chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Miturile iubirii

Mitul numarul 1.
“Iubirea adevarata invinge totul.”

Un mare bulshit.Credem ca iubirea pe care i-o purtam celuilalt ne va ajuta sa trecem peste orice obstacol. Nicio circumstanta sau conflict nu ii va rezista.Versiunile concrete ale mitului sunt propozitii de genul:Daca imi doresc cu adevarat partenerul nu conteaza…- ca fumeaza excesiv- ca este interesat numai de sport-ca familia partenerului nu ma place-ca traim la sute de kilometrii distanta-ca e mult mai in varsta ca mine-ca citeste doar reviste de moda-ca e alcoolic-ca vrea multi copii iar eu vreau doar unul-ca viata sexuala este un dezastruetcDaca se intampla sa crezi cu fanatism in acest mit atunci asteapata-te la urmatoarele tipuri de consecinte:-Vei minimaliza amplitudinea problemelor din realatia voastra sau vei evita sa cauti solutii reale, amagindu-te permanent cu ideea ca ele conteaza mai putin decat iubirea dintre voi. In cele din urma, conflictele mocnite vor izbucni, cu o forta care va contrabalansa afectiunea si grija pentru celalalt.  Vei ramane intr-o relatie care nu merge( blocata) sperand ca el se va schimba daca tu il vei iubi mai mult. Din pacate nu este suficient ca un om sa fie iubit pentru a se schimba.Este nevoie ca el sa isi doreasca sa se schimbe.exemplu: “ el depinde de alcool sau droguri, ea are o rivala de temut: substanta.  S-a format un triunghi al iubirii din doua fiinte umane si un obiect inanimat. “Totusi ea asteapta ca el sa renunte. Ii vine greu sa accepte ca a iubi un om dependent este de fapt a iubi un sclav. Iar un scalv nu poate fi o parte a unei realatii sanatoase.Dar intr-o zi ea renunta si pleaca. Dupa un timp incepe sa se simta vinovata:”L-am abandonat. Daca l-as fi iubit mai mult as fi ramas langa el si l-as fi salvat” .Aceasta este o atitudine STUPIDA. Daca partenerul tau este un dependent care refuza ajutorul cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa PLECI. Daca ramai vei ajunge sa il urasti in acelasi fel in care l-ai ura daca te-ar fi inselat cu o alta femeie.Prin urmare iubirea nu invinge totul si nu este suficienta pentru a face o relatie sa avanseze si sa infloreasca. ( Adrian Nuta).

Va spun din propria mea experienta ca este un bulshit. Am avut un prieten care bea foarte mult si pe langa asta mai juca la ruleta. Se ingropa in datorii si disparea din peisaj. Am vrut sa il ajut,sa il fac sa constientizeze ca nu este ok pentru el,ca se autodistruge. Of course,nu a mers. Devenisem parca pentru el maica-sa ceea ce nu e prea indicat si nici sexy. Trust me, genul asta de relatie distruge orice potential pentru o adevarata relatie.

Mitul nr 2.
Iubirea este recunosculta imediat la prima intalnire

In mitul asta credeam si eu pe la 14 ani. Apoi sa zicem ca m-am mai maturizat si mi-a venit mintea la cap( ha ha ha)aca se intampla sa crezi cu fanatism in acest mit atunci asteapata-te la urmatoarele tipuri de consecinte:-Vei minimaliza amplitudinea problemelor din realatia voastra sau vei evita sa cauti solutii reale, amagindu-te permanent cu ideea ca ele conteaza mai putin decat iubirea dintre voi. In cele din urma , conflictele mocnite vor izbucni, cu o forta care va contrabalansa afectiunea si grija pentru celalalt.  Vei ramane intr-o relatie care nu merge( blocata) sperand ca el se va schimba daca tu il vei iubi mai mult. Din pacate nu este suficient ca un om sa fie iubit pentru a se schimba.Este nevoie ca el sa isi doreasca sa se schimbe.exemplu: “ el depinde de alcool sau droguri, ea are o rivala de temut: substanta.  S-a format un triunghi al iubirii din doua fiinte umane si un obiect inanimat. “Totusi ea asteapta ca el sa renunte. Ii vine greu sa accepte ca a iubi un om dependent este de fapt a iubi un sclav. Iar un scalv nu poate fi o parte a unei realatii sanatoase.Dar intr-o zi ea renunta si pleaca. Dupa un timp incepe sa se simta vinovata:”L-am abandonat. Daca l-as fi iubit mai mult as fi ramas langa el si l-as fi salvat”.

Aceasta este o atitudine STUPIDA. Daca partenerul tau este un dependent care refuza ajutorul cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa PLECI. Daca ramai vei ajunge sa il urasti in celasi fel in care l-ai ura daca te-ar fi inselat cu o alta femeie.Prin urmare iubirea nu invinge totul si nu este suficienta pentru a face o relatie sa avanseze si sa infloreasca.Iluzia ca vom stiinstantaneu daca este vorba sau nu de adevarata iubire este intretinuta de filmele romantice la care suntem expusi,din cantecele pe care le ascultam, din propriile noastre reverii.Iubirea profunda,reala se dezvolta in timp. Hipersensibil la stimuli erotici din mediu devii dependent de iubirile inflamate si tranzitorii. Este mai ales cazul celor cu o mare nevoie de afectiune la varsta adulta ( pentru ca nu a fost optim in copilarie,)exemplu: Ea s-a despartit de 3 luni de prietenul ei dupa o relatie furtunoasa de 2 ani.,dar nu isi poate lua gandul de la el. Singurul ei suport este un vechi prieten din copilarie. Datorita lui se mentine pe linia de plutire. Intr-o zi se surprinde imbratisandu-l mai tare decat de obicei si sarutandu-l. Brusc devine confuza. “ ce fel de relatie va fi asta daca nu a existat dragoste la prima vedere?”Exista oameni pentru care iubirea nu poate fi linistita. Iubirea este spectaculoasa,entuziasta,dramatica sau nu este deloc. (Adrian Nuta)Da,recunosc sunt adepata relatiilor tumultoase,alea prea linistite ma enerveaza si ma plictisesc prea repede. Asa sunt construita:))

Mitul nr. 3 
Exista o singura persoana si numai una pentru tine 

Angajati sau nu intr-o relatie, putem ajunge in situatii cu totul caraghioase, formuland judecati de genul:Nu poate fi El/Ea pentru ca….- e prea mica de inaltime-nu ii place sa danseze-nu urmareste Animal Planet-mananca prea multa ciocolata-are un copil dintr-o casatorie anterioara-nu ii place sa gateasca-se gandeste prea des la sex-are burta Datorita faptului ca il compari tot timpul cu imaginea din capul tau nu mai ai timp si energie pentru a-i descoperi si aprecia unicitatea. Cand te astepti ca celalalt sa fie perfect,pierzi din vedere ceea ce pe el il face diferit,unic,special. Comparat cu o imagine mentala prefabricata, in mod natural,va pica examenul.( Adrian Nuta)Am obiceiul sa imi fac o lista in minte cu ce imi doresc de la un partener. Din punctul meu de vedere nu este un lucru rau,nu este un lucru rau sa incerci sa cauti ceea ce vrei si ceea ce iti place.

Mitul nr 4
Partenerul perfect iti va satisface toate nevoile. Sigur,toti avem senzatia ca partenerul detine un glob de cristal si stie exact ce ne dorim,gandim si simtim,asta fara sa i comunicam. But, realitatea este alta. Nu are GLOB! Deci trebuie sa facem efortul sa comunicam cu partenerul.
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

cos35 (06.01.2014, 18:25)
Mai multa grija la gramatica si alte greseli , in rest - sunt intr-u totul de acord

recunosculta
aca se intampla
schimbe.exemplu: (aici trebuia virgula ,nu punct...)
vom stiinstantaneu
astea sunt doar cateva din ceea ce nu am inteles.....
Răspunde-i
Lucia Petrescu (30.12.2013, 20:40)
An nou cu tot ce e mai bun, cu prietenie, cu dragoste (alege tu), cu succese, impliniri! La multi ani!
Răspunde-i
melissa (18.05.2013, 09:21)
partenerul nostrum are calitati si defecte,la inceput,orbiti de dragoste nu vedem decat calitatile,pe masura ce cunoastem mai bine partenerul ne dam seama ca de fapt e un om obisnuit,numai noi l-am ridicat inconstient pe un piedestal.Si el nu se va schimba,oricat am incerca,vor incerca doar sa ne faca pe plac cat vor putea de bine.
Răspunde-i
Motanul (07.05.2013, 01:37)
da pisi, ala este idealul dar putini il ating. e un fel de a castiga la 6/49
cine nu reuseste sa atinga acest ideal, adica majoritatea, se transforma intr-o mare de frustrati, oameni suparati pe viata.
e usor sa te indragostesti de o persoana, dar e ff greu ca acea persoana sa fie si 100 compatibila cu tine sub toate aspectele. ( inclusiv chestii care nu mai tin de persoana in sine ci de detalii complementare, cum ar fi familia din care provine, rasa,distanta etc )
cu toatea astea sunt si persoane, incapatanate cei drept, care pana la urma '' o fac sa mearga'' :)))) ((relatia bineinteles)
Răspunde-i
Lucia Petrescu (20.04.2013, 21:38)
Dupa parerea mea iubire <=> compatibilitate din toate punctele de vedere + incredere + prietenie + sacrificiu + respect + bun simt. Altfel, inutil.
Răspunde-i
Mihaela Neacsu (09.04.2013, 09:00)
Iubirea, culmea este un plural de maxim doi. Normal ca daca o conjugi la persoana intai este un '' bulshit''. Si daca nici nu sti cine iti este alaturi este un ''bulshit'' si mai mare. Mai vorbim cand intr-adevar este vorba de iubire,nu de atractie combinata cu prietenie,cum am eu impresia ca ai descris tu aici.
P.S. Tot din experienta am scris si eu.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar