Numără aluniţele de pe braţul DREPT şi află cu ce risc te confrunţi

De în Sanatate 28 oct 2015

Specialiştii ne atrag atenţia asupra unui subiect extrem de important: aluniţele care apar pe braţe. Cu cât sunt mai numeroase în aceste zone, cu atât poţi avea un risc crescut de a face cancer la piele.

alunite

Numărul de aluniţe de pe braţul tău drept este un indicator al probabilităţii de a face la un moment dat cancer la piele, sugerează un nou studiu.

Oamenii care au mai mult de 11 aluniţe pe braţul drept ar putea avea un risc mai mare de cancer la piele, arată o cercetare publicată în "British Journal of Dermatology".

Cercetătorii de la King's College din Londra spun că au descoperit o nouă metodă pentru ca medicii să evalueze dacă o persoană prezintă sau nu riscul de a dezvolta melanom (cancer la piele).

Numărarea aluniţelor dintr-o zonă delimitată cum ar fi braţele reprezintă un indicator bun pentru depistarea potenţialelor probleme, spun experţii.

Se crede că aproximativ 20 până la 40% dintre cazurile de melanom se dezvoltă din aluniţe care existau anterior, iar dacă ai mai mult de 100 de aluniţe pe corp, acesta este un "indicator puternic".

Dar reprezentanţii Cancer Council spun că pe corpul tău pot exista alţi indicatori care pot scoate la iveală cât de susceptibilă eşti să dezvolţi o formă de cancer la piele.

"Cu cât ai mai multe aluniţe şi mai mulţi pistrui, cu atât este mai mare probabilitatea să ai pielea deteriorată. Dacă ai multe aluniţe pe corp, acest lucru sugerează un risc mai mare de cancer la piele sau melanon, la fel ca şi pielea deschisă la culoare, părul roşu sau blond şi ochii albaştri", a declarat Craig Sinclair din cadrul Cancer Council, pentru news.com.au.

Specialistul citat spune că aluniţele canceroase au fost mai adesea localizate pe picioare, cap şi pe gâtul unei femei, dar şi pe trunchiul unui bărbat, dar acestea ar putea să apară oriunde.

Pare să existe o suspiciune mai mare în aceste zone, care probabil are legătură cu tiparele de expunere a pielii. Specialistul a mai spus că pistruii şi aluniţele "au fost în general grupate împreună atunci când a fost vorba de o legătură directă cu riscul de cancer".

Studiul despre aluniţe a examinat informaţiile de la 3594 de femei gemene. Asistentele medicale special antrenate pentru acest lucru au făcut o numărătoare a aluniţelor pe 17 zone ale corpului fiecărei persoane.

Tipul de piele, părul şi culoarea ochilor, dar şi pistruii a fost de asemenea factori luaţi în seamă în această cercetare. Oamenii de ştiinţă au descoperit că numărul de aluniţe de pe braţul drept a fost cel mai predictiv factor care arăta cât de multe aluniţe se găseau pe întregul corp.

Acele persoane care aveau mai mult de 7 aluniţe pe braţul drept au avut un risc de 9 ori mai mare de a avea peste 50 de aluniţe pe toată suprafaţa corpului. Acele femei cu mai mult de 11 aluniţe pe braţul lor drept au avut o predispoziţie de a avea peste 100 de aluniţe pe tot corpul.

Experţii au descoperit că zona de deasupra cotului a fost în mod special predictivă pentru a determina numărul total de aluniţe de pe corp. Picioarele au fos, de asemenea, strâns legate de numărătoarea totală, în timp ce spatele bărbaţilor a scos la iveală un risc ridicat de cancer la piele.

"Am demonstrat că numărul de aluniţe de pe braţ care este mai mare de 11 este asociat cu un risc semnificativ de a avea pe corp mai mult de 100 de aluniţe, care este în sine un factor puternic ce indică riscul de melanom sau cancer la piele", au concluzionat oamenii de ştiinţă. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi