Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Produse naturale pentru un ten perfect si o piele de invidiat

De în Sanatate 25 iun 2010
Pentru a obtine efectele dorite este important sa folosim uleiuri esentiale si nu produse cosmetice care contin esente de plante sau inlocuitori ai acestora. Chiar daca este mult mai usor sa cumperi astfel de produse, femeia moderna va spune nu substantelor toxice si va incerca sa prepare singura produse cosmetice naturale avand ca baza plante, fructe si legume usor de cultivat sau de procurat. Iata cateva dintre ele si benefiicile lor:

Acnee

Acneea este cauzata de probleme hormonale, deficiente de vitamine, de un regim alimentar neadecvat sau chiar de stress. Iata cateva uleiuri esentaile si plante care ajuta la prevenirea si la tratarea acneei.

Aloe Vera

Seva de aloe vera hidateaza pielea, fiind recomandata in cazul tratarii arsurilor. Cremele cu aloe vera protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete, fiind recomandate inaintea expunerii indelungate la soare.

Ienupar

Din ienupar poate fi preparat un ceai aromatic care curata si tonifica pielea. Fructele ienuparului trebuie recoltate toamna devreme si puse la uscat. Din ele se prepara ceai, adaugand aproximativ o lingurita de fructe uscate la o cana de apa fierbinte. Se lasa 20 de minute dupa care se aplica pe piele sub forma de comprese. Ienuparul stimuleaza circulatia sangelui si dezinfecteaza ranile fiind recomandat pentru tratarea deramtitei, a eczemelor si a psoriazisului.

Suc de lamaie

Sucul de lamaie aplicat direct pe zona afectata de acnee da rezultate dar poate usca pielea, asadar este recomandat sa se foloseasca in amestec cu seva de aloe vera sau cu infuzie de calendula care se prepara fierband 100 grame de muguri proaspat culesi de calendula in 300 ml lapte.

Detoxifierea pielii

Infuzia din radacina de papadie ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor aflate la suprafata pielii. Frunzele de papadie au un efect detoxifiant, reducand totodata hormonii care favorizeaza aparitia acneei. Frunzele de papadie pot fi servite in salata sau sub forma de ceai. Puteti cosnuma 2-3 cani pe zi sau cate o cana dupa fiecare masa.

Regenerarea pielii

Pentru intepaturi de insecte si rani minore este suficient sa aplicati frunze de busuioc tocate pe rana/ intepatura sau sa picurati cativa stropi de seva proaspata. Tot pentru intepaturi puteti prepara tinctura de busuioc. Aveti nevoie de 20 de grame de frunze proaspete, maruntite si de 100 ml alcool de 70 grade. Se lasa la macerat timp de 15 zile. Se administreaza diluat in apa (o parte de tinctura la 5 parti de apa) si se aplica sub forma de comprese daca pielea este mai sensibila.

Musetelul poate fi folosit si el cu succes in regenerarea pielii, avand un efect tonic, emolient, antioxidant si antiinflamator. Poate fi folosit sub forma de infuzie sau de ulei.

Catina, folosita cu succes in tratarea arusrilor solare, poate fi preparata sub forma de ceai concentrat care se aplica sub forma de comprese pe zona afectata. Se mai poate prepara o crema din fructe uscate si macinate de catina, amestecate cu miere. Se unge zona inrosita si se lasa sa actioneze.

Estomparea ridurilor

Albastrele

Masca de fata cu albastrele catifeleaza pielea si reduce ridurile. Avem nevoie de o lingura de smantana, 2 linguri de lapte proaspat, o lingura de miere, o fiola de vitamina A si 100 - 200 grame pudra de albastrele sau infuzie de albastrele. Se amesteca si se aplica pe fata lasandu-se timp de 20- 30 minute sa actioneze.

Baia de aburi cu albastrele relaxeaza muschii faciali si deschide porii. Avem nevoie de 200 ml apa fierbinte in care am pus albastrele, petale de nemtoaice si musetel. Aseaza-te deasupra recipientului, cu un prosop pe cap. Aburii trebuie lasati 10 - 15 minute sa actioneze asupra pielii.

Remedii pentru tratarea celulitei

Exista o idee preconceputa conform careia celulita este asociata direct obezitatii. In realiatate celulita apare la majoritatea femeilor, indiferent de varsta si de greutate. Iata cateva remedii:

Grapefruit

Cel mai indicat in tratarea celulitei este sucul de grapefruit sau uleiurile esentiale pe baza de grapefruit. Iata o metoda  simpla de a scapa de celulita care, aplicata constant, poate avea rezultate miraculoase:

Intr-un recipient de plastic amesteca cantitati egale de ulei de grapefruit si ulei de alun. Poti folosi doar pulpa de grapefruit, pentru detoxifiere. Aplica uleiurile sau pulpa de fruct pe zona afectata masand bine timp de 10 minute. Infasoara in celofan zona pe care ai aplicat crema dupa care relaxeaza-te timp de 20 - 25 de minute intr-o camera incalzita. Fa un dus cu apa calda pentru a indeparta uleiul, urmat de un dus rapid cu apa rece.

Rozmarin


Uleiul de rozmarin (uneori amestecat cu ulei de masline) ajuta drenajul limfatic si imbunatateste circulatia in zonele afectate, impiedicand retinerea unei cantitati prea mari de lichide in organism.

Remedii pentru varice

Hrean

Sunt mai multe modalitati de a prepara hreanul insa cel mai simplu este sa aplici hrean ras direct pe zona afectata. Otetul de hrean are multiple beneficii si poate fi preparat acasa. Ai nevoie de 200 grame de radacina rasa de hrean si de 300 ml otet de mere. Se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se strecoara. Se aplica pe zona afectata sau poate avea uz intern, diluand o lingura de otet intr-un pahar cu apa amestecata cu o lingurita de miere. Se consuma de 2-3 ori pe zi.

Cimbru

Frunzele de cimbru se pot aplica direct pe zona afectata sau puteti prepara o fiertura din radacini de obligeana, frunze de urzica, castane si frunze de cimbru. Se adauga parti egale din fiecare, dupa care se pune la fiert in doua parti apa. Se adauga jumatate de lingurita de sare si se lasa la fiert dupa care se strecoara. Se afunda picioarele in fiertura timp de 20 minute.

Remedii pentru herpes

Galbenele

Se prepara un ceai concentrat din 2 linguri de flori de galbenele la o cana de apa fierbinte. Se lasa sa fiarba dupa care se acopera si se lasa la racit. Se tamponeaza zona afectata cu vata inmuiata in ceaiul preparat.

Ciuperci si alte infectii ale pielii

Nucile sunt folosite cu succes in tratarea ciupercilor de piele. Pentru aceasta nucile trebuie culese cat sunt inca verzi si lasate la inmuiat pentru a fi mai usor curatate de coaja. Coaja se pune la fiert iar fiertura rezultata se aplica sub forma de comprese pe zona afectata. La fel de bine cojile pot fi puse la macerat (200 grame la 500 ml alcool). Se strecoara iar amestecul obtinut se aplica pe zona afectata.

Tot pentru ciuperci si infectii ale pielii se mai poate prepara un amestec din pudra de scortisoara si miere, in parti egale.

Cenusa rezultata din arderea unui betisor de alun se aplica umeda pe zonele afectate de ciuperca piciorului. Ca alternativa se mai poate folosi seva rezultata din muguri sau un decoct preparat din radacinile si frunzele aceluiasi arbust.

Uleiuri esentiale pentru o piele frumoasa

Uleiul de alune: contine glucide, minerale si vitamine. Datorita continutului ridicat de proteine este indicat pentru orice tip de piele. Este folosit cu precadere in tratarea arsurilor cauzate de expunerea indelungata la soare hidratand pielea si ajutand la regenerarea ei.

Uleiul de caise
: poate fi folosit ca substitut al uleiului de alune. Catifeleaza si improspateaza pielea.

Uleiul din seminte de strugure
: este folosit ca emolient pentru arsuri. Totodata tonifica si intinereste pielea.

Uleiul de iasomie
: este folosit pentru pielea afectata de radiatiile solare. Este recomandat pentru pielea sensibila si este folosit de regula in tratarea dermatitelor.

Uleiul din seminte de morcov
: hidrateaza pielea si regenereaza tenul imbatranit.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr