chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

10 filme de Oscar VIDEO

De în Monden 31 ian 2011
Prezentatorii celei de-a 83-a editie a Oscar-urilor, James Franco si Anne Hathaway, vor prezenta duminica, 27 februarie 2011, la Teatrul Kodak la Hollywood & Highland Center, cele mai bune filme ale anului 2010: Lebada Neagra(Black Swan); Luptatorul (The Fighter); Inceputul (Inception); Copiii sunt bine-mersi (The Kids Are All Right); Discursul regelui (The King's Speech); 127 de ore (127 Hours); Reteaua sociala (The Social Network); Poveste jucariilor 3 (Toy Story 3); Adevaratul curaj (True Grit) si Winter's Bone.

Black Swan

Nina este o balerina din New York a carei viata este complet consumata in jurul baletului. Cand directorul artistic Thomas Leroy decide sa o inlocuiasca pe prima balerina Beth Maclntyre pentru deschiderea productiei noului sezon Lacul Lebedelor, Nina este prima lui alegere. Insa Nina are o adversara, o noua dansatoare pe nume Lily. Lacul Lebedelor are nevoie de o dansatoare care sa interpreteze si Lebada Alba, ce reprezinta inocenta si gratie, precum si Lebada Neagra, care reprezinta viclenia si senzualitatea. Ninei i se potriveste de minune rolul Lebedei Albe, dar Lily este insasi intruchiparea Lebedei Negre. In timp ce cele doua dansatoare isi extind rivalitatea intr-o neasteptata prietenie, Nina incepe sa isi descopere si partea intunecata - o nesabuinta care ameninta sa o distruga.


The Fighter

Drama "The Fighter" relateaza povestea reala a boxerului "Irish" Mickey Ward si ascensiunea acestuia de pe strazile rau-famate ale orasului Lowell din Massachusetts spre titlul de campion mondial la categoria mijlocie. Antrenat de catre fratele lui vitreg, care avea un imens talent nativ de luptator, dar care si-a ratat cariera din cauza dependentei de cocaina si a infractiunilor de jaf pe care le-a comis si care l-au trimis in spatele gratiilor, Mickey Ward a reusit sa castige o serie de meciuri importante ca sportiv amator, insa, atunci cand a fost facut Knock-Out, a decis sa renunte la box pentru o perioada de trei ani. Incurajat in permanenta de catre o barmanita draguta, cu care se implica intr-o relatie amoroasa, precum si de catre fratele lui, Mickey Ward revine in ring si demonstreaza ca prin munca, seriozitate si talent te poti ridica la statutul de celebritate internationala.



Inception

Dom Cobb este un hot priceput, cel mai bun in domeniul periculoasei arte a extractiei, adica al furtului de informatii secrete si pretioase din subconstientul oamenilor in timp ce acestia viseaza. Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de cautat, de o valoare inestimabilă in complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a facut sa si piarda tot ceea ce era mai important pentru el si l-a transformat intr-un fugar international. Acum i se ofera o sansa sa recapete tot ceea ce a pierdut: o ultima misiune i-ar putea reda viata de dinainte daca reuseste un lucru imposibil, opusul extraciei de informatii: implantarea lor in mintea cuiva. Insa un inamic periculos il urmareste pe acesta si echipa sa, pentru a-i distruge planul.



The Kids Are All Right

Doi copii conceputi prin inseminare artificiala fac demersurile pentru a-si aduce tatal, in fapt un simplu donator de sperma, in viata familiei lor. Doctor ginecolog de succes, Nic si arhitecta peisagists, Jules formeaza un cuplu de lesbiane de aproximativ 20 de ani si sunt mamele celor doi adolescenti, pe nume Joni si Laser, dornici sa-si intalneasca tatal. Dupa ce Joni implineste 18 ani si este acceptata la un colegiu prestigios, fratele ei mai mic o preseaza sa contacteze telefonic banca de sperma pentru a afla identitatea tatalui lor biologic. Paul, tatal copiilor, lucreaza intr-un restaurant din Los Angeles, cultiva produse organice, conduce o motocicleta si prefera aventurile amoroase in locul relatiilor stabile, motiv pentru care este confuz atunci cand ii cunoaste personal pe cei doi copii ai sai. Sentimentele paterne ale lui Paul sunt trezite brusc, la fel ca si atractia lui sexuala fata de Jules, Nic devenind frustrata si neincrezatoare in capacitatea ei de seductie. Incepe sa bea si il percepe pe barbat drept o amenintare pentru unitatea familiei lor.



The King's Speech

"The King's Speech" este povestea barbatului care a devenit regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii. Dupa ce fratele sau abdica, George (supranumit "Bertie") isi asuma tronul fara tragere de inima. Afectat de o balbaiala nervoasa ce nu parea sa se termine si considerat incapabil sa fie rege, Bertie apeleaza la serviciile unui logoped neortodox pentru a-l ajuta, un logoped pe nume Lionel Logue. Dupa un set de tehnici neasteptate si inflorirea unei prietenii imprevizibile, va reusi Bertie sa isi regaseasca adevarata voce, sa scape de ticul nervos si sa gaseasca curajul pentru a-si conduce tara in razboi?

127 Hours

Productia Fox Searchlight, 127 Hours, este povestea adevarata de supravietuire a alpinistului Aron Ralston, care a fost nevoit sa-si taie bratul in timpul unei escaladari, pentru a se elibera dintre doua stanci. El a scris si o carte despre această experienta, intitulata Between a Rock and a Hard Place (Intre o piatra si o suprafata tare).



The Social Network

Fiecare epoca isi are vizionarii si geniile  ei, care lasa in urma lor o lume noua, schimbata radical. Dar asta nu se intampla, aproape niciodată, fara o lupta acerba cu oamenii si sistemul pe care vor sa le schimbe prin creatia lor. Totul incepe cu genialul programator Mark Zuckerberg, care are o idee de cum ar putea sa-i faca pe oameni sa se stranga intr-o mare de fani. Dupa sase ani ideea lui strangea deja 500 de milioane de prieteni. Dar, ca in orice afacere, mirosul banilor atrage si rechini, iar Mark incepe sa-si duca propriile lupte pentru suprematie. Filmul are distributie foarte buna, inclusiv vedeta Justin Timberlake, din ce in ce mai prezenta in filme. Mai mult ca sigur unul (macar) de aici va intra in cursa pentru Globurile de Aur.



Toy Story 3

Studiourile Disney si Pixar redeschid cufarul cu jucarii pentru o noua aventura palpitanta a personajelor din cunoscutul film de animatie Toy Story. De data aceasta Buzz, Woody si intreaga gasca sunt nevoiti sa faca fata unei probleme cu totul deosebite. Stapanul lor, Andy, pleaca la facultate, iar jucăriile se trezesc intr-o cresa plina de bebelusi si copii mici care abia asteapta sa puna manutele pe marfa noua, pe care sa o rupa, sa o murdareasca si sa o roada dupa bunul plac. Dupa primul lung-metraj din seria Toy Story din 1995 si Toy Story 2, din 1999, aventurile lui Buzz si Woody, precum si ale altor personaje indragite, continua in Toy Story 3.



True Grit

Cand tatal ei e ucis de Tom Chaney, un zilier angajat la ferma familiei, Mattie Ross, o fata de numai 14 ani, porneste in cautarea ucigasului, hotarata sa-i dea de urma si sa se razbune. In drumul ei intalneste un serif despre care se spune ca nu e altul mai dur decat el. E Reuben J. "Rooster" Cogburn, alcoolic, pierde-vara, cu un caracter imposibil, dar Mattie il angajeaza si insista sa mearga cu el, in ciuda impotrivirii acestuia. In drumul lor inspre rezervatia indienilor unde au auzit ca s-ar ascunde Chaney, li se alatură LaBoeuf, un ranger care il cauta si el pe criminal, dar din propriile sale motive. Cei trei au de infruntat pericole si surprize care pun la grea incercare adevaratul curaj al fiecaruia.



Winter's Bone

Cand familia ei e in pericol sa-si piarda casa (tatal ei fuge din localitate, dupa ce a fost arestat pentru producerea de amfetamina), adolescenta Ree Dolly porneste pe urmele lui, decisa sa-l aduca acasa, infruntand reteaua locala de traficanti si drogati. Pelicula a castigat Marele Premiu al Juriului la Sundance si are la baza romanul cu acelasi titlu de Daniel Woodrell, din 2006.

                                                              Sursa: imdb, cinemagia

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Taby P (04.03.2011, 00:21)
mi mi-a placut ''discursul regelui''
Răspunde-i
Daniela Stan (25.02.2011, 14:41)
eu cred ca are mari sanse sa castige "Discursul regelui" la sectiunea cel mai bun film.Mi-a placut foarte ,foarte mult acest film.
Si "Inceputul" mi-a placut,insa "Lebada neagra" m-a dezamagit:a inceput asa frumos si s-a terminat foarte urat..Dar "de gustibus non disputandum"
Răspunde-i
alina brusture (24.02.2011, 21:59)
filmul Inception ,e preferatul meu
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar