Plantează aşa roşiile şi vor creşte mai frumoase şi mai înalte

De în Casa & Gradina 5 noi 2018

Puține lucruri se compară cu plăcerea de a vedea roadele propriei munci. Este vorba atât despre experiența în sine de a planta ceva cu mâna ta și a vedea cum se dezvoltă, cât și despre faptul că dacă este un fruct sau o legumă, atunci cu siguranță nu vei avea ocazia să mănânci altceva mai gustos.

Aproape toată lumea care are o grădină va cultiva roșii la un moment dat sau altul, deoarece sunt plante relativ simplu de întreținut, dar ajută întotdeauna să ai un as în mânecă. Cei care au reușit să crească măcar un vrej de roșie au cu ce să se mândrească, dar ești pe cale să le afli secretele.

1. Plantează-le adânc

Poate fi tentant să pui semințele la suprafață, dar dacă le bagi mai adânc în pământ, planta va avea o bază mai solidă și va crește mai bine. Iar dacă folosești metoda în care iei o plantă tânără și o pui în pământ, ar trebui să o înfigi cu cel puțin două treimi din tulpină.

2. Un altfel de mod de a planta adânc

Dacă chiar nu vrei să plantezi adânc sau pur și simplu nu poți săpa în sol, pune planta înclinată în pământ și asigură-te totuși că este măcar 15 cm acoperită.

3. Hrănește-le

Roșiile au nevoie de un sol sănătos și lumina soarelui. De asemenea, ar trebui să le fertilizezi și să le uzi în fiecare săptămână, ca să ai roșii mai mari.

4. Oferă-le sprijin

Când deja se înalță, roșiile au nevoie de un arac pentru a nu se lăsa pe sol și a se rupe din cauza propriei greutăți. Unii oameni construiesc adevărate cuști în jurul lor, dar dacă vrei vrejuri cu adevărat înalte, mai bine doar înfigi un par în pământ și le legi cu ață de acesta.

5. Fertilizator natural

Poți folosi zaț de cafea și coji de ouă pe care să le mărunțești și să le pui la rădăcină. Acestea vor hrăni planta și vor ține la distanță melcii. Pentru un efect și mai hrănitor, unii oameni pun un ou crud la rădăcină, înainte de a planta roșiile.

6. Tunde-le

Ai grijă să le scoți părțile uscate sau bolnave, iar dacă fructul sau orice frunză este pe moarte, mai bine le îndepărtezi, ca să împiedici moartea tuturor roșiilor.

Dacă nu ai o grădină mare, roșiile pot fi crescute cu ușurință în containele, deoarece au nevoie doar de puțină atenție pentru a crește mari și frumoase.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct