Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Program Anim'est 2014: Ce filme nu trebuie sa ratezi in octombrie

De în Monden 29 sep 2014
Cele mai anticipate filme de animatie, care au facut deja turul unor festivaluri internationale de film de renume, vor fi proiectate in premiera la Bucuresti, in octombrie, anunta organizatorii Anim'est.

Publicul prezent in cinema la cea de-a noua editie Anim'est, care va avea loc intre 3 si 12 octombrie la Bucuresti, este invitat si anul acesta sa ia notite: Premiul Publicului ii va reveni unuia dintre cele 37 de scurtmetraje de animatie proiectate in cadrul sectiunii speciale Animash, ce reuneste, in afara categoriilor competitionale ale festivalului, o serie de filme de animatie de calitate, selectate si premiate la festivaluri internationale de renume.

Pe langa scurtmetraje, cateva dintre cele mai anticipate titluri de lungmetraj de animatie recente sosesc in premiera la Bucuresti si completeaza sectiunea Animash.

In deschiderea celei de-a noua editii a festivalului si in premiera in Europa de Sud-Est, publicul Anim'est este invitat la proiectia The Boxtrolls (r. Graham Annable, Anthony Stacchi), cel mai proaspat lungmetraj al renumitului studio american Laika.

Un alt highlight al sectiunii este cu siguranta Kaze tachinu / The Wind Rises, pe care celebrul regizor japonez castigator al premiului Oscar, Hayao Miyazaki, il anunta, in toamna anului trecut, ca fiind ultimul sau lungmetraj de animatie.

O biografie fictionalizata a lui Jiro Horikoshi, unul dintre cei mai inovatori si desavarsiti proiectanti aeronautici din lume, animatia a castigat Tokyo Anime Award in 2014 (cel mai important premiu acordat unei animatii in Japonia), si detine in palmares nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animatie, precum si cea la Globul de Aur pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

Film de animatie, motiv de divort - Iata explicatia sotiei!

Alte titluri de lungmetraj vor fi proiectate la Anim'est in afara competitiei dupa ce au facut turul unor festivaluri importante precum Annecy, Ottawa, Anima Mundi, Animfest Zagreb, Berlin sau Fantoche. Din Brazilia soseste Ate que a Sbornia nos separe / Until Sbornia do us apart, animatia 2D castigatoare a Premiului Publicului la festivalul de la Sao Paulo, anul trecut, ce prezinta consecintele prabusirii accidentale ale zidului ce separa o tara micuta si linistita pe nume Sbornia, de restul lumii.

Personajele Disney, nefericite pana la adanci batraneti!

In calatoria plina de aventuri a unui iepuras pe urmele mamei lui ne poarta Beyond Beyond, o co-productie Suedia-Danemarca in regia lui Esben Toft Jacobsen. Alte doua titluri ce vin din Japonia sunt BLOOD-C: The Last Dark (r. Shiotani Naoyoshi), cea mai sangeroasa animatie din selectie si ultimul manga din seria "Blood", ce continua aventurile eroinei Saya, si Koto no ha no niwa / Garden of Words (r. Makoto Shinkai), animatia castigatoare a premiului AniMovie pentru cel mai bun lung metraj la Stuttgart, despre povestea misterioasa dintre Takao, un tanar care viseaza sa ajunga designer de incaltaminte, si Yukino, o femeie mai in varsta ca el.

6 filme de animatie pentru "oameni mari" pe care trebuie sa le vezi

Vor fi proiectate in cadrul Animash si Jack et la mecanique du coeur / The Boy with the Cuckoo-Clock Heart (r. Mathias Malzieu, Stephane Berla), o animatie 3D despre drama lui Jack, a carui inima i-a fost inlocuita, la nastere, in cea mai friguroasa zi din Scotia, cu un ceas cu cuc, si Minuscule - La vallee des fourmis perdues / Minuscule: Valley of the Lost Ants, o animatie franceza 3D in regia lui Thomas Szabo si Helene Giraud, despre o buburuza prinsa din intamplare intr-un plin razboi dintre furnicile negre si furnicile rosii.

Seria de lung metraje din afara competitiei se incheie sambata, la ora 20.00, la Cinema Studio, cu Is the Man Who Is Tall Happy? An animated conversation with Noam Chomsky, documentarul de animatie in care imaginatia si creativitatea regizorului Michel Gondry, omul din spatele unor mostre ultra-indragite de imaginar ludic precum La science des reves sau Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sunt puse in slujba rigorii intelectuale ale celebrului lingvist si filosof American Noam Chomsky.

Printr-o serie de conversatii animate 2D, desenate aproape in intregime in stilul deopotriva naiv si complex ce i-a devenit specific lui Gondry, publicul capata acces la memoria, logica si cunostintele stiintifice si istorice ale lui Chomsky, unice si covarsitoare. 

Intre titlurile de scurtmetraj din sectiunea Animash, menit sa ingreuneze decizia publicului este cu siguranta La Buche de Noel / A Town Called Panic: The Christmas Log, in regia lui Vincent Patar & Stephane Aubier, autorii indragitei animatii Ernest et Celestine, ce deschidea editia Anim'est din 2013. Un alt deliciu vizual al sectiunii este Marilyn Myller, o animatie stop motion premiata la Sundance, SXSW si Chicago Film Festival in regia lui Mikey Please si o continuare a scurtmetrajului sau premiat cu BAFTA, The Eagleman Stag.

Codul ciudat care apare in toate filmele de animatie Pixar

Alte titluri ce ar putea sa incline balanta sunt Hasta Santiago (r. Mauro Carraro), o co-productie Elvetia-Franta premiata la Annecy, Animatou si Varsovia si castigatoare a premiului Jean-Luc Xiberras pentru cel mai bun debut in 2013, sau Through the Hawthorn (r. Anna Benner, Pia Borg, Gemma Burditt), o  animatie din Marea Britanie ce prezinta o sedinta de terapie  intre un psihiatru, un pacient schizofrenic si mama acestuia, castigatoare a premiului Grand Prix la Stuttgart si proiectata la Clermont-Ferrand, Animafest Zagreb, Anima Mundi, SICAF si Hiroshima.

Nostalgicii ar putea sa rezoneze cu animatia elvetiana From Here to Immortality, in regia lui Luise Husler, in care doua foste staruri de desene animate - motanul Thomas si soarecele Jeremiah - accepta sa dea un interviu dupa multi ani de tacere, iar fanii celebrului serial Courage the Cowardly Dog se vor bucura sa il vada pe simpaticul caine fricos in 3D in The Fog of Courage, regizata de celebrul John R. Dilworth, invitat la Bucuresti la prima editie Anim'est.

Menita sa cucereasca publicul Anim'est este si productia poloneza Do serca twego / To Thy Heart (r. Ewa Borysewicz), o animatie in desen pe hartie selectata in competitia de la Berlinale anul acesta, ce prezinta povestea unei legaturi sentimentale intr-un cartier de blocuri.

Biletele pentru proiectii individuale pot fi achizitionate pe www.eventbook.ro. Pretul unui bilet este de 13 lei. Cea de-a noua editie Anim'est va avea loc in perioada 3-12 octombrie, la cinematografele Studio si Elvire Popesco si in Re:Animation Hub. Programul detaliat, pe animest.ro.

Programul detaliat Anim'est

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar