Partenerul ideal are material genetic similar în proporţie de 50%

De în Dragoste & Sex 29 mai 2017

Potrivit unui studiu recent, poţi fi scutită de problemele apărute în viaţa amoroasă dacă alegi un partener care îţi aminteşte de unul dintre fraţii tăi.

Conform unui studiu publicat în Evolution and Human Behavior, bazat pe teoria evoluţiei, rezultate optime în ceea ce priveşte alegerea partenerului şi reproducerea sunt obţinue atunci când există un echilibru între asemănările şi diferenţele genetice dintre parteneri.

Este deja dovedit că reproducerea în cazul partenerilor înrudiţi este problematică, iar cercetătorii arată că şi în cazul în care partenerii sunt mult prea diferiţi există consecinţe genetice. Astfel, oamenii au evoluat, potrivi acestei teorii, spre a căuta un partener care este în egală măsură similar şi diferit din punct de vedere genetic.

"Cercetări anterioare au arătat deja că oamenii aleg, de regulă, parteneri care seamănă într-un fel sau altul cu părinţii lor.", a explicat Tamsin Saxon, profesor de la Northumbria University.

A fost formulată în baza acestor cercetări o teorie potrivit căreia trăsăturile faciale sunt un punct de referinţă util pentru a identifica asemănările genetice. "Ne-am dat seama că această teorie se poate aplica foarte bine şi în cazul altor rude. Astfel, am vrut să vedem dacă putem detecta asemănările de percepţie dintre partenerul şi fraţii unui individ", a completat profesorul.

Pentru a testa această teorie, o serie de voluntari au fost rugaţi să privească imagini cu diferiţi bărbaţi şi să aleagă dintr-o paletă largă de fotografii pe cea în care apare un individ care seamănă foarte mult. Subiecţii nu au ştiut dacă între indivizii din cele două grupuri de fotografii exista vreo legătură de rudenie. Cu toate acestea, majoritatea subiecţilor ales fotografii în care apăreau partenerul şi fratele unor femei care au trimis fotografii pentru a susţine această cercetare.

Cu toate acestea, profesorul nu recomandă să îţi îngustezi aria de căutare, limitându-te la potenţiali parteneri care să semene cu părinţii sau alte rude, fiindcă există şi numeroase excepţii la această teorie.

Tag-uri: ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...la potenţiali parteneri care să semene cu părinţii sau alte rude, fiindcă există şi numeroase excepţii la această teorie. Feminis.ro loading...
(sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({
id : "340741",
...
...problemele apărute în viaţa amoroasă dacă alegi un partener care îţi aminteşte de unul dintre fraţii tăi. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
...problemele apărute în viaţa amoroasă dacă alegi un partener care îţi aminteşte de unul dintre fraţii tăi. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep