima saptamana, nu ii povesti ca tu deja ai ales numele viitorilor tai copii si nu ii spune ca va trebui sa iti iubeasca parintii.
 
 
Frica de rutina

Cei din jur vorbesc despre o pereche peste care au trecut cateva luni si care abia a inceput sa se simta in perfect echilibru ca despre o pereche care, daca a devenit linistita, a intrat deja in rutina.

"Rutina are valori pozitive sau negative. Nu inseamna neaparat plictiseala, iar daca o vei cataloga asa vei descoperi ca ai sanse mari sa iti distrugi relatia. Incepe sa gandesti ca rutina nu inseamna neaparat plictiseala, ci poate insemna si o mai buna cunoastere, o baza intre noi si partnener si un fundament pe care putem construi ceva nou sau putem experimenta," arata Jeni Chiriac.

Avem nevoie, pentru a transforma rutina in ceva pozitiv pentru cuplul nostru de: flexibilitate, creativitate, deschidere. Nu oricine poate face asta, spune psihologul.
 
Poti iesi din rutina facand lucruri care nu iti sunt caracteristice: poti merge cu el la un concert, ai putea merge sa faci cursuri de dans sau de limbi straine, dar ai putea sa incerci si sa petreci timp numai cu partenerul tau. Acorda-i intimitate, spune psihologul. Nu il lasa sa creada ca el e singurul care face ceva pentru relatie si pentru cuplul vostru!
Femeile frumoase sunt proaste sau usoare

"Adevarul este ca vezi in femeie ce vrei tu sa vezi. S-ar putea sa le etichetezi gresit si sa ai surprize", ii avertizeaza pe barbati Jeni Chiriac.

Sfatul psihologului este sa nu incerce - n.r. barbatii - sa se raporteze la toate femeile pe care le-au cunoscut sau despre care au auzit sau citit cate ceva, ci sa se raporteze la femeia care este alaturi de ei.

Femeile sunt dezgustate de sexul oral

Multi barbati consiera ca femeia de langa ei s-a transformat dupa nasterea copilului si refuza sa se mai poarte cu ea cum o faceau inainte, spune psihologul. Jeni Chiriac: "Intervine o schimbare a felului in care el o percepe, dupa nastere el o vede mama si, chiar daca inainte ii facea sau primea de la ea sex oral, acum o 'respecta' prea mult pentru a mai face asta."

Aceasta idee de prea mult respect este, dupa parerea psihologului, o falsa credinta. Este, crede ea, si vina femeilor, care isi asuma anumite roluri, isi schimba perceptia despre sine si astfel ajung sa refuze lucruri care inainte le faceau placere.

Femeile nu se uita la filme porno

"S-ar putea sa fie ceva adevarat in spatele acestei prejudecati. Femeilor le plac filmele mai degraba erotice, pentru ca povestea e importanta pentru ele, in timp ce la barbati conteaza foarte mult stimularea vizuala," aflam de la Jeni Chiriac

Femeia nu trebuie sa isi asume un singur rol si sa "il joace" numai pe acela. Jeni Chiriac spune ca: "E bine sa fie si romantica, si candida, si dispusa la experimente, si indrazneata, si jucausa. Cel mai bun lucru pentru viata sa sexuala este sa fie dispusa si la facut dragoste, si la facut sex."


Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr