Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»
chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»

Modul in care iti decorezi casa iti afecteaza viata

De în Monden 26 iun 2011
De cele mai multe ori, lucrurile pe care le strangi pe suflet sau in minte pe tot parcursul zilei iti afecteaza activitatea dupa orele de serviciu, viata privata, somnul, apetitul sau starea de spirit. Iar cand ajungi acasa, singurul lucru pe care vrei sa il faci este sa te linistesti si sa te relaxezi, sa uiti tot ce s-a intamplat in exteriorul celor patru pereti ai casutei tale.

Ei bine, daca aceasta casuta a ta este "neorganizata", atunci momentele petrecute in aceasta nu vor fi de destindere, nici fizica, probabil, dar nici psihica.

De cele mai multe ori oamenii isi creeaza ambientul in conformitate cu personalitatea lor, de exemplu daca esti o persoana agitata si exuberanta, atunci este probabil ca totul sa fie complex, mult, incarcat, posibil si dezordine, dar nu neaparat definitia efectiva a dezordinii, ci dezordine in decor, in pozitionarea obiectelor de decor. Daca esti o persoana linistita si relaxata, atunci la tine totul se va reduce la exactitate, echilibru, coerenta in decorarea cu piese de mobilier sau obiecte de decor, discretie, organizare.

Trebuie, totusi, sa retinem faptul ca sunt anumite persoane carora le place sa traiasca mai dezorganizati. Exista o expresie pe care am auzit-o de la o prietena de-a mea, care il mustra pe prietenul ei datorita faptului ca era dezordonat: "daca eu caut ceva in dezordinea asta, nu gasesc nimic, dar el are o ordine in dezordinea lui". Mi se pare ilar, dar este adevarat, anumiti oameni se simt bine fiind mai dezordonati, mai putin organizati.

Casa ta si Culorile

Unui bebelus, de cele mai multe ori, ii va fi frica de o persoana cu parul negru, barba neagra sau imbracat in negru sau culori inchise. Stim ca sunt anumite culori care creeaza o ambianta placuta, dar si unele care descurajeaza amplificarea starilor pozitive. De exemplu, culorile inchise, precum negru, maro, albastru,  creeaza o stare de oboseala, rau, agitatie, accentueaza starile negative. Piesele de mobilier din mahon sau stejar in exces vor incarca atmosfera din acea camera, te va face sa te simti obosita tot  timpul. Toate culorile inchise folosite in exces vor crea stari negative care nu iti vor permite sa te simti nici confortabil, dar nici relaxata.

Poti folosi culori ca un galben auriu, acesta tot timpul iti va crea o stare de cald si de placut, de vara, iar daca mai pui si cu cateva obiecte decorative precum floarea soarelui in vaze mari sau un tablou cu o campie intinsa plina cu flori, atunci cu siguranta te vei simti intr-o incapere primitoare. Asorteaza culoarea peretilor cu covorul, astfel creezi baza, de unde poti sa decorezi sau sa folosesti derivate ale culorilor de baza utilizate. Incearca si vei vedea ca va da o stralucire incaperii.

De asemenea, culorile deschise sau culorile puternice ajuta atmosfera din casa. Culorile pale tot timpul vor ajuta la destresarea, iti vor crea ambianta care sa te faca sa te linistesti, sa te calmezi si sa te relaxezi. Iar culorile puternice iti vor da energir, te vor revigora, te vor face sa te simti tot timpul pregatita de distractie sau de treaba. Schimbati perdeaua si inlocuieste-o cu una roz ciclam sau fucsia, vei vedea ca, parca altfel priveste acea incepere, parca altfel intra lumina in acea incapere, este mai "energic" totul acolo, ii va da un fler aparte. Magenta este o culoare destul de indrazneata pentru un dulap, de exemplu, dar efectul va fi a unui loc viu, optimist si nu este o culoare kitschoasa, asa cum albastru regal era in acele vremuri pentru domni mai mult, doamnelor le era asociat rozul, movul, magenta sau liliachiul. O bucatarie creata in aceasta culoare, combinata cu alb, galben-auriu sau portocaliu ar fi foarte frumoasa.

Dar sa luam in considerare faptul ca sunt unii oameni carora culorile inchise le redau energia risipita in perioada zilei. Negrul este culoare, mai bine spus non-culoare, preferata a persoanelor. Imbracamintea, machiajul, accesoriile sunt toate inchise la culoare, asadar o culoare care predomina in mintea persoanei este inchisa, iar asta nu inseamna ca este ceva negativ sau ca are o gandire intunecata, ci pur si simplu ca aceste culori o fac sa vibreze, sa se simta la fel de bine avand aceasta culoare, precum o alta persoana ar avea culoarea verde, drept culoare predominanta.

Casa si culorile


Lucrurile tale preferate fac dintr-o casa acasa

Ei bine, stim ca daca ne place un anume lucru, ajungem destul de departe pentru a-l avea fie acesta fizic sau imaterial. La fel este si cu obiectele din casa noastra. Cel mai bine pentru ca in casa sa fie acea ambianta placuta si relaxanta si sa iti confere sentimentul de acasa este sa fie decorata cu obiecte si lucruri care stii sigur ca iti produc un sentiment de bine cand le vezi sau cand te gandesti la ele.

Te-a invitat iubitul tau, la o prima intalnire, intr-un loc dragut afara din oras, iar in drumul vostru catre local ati trecut pe langa un camp mare cu flori de maci. Tot campul era rosu si v-ati oprit pe marginea drumului sa faceti cateva fotografii si sa admirati peisajul, iar el a culos o floare si ti-a asezat-o in par. De exemplu, daca o astfel de amintire iti produce acel sentiment placut si iti pune zambetul pe fata, atunci sa "accesorizezi" anumite parti ale casei cu aceasta amintire, mai mult ca sigur in casa ta vor fi mai putin certuri sau mai putini nervi. Aseaza un tablou frumos cu un camp de maci sau foloseste asternuturi cu flori de maci, astfel ti se va duce gandul la amintirea frumoasa, iar, in timp, pur si simplu vei asimila macii cu un semn al iubirii.

Sau esti genul "girlie" si iti plac funditele, inimioarele, stelutele, panglicile, florile, atunci poti face din dormitorul tau un loc vesel tare. Ai putea folosi o cuvertura care sa aiba funde la colturile ei sau perdeaua sa se imparta in doua si sa o legi de perete cu panglici din matase sau organza. Poti sa te folosesti de obiectele decorative pentru a-ti crea placere, de exemplu, o rama de fotografii cu fundite sau baloane, un ceas in forma de inima si un telefon in forma de buze te-ar destinde si te-ar face sa te simti in largul tau.

Daca esti o persoana careia ii plac lucrurile vintage, atunci e perfect. Este din nou la moda trendul vintage, asa ca ai putea sa iti decorezi casa cu obiecte de colectie, obiecte vintage, astfel vom stii ca te simti in largul tau acasa cu obiectele frumoase tie care te ajuta si iti creeaza starea de spirit potrivita pentru a pastra un echilibru in camin. Un elegant telefon din anii '60 sau de mai devreme, din anii '20,  ar fi o piesa care ar atrage atentia asupra ei, ar fi accentul care trebuie pus pentru un astfel de decor. La fel ai putea face si cu o lampa vintage, pe care sa o asezi intr-un colt curat, fara nimic altceva in jur, care sa fie, astfel, ceea ce iese in evidenta.

Lucrurile tale preferate fac dintr-o casa acasa

 

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Irina Irina Ianosi (02.11.2011, 12:29)
Lumineaza-ti casa cu ajutorul nostru. Noi te ajutam sa capeti eleganta si stil.
Răspunde-i
oana-camelia paun (25.08.2011, 21:24)
eu am un dormitor portocaliu ,sufrageria un verde maslina iar un alt dormitor este crem ,foarte mult ma linisteste acel crem cand ma pun in pat sa ma odihnesc dar si portocaliul da foarte bine :P
Răspunde-i
Alina Cernat (04.07.2011, 14:03)
felicitari pt articol!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 apr