Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»

Scurt pentru o cauza

De în Monden 11 oct 2010
M-am intalnit cu fetele care s-au tuns scurt pentru o cauza. Care au luat cate 2000 eur de la misteriosul domn G si i-au donat catre diferite cauze. Urla presa despre asta. Toata lumea este curioasa cine este acest domn. Eu am fost foarte curioasa sa stiu ce le-a apucat pe aceste fete sa se tunda. Zero.

Da, ok, doar s-au tuns, parul creste, ele pot ajunge din nou la lungimea de dinainte, nu isi pierd feminitatea. Dar…de ce sa faci asta? De ce sa fie nevoie sa te tunzi zero ca sa ajuti pe cineva? Am ajutat si eu in trecut multa lume, m-am ajutat de farmecul personal si poate, de cosite, pentru ca strange bani pentru diverse cauze. Totdeauna mi-a placut sa ajut oameni, deci ar fi trebuit sa fiu printre primii oameni care sa le inteleaga. Si da, poate le inteleg, poate nu. Nu e treaba mea sa imi dau cu parerea.

Asa incat am cerut parerea unor barbati. Sa stiu ce cred si barbatii despre asta.
L-am sunat pe Lucian Mindruta sa il intreb ce crede: “sunt convins ca este o campanie comerciala, a vreunui brand. Poate ceva care incepe cu G.  Fetele sunt angajate sigur pentru o campanie de PR. Le-am studiat profilele si blogurile”.

Toni Ionescu, adica Mirlanu de la Trazniti in NATO a fost foarte surprins. “Ideea mi se pare super. Eu mi-as lasa parul sa creasca pentru asta. Pentru ca ele au avut atata curaj. Imi plac fetele care au atat de mult curaj. Bravo, fetelor”

Tica Alexe, Timpuri Noi a declarat ca “daca au facut asta pentru o cauza, sunt indraznete, imi plac fetele indraznete. Podoaba capilara este foarte importanta pentru orice femeie, iar acesta este un sacrificiu foarte mare”.

Bobby Voicu a spus ca “Nu am iesit niciodata cu o tipa tunsa scurt, asa ca nu stiu. E curajos ce au facut, dar prefer sa ma abtin totusi.  Imi place parul lung, dar nu cred ca daca mi-ar placea cineva m-ar impiedica parul scurt”

Mihai Penca, Vierme de la Animal X
“foarte curajos ce au facut fetele. Important este ca asta sa nu le afecteze feminitatea si sa se potriveasca fizionomiei. Uneori poate fi chiar sexy, dar depinde foarte mult pe cine sta becul, pe fasungul cui este infiletat.”

Totul a inceput cu Roxana Radu care a spus pe blogul personal ca ea s-ar tunde pentru o cauza. Si s-a tuns pe 15 iunie.  Dupa ce a primit o oferta de la acest misterios domn G care i-a promis ca ii da bani daca se va tunde pentru o cauza sociala.  Si asa a aparut prima fata care s-a tuns zero. Iar Roxana avea parul foarte lung si era foarte frumusica. Inca este.  Apoi au aparut si alte fete, noua la numar. Iar domnul G a donat in total 18.000 eur. Iar fetele au donat fiecare pentru cate o cauza. Pentru mai multe.

A doua care s-a tuns a fost Miki Pana. A donat banii catre 3 persoane cu grave probleme de sanatate.   Apoi Anca Bundaru, Corina Georgescu, Tara Duveanu, Oana Portase, Oana Raluca Bratila, Elena Ciric si Lori Modorean. Le-am intalnit pe fete la o cafea. Erau tare dragutele asa tunse zero. Unora incepuse sa le mai creasca parul. Altele abia se tunsesera. Eu ma simteam prost cu parul meu lung. Parca eu eram aia ciudata.

Mi-au spus ca le e foarte bine acum, ca nu mai gasesc par prin toata casa, ca nu mai e nevoie sa se duca la stilist, sa se vopseasca sau sa se gandeasca oare cum sa imi aranjez parul in seara asta.

Scurt pentru o cauza - 2

Da, e si asta un punct de vedere. Si corect pe desupra. Stim toate cat de complicat este sa ai parul lung, cum iti vine sa te tunzi instant cand trebuie sa te speli urgent pe cap si sa dureze o vesnicie pana se usuca, pana il faci cu placa sau feonul. Sau cand creste un pic si trebuie sa te duci de urgenta la coafor sa il vospesti. Si da, ce culoare sa il mai fac? Ce fel sa il mai aranjez? Ce agrafe sa imi mai cumpar?Au primit tot soiul de reactii care de care mai ciudate de la cunoscuti si nu doar. Ba ca arata ca un baietel, ba cantareata cheala, ba ca hai sa iti ating chelia ca poate am noroc la loto.

Barbatii nu observa de obicei cand ne tundem. Ele sigur nu au trecut neobservate.  Da, nu e ca si cum ti-ai taiat o mana, ai taiat doar parul. O sa creasca. Si ai facut o treaba foarte buna, ai ajutat oameni. Oricum ai da-o faci o fapta buna pentru ca te simti tu bine. De obicei asa este. Ele au renuntat la podoaba capilara. Dar asta le-a facut sa se simta bine. Ajuti oameni din egoism, ajuti pentru ca  vrei tu sa te simti bine. Si Dl. G s-a simtit bine stiind ca a dat bani pentru cateva cauze. Refuz sa cred caste un fetis al lui, asta cu hai sa tundem gagici.

Le-am intrebat pe fete ce nu ar dona pentru o cauza. Mi-au raspuns ca organele si casa. Uf, fetele astea chiar sunt pornite sa demoleze lumea. Vor sa salveze oamenii si chiar sunt convinse ca ceea ce fac ele este bine. A mai fost un caz cu mai multe mame care s-au tuns la zero in spirit de solidaritate cu copii lor bolnavi de cancer. Deci nu este o idée tocmai originala. Dar a prins in Romania. Poti da un search pe google si poti afla tot ce au facut fetele cu banii, ce parere au despre domnul cu nume orgasmic.

Eu le-am intrebat de ce au facut asta. Cum au ales cazurile si daca este in gena romanului sa ajute. Fiecare s-a gandit cum sa imparta banii in cea mai potrivita maniera posibila. Unele i-au impartit mai multor persoane. Altele au acordat intreaga suma unei singure familii cu probleme financiare sau unor prieteni/cunoscuti sau pur si simplu oameni de care au auzit ca au probleme.

Pe o scara de la 1 la 10, unde 10 sunt tarile superdezvoltate, Romania unde se afla din punct de vedere al capacitatii spiritului civic de a se constitui in actiuni concrete care schimba ceva? "Spirit civic … Foarte prost! S-ar putea daca s-ar dori cu adevarat, depinde de oamenii, de companiile implicate in desfasurarea unei campanii. In plus, unele companii o fac pentru imagine, ceea ce nu este bine deloc, dar decat nimic, mai bine te implici. “Cand am auzit ca ma pot tunde scurt si as primi bani, pe care sa ii donez mai departe pentru o cauza nobila, a fost pentru ca am vrut si m-au ajutat sa imi depasesc unele complexe, iar eu imi permit sa umblu cu capul sus”, a declarat Anca Bundaru.


Ce lipseste in Romania pentru a avea, in loc de un domn G., 100 de oameni G. implicati intr-o astfel de cauza? Cum poate fi imbunatatita aceasta situatie? “Lipsa de incredere, as putea spune,” a zis Elena Ciric, “domnul de G nu ne-a controlat, a fost respect si incredere mutuala inca de la inceput. I-am si adresat intrebarea intr-un e-mail: “esti constient ca nu m-ai intrebat ce am de gand sa fac cu banii?”, iar el a raspuns scurt, ca de obicei: “Daca nici noi nu mai avem incredere, atunci cine sa aiba in noi?” .

“Normalitatea lipseste din Romania, dar tot mai multi oameni se implica energic in a schimba lucrurile. Sunt tot mai multe proiecte interesante si carcotasi pe masura. Eu cred ca sunt destui domni G. in Romania si la fel de multi oameni care se “tund” pentru o cauza”, a concis Oana Portase

"Nu depinde numai de ele. Depinde de fiecare dintre noi sa fim oameni. Atunci cand gandesti ca faci ceva firesc, banal, normal, nu incape loc de sacrificiu. In tara asta cred ne-au apus exemplele. Daca presa o va da numai pe Bianca si Monica ca exemplu, atunci sa fii sigura ca fetiscanele numai in pielea Biancai si Monicai se vor visa. Avem nevoie de exemple pozitive, chiar daca sunt gesturi banale" are dreptate Mihaela Pana. 

Important este ca fetele s-au imprietenit, au facut mai multe fapte bune ajutand diferite persoane cu probleme, au aratat ca se poate si mai ales, au stiut sa isi pastreze feminitatea.

Scurt pentru o cauza - 1

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 apr