PERICOLUL din alimentele "FĂRĂ GLUTEN"

De în Sanatate 12 mai 2017

Tot mai mulţi români aleg să mănânce fără gluten, din motive medicale sau pur și simplu ca să fie "în trend", şi caută produse care conţin înlocuitori ai acestuia - destul de greu de găsit, în special la alimente precum pâinea. Se pare însă că "fără gluten" nu înseamnă "sănătos"!

Produsele fără gluten au mai multe grăsimi şi mai multe calorii faţă de cele "normale", ceea ce poate duce în timp la obezitate, mai ales când e vorba de copii.

Consumatorii sunt induşi în eroare de alimentele fără gluten, iar experţii recomandă că ele să fie reformulate, folosind ingrediente care să asigure o alimentaţie sănătoasă.

Un studiu lansată în această săptămâna de Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică avertizează că alimentele fără gluten pot avea un conţinut caloric semnificativ mai mare, dar mai puţine proteine, iar asemenea dezechilibre pot afecta creşterea copiilor şi pot amplifica riscul obezităţii infantile.

Daciana Sârbu, eurodeputata pe care autorii studiului au consultat-o despre legislaţia europeană privind alimentaţia, spune că "din păcate, în acest moment oamenii nu au suficiente surse de informare în legătură cu ceea ce consumă şi nu pot face comparaţii între produsele cu şi fără gluten, deoarece unele alimente (precum pâinea) nu au obligaţia de a fi etichetate". Ea cere ca etichetele să includă mai multe informații, pe care oamenii să le poată înțelege ușor.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...trend", şi caută produse care conţin înlocuitori ai acestuia – destul de greu de găsit, în Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
...trend", şi caută produse care conţin înlocuitori ai acestuia – destul de greu de găsit, în Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct