Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Toate echipajele din Cupa Suzuki au trecut testul de foc de la Sibiu

În Casa & Gradina 6 aug 2013
Rezultate de top si fiabilitate pentru echipajele Suzuki Swift Sport la Sibiu.

Toate cele sase echipaje care au pilotat modele Suzuki Swift Sport au trecut cu bine testul de foc al probelor de macadam dur din Raliul Sibiului. Iar prin rezultatele laudabile ale acestora, Cupa Suzuki a contribuit la cresterea competitivitatii si spectacolului din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013.

Editia din acest an a Raliului Sibiului s-a desfasurat in intervalul 26-27 Iulie si a fost structurata pe 14 Probe Speciale insumand 228 de kilometri. Din acestia doar 20 % au reprezentat suprafata de rulare asfaltata, restul fiind trasee de macadam extrem de solicitante pentru masini si echipaje. Astfel, s-a inregistrat un numar ridicat de avarii serioase si implicit abandonuri tehnice.

Mai mult, proba cu numarul 13 (santa Max II) a fost anulata deoarece macadamul se deteriorase sever in urma primei parcurgeri. Astfel, aceasta a fost strabatuta in regim de etapa.  

Din aceste motive este cu atat mai apreciabil faptul ca toate cele sase echipaje participante in Raliul Sibiului cu Suzuki Swift Sport, dintre care cinci inscrise in Cupa Suzuki, au parcurs integral raliul si au obtinut si o serie de clasari care depasesc asteptarile.

Fiabilitate si performanta 

Un “laitmotiv” in declaratiile echipelor care iau startul la Sibiu este ca aici conteaza fiabilitatea masinii, ritmul constant si riscul calculat. Fiind si etapa de Campionat European de Raliuri, runda sibiana este cotata cu un Coeficient 2 care da sansa unui punctaj ridicat, chiar si daca nu fortezi pentru ocuparea primei pozitii. Deci este cruciala protejarea masinii.

Asistenta si solutiile tehnice oferite de Wise Motorsport, unicul preparator autorizat de Suzuki Romania pentru pregatirea masinilor din cupa monomarca, au remediat operativ cazurile in care au fost necesare interventii. Din fericire, masinile Suzuki s-au dovedit suficient de robuste pentru a evita abandonul.

Astfel, echipajele din Cupa Suzuki si-au putut etala competitivitatea si motivarea, oferind un raliu plin de adrenalina, marcat de rezultate remarcabile inclusiv in ierarhia Clasei 9.

Cele mai multe reusite sunt meritul echipajului Alex Mirea / Dragos Despinoiu. Din cele 13 Probe Speciale desfasurate, acestia au castigat 8 in cadrul Cupei Suzuki si 4 la Clasa 9. Drept urmare sunt liderii etapei in Cupa Suzuki, iar la Clasa 9 au terminat pe locul secund.

Cursa facuta de cei doi este cu atat mai notabila cu cat Sibiul a insemnat debutul in Cupa Suzuki si in CNRD 2013, fara a beneficia de o acomodare prealabila cu masina si avand de infruntat cele mai dure probe de macadam din sezon.     

Potentialul si ritmul tandemului Alex Mirea / Dragos Despinoiu au fost evidente de vineri - prima zi de concurs. Acestia au ocupat locul 1 in Cupa Suzuki pe PS 2 (Crinti I), PS 3 (Dobarca II) si PS 4 (Crinti II). si au obtinut locul 3 la Clasa 9 pe PS 3 si PS 4.

Sambata, Alex Mirea si Dragos Despinoiu au fost intr-o forma si mai buna, adjudecandu-si primul loc atat la Cupa Suzuki, cat si la Clasa 9, pe Probele Speciale 8 (Sadu I), 10 (santa MAX I), 11 (Sadu II), 12 (Gatu Berbecului II). La acestea se adauga primul loc la Super Speciala II (PS 14) in Cupa Suzuki, respectiv locul 2 la Clasa 9.

Tot din postura de debutant in cupa dedicata modelului Suzuki Swift Sport a luat startul si Madalin Radu Arhire. Acesta a parasit Cupa Dacia la jumatatea sezonului 2013 si a decis sa continue campionatul cu sanse noi, masina noua si copilot nou – Radu Dumitriu, tatal sau.

Inaintea Raliului Sibiului, Madalin Radu Arhire declara ca se inscrie in Cupa Suzuki cu scopul de a incheia sezonul pe podium. Iar prestatia sa a confirmat determinarea cu care s-a aliniat la start.

Echipajul Madalin Radu Arhire / Radu Dumitriu a inceput etapa castigand prima proba (Dobarca I) in cadrul Cupei Suzuki. si a incheiat ziua 1 cu rezultate foarte bune pe probele de noapte. A castigat PS 6 (Paltinis I Noapte) la Clasa 9 si Cupa si s-a plasat pe pozitia a treia la Clasa 9 in PS 7 (santa I Noapte), ocupand din nou prima pozitie si in Cupa.

La finalul celei de a doua zile de raliu au urcat pe locul 2 al podiumului Cupei Suzuki si pe locul 4 la Clasa 9. Ei au fost urmati pe locul 3 de echipajul Calin Bucur / Alexandru Ardelean, care s-a impus cu cel mai rapid timp pe PS 5 (Super Speciala I), unde a obtinut si locul 4 la Clasa 9.

Al patrulea clasat in Cupa Suzuki la Sibiu este echipajul Ioan Zarug / Alin Clapon, care a facut o cursa precauta, asa cum anuntase si inaintea etapei. Iar strategia a functionat, acumuland puncte pentru clasamentul general.

Ierarhia Cupei la aceasta etapa se incheie cu echipajul Sebastian Gioarsa / Raluca Magdas. insa acestia au primit o distinctie speciala din partea Suzuki Romania, a echipei tehnice Wise Motorsport si a echipajelor. Sebastian Gioarsa a fost desemnat “Omul Raliului Cupa Suzuki Sibiu 2013”, fiind apreciat pentru fair play, sustinerea pe care a oferit-o celorlalte echipaje si tenacitatea de care a dat dovada parcurgand cea mai mare parte a cursei cu suspensiile de strada, dupa ce a fost nevoit sa le schimbe pe cele de competitie in prima zi a etapei. Chiar si in aceste conditii a punctat suficient de consistent pentru a fi la doar 1,6 puncte distanta de liderul clasamentului general al Cupei Suzuki. Un varf de ritm l-a inregistrat pe PS 6 (Paltinis I Noapte), unde a obtinut locul 2 atat la Cupa Suzuki, cat si la Clasa 9, urmandu-l pe Madalin Radu Arhire.

O cursa respectabila a reusit si pilotul de doar 18 ani Radu David, care a concurat la volanul unui Suzuki Swift Sport fara a fi inscris si in Cupa. Cu Mihaela Beldie pe post de copilot, acesta a incheiat Raliul Sibiului pe primul loc al Clasei Debutantilor si a avut o evolutie deosebita pe Super Speciala II (PS 14), unde s-a impus pe prima pozitie la Clasa 9.

Reconfigurare de clasament

Punctajele apropiate dupa primele doua etape si coeficientul mare de la Raliul Sibiului au facut posibila o adevarata rasturnare a clasamentului general din Cupa Suzuki. Lipsind la aceasta etapa, echipajul Andrei Chirtes / Marc Banca a cazut pe ultima pozitie, desi conducea cu 32,4 puncte.

Pana la Raliul Aradului, programat pentru intervalul 23-25 August, liderul Cupei este echipajul Calin Bucur / Alexandru Ardelean. Aflati la a doua participare, dupa Transilvania Rally (Cluj), acestia au acumulat 30 de puncte la Sibiu, ajungand la un total de 51,6 puncte.

Locul 2 in clasamentul Cupei Suzuki este acum impartit de echipajele Alex Mirea / Dragos Despinoiu si Sebastian Gioarsa / Raluca Magdas, cu cate 50 de puncte.

Tandemul Ioan Zarug / Alin Clapon rezista in apropierea podiumului, ajungand la 44 de puncte dupa participarea la etapele de la Tulcea si Sibiu.

Avand in vedere ca toate cele patru etape de raliu ramase din sezonul 2013 sunt tot de macadam si ca noile echipaje din Cupa au demonstrat ca sunt performante in asemenea probe, calculele vor ramane deschise pana la ultima runda. Un exemplu evident in acest sens sunt si Madalin Radu Arhire / Radu Dumitriu, care au 36 puncte inca din aceasta prima cursa.  

Clasamentul Cupei Suzuki  dupa trei etape este:

Calin Bucur / Alexandru Ardelean – 51,6 puncte

Sebastian Gioarsa / Raluca Magdas – 50 puncte

Alex Mirea / Dragos Despinoiu – 50 puncte

Ioan Zarug / Alin Clapon – 44 puncte

Madalin Radu Arhire / Radu Dumitriu – 36 puncte

Andrei Chirtes / Marc Banca – 32,4 puncte

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr