Crown Prosecution Service (CPS) a precizat într-un comunicat că, după o revizuire a probelor, "nu mai există o perspectivă realistă de condamnare" în acest caz, care se referea la presupuse agresiuni sexuale comise asupra unei femei în august 1996.
"Am explicat decizia noastră tuturor părţilor", a declarat Frank Ferguson, şeful diviziei pentru infracţiuni speciale şi antiterorism din cadrul CPS.
În iunie 2022, procuratura britanică dăduse undă verde pentru inculparea producătorului american, ale cărui infracţiuni au declanşat în 2017 mişcarea #MeToo, "pentru două capete de acuzare privind agresiuni sexuale".
"Întotdeauna vom încuraja toate victimele potenţiale ale agresiunilor sexuale să se prezinte şi să contacteze poliţia şi vom urmări în justiţie (vinovaţii) oriunde sunt îndeplinite criteriile legale", a insistat el joi.
Harvey Weinstein, arestat în 2018, este deţinut pentru agresiuni sexuale şi viol în Statele Unite.
Fostul producător, în vârstă de 72 de ani, urmează să fie rejudecat în curând la New York, după ce o curte de apel a anulat, la sfârşitul lui aprilie, condamnarea sa din 2020 pentru violarea unei actriţe, Jessica Mann, în 2013, şi agresarea sexuală a asistentei de producţie Mimi Haleyi în 2006.
El rămâne în detenţie din cauza unei condamnări, din 2023, la 16 ani de închisoare, în Los Angeles, pentru alte cazuri de viol şi agresiuni sexuale.
Dezvăluirile din 2017 despre agresiunile sexuale comise de Weinstein au provocat un şoc la nivel internaţional şi au dat curaj multor victime să vorbească. Peste 80 de femei l-au acuzat de hărţuire, agresiune sexuală sau viol, printre acestea numărându-se actriţele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Ashley Judd.