Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Reteta zilei: Piftie de curcan

De în Monden 5 dec 2014
Piftia este un deliciu pe care romanii il au pe masa de Craciun in fiecare an. Poti sa o prepari atat cu oase de porc, cat si cu aripi de curcan sau piept, in functie de preferinte.

Ingrediente

3 aripi de curcan

2 morcovi

2 cepe

1 pastarnac

1 telina mica

1 capatana usturoi 

cateva boabe de piper

3 foi de dafin

sare

2 pliculete gelatina (optional)

Preparare

Pune carnea la fiert in apa cu sare, iar dupa cateva clocote, arunca apa si spala bine carnea. Intr-o oala mai mare pune din nou la fiert carnea in cca 5 litri de ala si lasa sa fiarba pana scade apa la jumatate. Pregateste intre timp legumele taiate rondele sau in patru, iar piftia las-o sa fiarba 3-4 ore pana o sa inceapa sa cada carnea de pe oase.

Inainte cu o jumatate de ora sa se termine de fiert, adauga si legumele in oala. Scoate si legumele si carnea pe o farfurie la final, piseaza usturoiul si pune-l in apa cu tot cu piper, lasa acolo 10-15 minute, dupa care, potriveste zeama cu sare dupa gust.Ca sa terstezi piftia, sa vezi ca se incheaga, pune cateva picaturi pe o farfurie si bag-o la frigider.

Daca nu se incheaga, trebuie sa adaugi gelatina hidratata in putina apa calduta si sa amesteci foarte bine. In castronele, pune bucatele de carne si morcov taiat, oua fierte, mazare sau porumb, dupa preferinte si se cuprinde cu zeama. Pune la rece toate portiile si le poti savura cu mamaliguta calda alaturi de cei dragi la masa de Craciun.

Sursa foto

Citeste si:

Reteta zilei: Prajitura cu lamaie

Reteta zilei: Ghiveci de cartofi cu broccoli si carnaciori

Reteta zilei: Turta dulce

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
11 dec