Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Resusciteaza-ti organismul dupa un stres puternic

De în Sanatate 27 apr 2009
Agenda de sarcini saptamanale e in ochii tai, printre acestea ai vizite programate la medic, epilat, coafat, manichiura, pedichiura. Ups,si sa nu uiti de cumparaturile care se lasa asteptate de ceva timp. Casa "tipa" dupa o curatenie fie ea cat de mica, prietenii suna in continuu dornici sa te vada, mama ta vrea cu tot dinadinsul sa o mai vizitezi, copiii tipa dupa mama lor, sotul depinde mereu de tine...iar tu nu mai poti! Esti depasita de situatie si incepi sa halucinezi, nemaiavand nici somn, nici odihna. E clar! E timpul sa iti resuscitezi organismul prin cativa pasi siguri care-ti ofera "pulsul" necesar bunei functionari!
Cred ca sunt din ce in ce mai dese situatiile in care sunt depasita de situatie si acum ca stau sa ma gandesc, ele chiar fac parte din viata mea si foarte putine momente de liniste mai raman in ultimul timp. Se pare ca raportul s-a schimbat in timp si ca momentele de relaxare care ma acaparau complet, uneori chiar prea mult au devenit atat de rare incat le pretuiesc si le pot numara si pe degete: o duminica in care ma relaxez printre toate etapele de ingrijire coporala (o masca de fata, o cremuire a corpului, unghii "tifetate", epilat) si o sambata seara in care socializez si ma binedispun dupa o zi prealabila plina de alte treburi care nu au mai putut fi "indesate" in timpul saptamanii. Dar si aceste perioade, si asa limitate incep sa se evapore din program si simt ca nu mai fac fata si nici timp pentru mine nu mai am. Sunt stresata la maxim si astept sa se termine odata perioada asta atat de aglomerata...dar constat ca nu se prea termina, ci ca se incapataneaza intr-o constanta rauvoitoare, care vrea sa ma doboare pishic. Si atunci am nevoie de ceva pentru a-mi reveni rapid. Ceva practic, rapid si cu efect sigur? Iata:

1. Fa-ti singura masaj


Masajul este cea mai cunoscuta si sigura cale de a te relaxa, dar nu intotdeauna circumstantele sunt de asa natura incat sa mergi la un salon specializat sau sa iti chemi maseuza acasa. Si atunci ce faci? Ei bine, te masezi singura. Dupa ce tocmai ai decazut psihic in fata factorilor externi mult prea apasatori, nu ai de ales decat sa apelezi tot la tine, dar intr-o maniera care-ti elibereaza stresul: astfel, maseaza-te in functie de cum iti este mai usor si la-ndemana pe gat, pe umeri, pe cap sau chiar in talpicute, te vei simti foarte bine. Daca iubitul sau vreo ruda este prin preajma roaga-i pe ei sa te ajute, relaxarea va fi maxima.

S-a mai demonstrat faptul ca daca iti incordezi corpul (pe rand de la picioare la cap) pentru cateva secunde, iar apoi il detensionezi, se elibereaza o cantitate mai mare de stres.

2. Plimbarea cea salvatoare


Intotdeauna plimbarile echivaleaza cu relaxarea, starea de bine, dar intr-un moment tensionat cu atat mai mult; si nu te gandi ca trebuie sa pleci de la munca intr-un parc sau cine stie unde pentru a face acest lucru: este suficient sa iti iei 5 minute pauza de la birou si sa faci o scurta plimbare chiar in jurul cladirii in care lucrezi sau pana la alt etaj si inapoi, important este sa parasesti locul in care simti ca stresul atinge cote maxime (in acest caz biroul).

3. Inspira adanc si expira stresul


A respira adanc echivaleaza intotdeauna cu o eliberare, o descarcare si este una dintre cele mai la-ndemana metode de a te refugia intr-o oaza de liniste dupa o furtuna plina de tunete si fulgere. Stii prea bine exercitiul - este banal, dar foarte util - trage aer in piept mentine-l 10 secunde, iar apoi elibereaza-l incet, eliminand totodata si stresul. In acest fel, respiratia si pulsul se echilibreaza, pentru ca de obicei acestea o "iau razna" cand suntem tensionate.

4. Fii cat mai aproape de ceea ce inseamna cu adevarat natura


Daca ai ocazia si contextul in care poti fugi intr-un parc, langa un lac, in padure oriunde te poti conecta cu natura, si ma refer aici la reala natura nu cu ceea ce este in jurul nostru pentru ca blocurile si cladirile exterioare cu care dam nas in nas zi de zi nu inseamna natura , inseamna "urbanism incins de ciment". Eu am deja un scenariu pentru norocoasele de la malul marii sau pentru cele  care au casa pe langa un lac: o dimineata, o cafea, o plimbare, un mal, o apa, un vant si un aer adanc tras in piept - un scenariu in care tu esti cu gandurile tale si doar glasul pasarelelor sau zumzetul apei se aud. Hmm, ce vis frumos pentru cei care stau la oras, dar daca ai ocazia, petrece timp doar tu cu natura - nu exista o relaxare mai profunda.5. Ia-ti o zi libera

Simti ca nu mai poti? Ca agenda ta este supraincarcata si este pe cale sa se scurtcircuiteze? Atunci "rupe" o zi din agenda ta, ataseaza atributiile din acea zi prin alte foi si uita-te la o pagina alba din ea: ei bine, aceea este ziua ta libera, nu ai nimic antamat in ea si nici nu iti vei programa, vei face numai ce poftesti fara a te "programa" in nici un fel. Este bine sa nu urmezi un program strict, nu? Pentru asta trebuie doar sa iti iei o zi libera, o zi care ti se cuvine din concediu.

6. Sexul atotputernic


Nici nu mai este nevoie de explicatii, este foarte clar si logic, mai bine de atat nici ca se poate. Deci, varsa-ti toata tensiunea pe iubitul tau intr-un mod cat se poate de placut. Sexul te elibereaza de toate "relele" si te aduce intr-un stadiu in care nicio replica nu mai are vreun efect si nimeni nu te mai poate supara. Dupa care revii la sarcinile zilnice, dar nu uita, intotdeauna ai ocazia la o noua partida de sex..si iar..si iar...si iar..deci, cate momente tensionate ai avut de exemplu...astazi?

7. Apasa "off"

Da, cand simti ca totul se darama peste tine este timpul sa spui stop: asta insemnand inchis telefon, calculator, tv. Pur si simplu incearca sa te introduci intr-o lume "offline", uitand de tot ce e in jurul tau online...stai intr-o liniste in care iti auzi gandurile pentru cateva minute macar si relaxeaza-te, uita de sarcinile zilnice, de faptul ca trebuie sa iti iei copilul de la scoala sau ca ai o intalnire importanta, pret de un moment.

8. Citeste si exploreaza eliberand stresul


Uita de universul concret in care traiesti ancorat din ce in ce mai mult in "to do"-uri si alimenteaza-te cu un alt univers in care preiei conducerea. Alege o carte placuta (in nici un caz tipul de lectura "Cum sa te autodepasesti la serviciu" sau asa ceva), un roman de dragoste sau unul idilic in care te vei trezi la un moment dat chiar si tu ca un personaj de poveste, atat de mult te poate absorbi, incat sa uiti de stresul cotidian si sa te relaxezi intr-un mediu pe care-l controlezi.

9. Mediteaza – descarcand toate energiile negative


Nu ar strica sa te inscrii la cursuri de meditatie, ar fi un pas inainte in lupta cu stresul zilnic, insa daca timpul, ca de obicei, ti-e limitat si nu poti sa iti rupi o ora-doua din program, atunci incearca 5-10 minute. Chiar la tine in birou sau acasa. Cred ca este un targ rezonabil nu? Intinde-te pe o canapea, descalta-te, incearca sa creezi o atmosfera linistita, fara a te deranja nimeni, inchide ochii si concentreaza-te asupra corpului tau, asupra respiratiei mai ales.

10.  Trage un pui de somn binemeritat


Un pui de somn este ca un "buton" de restartare al vietii. Dormi 30-45 de minute, si apoi renasti. Este suficient pentru ca organismul sa-si revina dupa un soc intens, el trecand printr-o etapa de relaxare a tuturor functiilor si organelor odata cu somnul. Este o pedala de resuscitare eficienta si extrem de benefica pentru sanatatea ta.

Sunt 10 moduri in care sa-ti revii dupa un soc intens, poti alege unul sau le poti combina, cu atat mai bine. In functie de locatie, de job, de moment, ai din ce alege si experimenta pentru a-ti gasi metoda ideala: mie-mi suna bine sexul, masajul (dar facut de altcineva), respiratia adanca pe care o practic cel mai adesea si cititul - ador sa jonglez cu imaginatia cand citesc carti si ma relaxeaza total.

Tu cum reusesti sa te destresezi rapid? Ce se aplica cel mai repede si mai bine la tine?
Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr