Oare cât de bine este să îți folosești telefonul mobil la o nuntă...

De în Nunţi 20 aug 2019

Conform unui fotograf profesionist, amatorii de poze pentru rețelele de socializare îngreunează munca unui fotograf, care trebuie să imortalizeze cele mai bune momente pentru albumul foto al mirilor.

Părerea fotografilor profesioniști

Pentru foarte multă lume, telefoanele sunt locul unde se păstrează toate contactele și de unde se citesc știrile, ele sunt primul lucru la care se uită cineva dimineața și ultimul la care se uită înainte de culcare, dar Hannah Way, un fotograf profesionist stabilit în Texas și care s-a specializat pe fotografie de nuntă, consideră că ne pierdem prea mult în telefoane și uităm să trăim. Într-o postrare de pe rețelele de socializare, Hannah a povestit cum cineva care făcea poze cu telefonul pentru Instagram, a stricat un cadru pe care ea însăși voia să-l ia cu mireasa condusă la altar de către tatăl său. Ea i-a rugat pe această cale pe toți invitații la o nuntă să nu se mai uite la nuntă prin intermediul unui ecran ci chiar să-și închidă telefoanele și să se bucure de petrecere. A explicat cum a așteptat fix momentul potrivit în unghiul potrivit, dar că în momentul în care trebuia să facă poza i-a intrat în cadru un iPhone. A explicat apoi cum oamenii își folosesc adesea telefoanele la o nuntă, pentru că vor să arate tuturor unde se află, dar acest obicei devine deja frustrant, pentru că o poză făcută de un amator nu se poate compara cu cea făcută cu un aparat profesionist.

În ultimii ani, mirii chiar au început să le ceară invitaților să-și închidă telefoanele, iar acest lucru îi încântă pe fotografi, care se pot desfășura în voie și care pot astfel să surprindă emoțiile de pe chipurile tuturor.

Părerea organizatorilor de nunți

Leslie Luu, de la compania Elle Weddings din Vancouver, consideră și ea că în timpul ceremoniei de nuntă, atenția invitaților ar trebui să fie asupra momentului în sine și nu asupra telefonului din mână. Ea speră că acest obicei să dispară curând, dar până atunci, cei care mai fac poze să încerce să fie cât mai discreți, eventual să stea pe scaune și să nu intre cu telefonul în fața tuturor.

La restaurant se permite

Specialiștii consideră totuși că interzicerea telefoanelor mobile la petrecerea de la restaurant ar fi deja prea mult și că este suficient ca în calitate de oaspete să nu folosești tehnologia măcar la ședința foto și biserică. Chiar dacă oamenii nu postează pe rețelele de socializare poze de la nuntă, probabil că ei vor dori ca după câteva ore să-și folosească telefoanele pentru altceva, pentru că pot exista și momente moarte, în care muzica se liniștește, mâncarea întârzie și nici un program artistic nu reușește să ridice oamenii de la mese, caz în care verificarea e-mailurilor nu este ceva chiar atât de rău.

Oaspeții trebuie să țină minte că au fost invitați la nuntă pentru un anumit motiv și anume să se bucure împreună cu mirii de Marele Eveniment, tocmai de aceea trebuie să-i respecte și să trăiască alături de el, nu prin lentilele telefoanelor ci prin însăși prezența lor fizică și spirituală.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Nunţi
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi