nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

Mitocan de Romania

De în Monden 6 aug 2009
Poate sa aiba trasaturi comune cu cocalarul, dar in timp ce primul este o varianta mai soft si bazata in special pe prostie si lipsa de cultura, mitocania este o "boala" mult mai grava. Agresiva, perseverenta, intentionata, enervanta si lipsita de respect pentru tot ceea ce inseamna valoare si bun simt. Feminis.ro a gasit din marea de mitocanie cateva exemple relevante pentru masculul de Romania.

Experiment: Se alege o zi de weekend, de preferinta ploioasa sau, daca nu una in care termometrul sa arate cu multe grade peste valorile normale de temperatura si un supermarket despre care stii sigur ca este aglomerat la ora aceea.

Goana dupa cosul mult dorit. Din cateva miscari scanezi locul unde acestea se afla si iti dai seama ca nu a mai ramas niciunul pentru tine. Dar esti femeie, simturile sunt mai ascutite si nu renunti cu una cu doua. Trebuie sa fie pe undeva. Si da. Il vezi. Dintr-o privire masori distanta pana la el, grabesti pasul si intinzi mana sa il apuci ca pe un trofeu mult asteptat. Dar stupoare, esti deposedata de el in mod miselesc de "un domn" care tocmai ti-a taiat calea, si bazandu-se pe o anvergura mai mare a bratelor, te-a lasat sa te uiti lung, in urma lui. Nu poti insa sa taci: Ce mitocannnnnnnn strigi dupa el! Nimic nu-l face insa sa-si schimbe decizia, intoarce putin capul, iti spune: Taci fa! Si merge mai departe.

Mitocanul este cel care, pe o strada din Snagov, dupa ce si-a umput burta cu mici si bere porneste cu muzica la maxim spre buricul targului: metropola noastra draga, Bucuresti. I-a mai ramas ceva bere in doza ieftina, care o sa sfarseasca cel mult langa un cos de gunoi, daca nu pe margine drumului, si s-a gandit ca daca o arunca pe o femeie care facea jogging in zona o sa fie "tare". Femeia aceea nu era nimeni alta decat atleta care a intrat in Cartea Recordurilor si a cules aplauze la scena deschisa si aprecieri de pe intreg mapamondul: Constantina Dita Tomescu, cea care la 42 de ani aducea prima medalie olimpica de aur pentru maratonul romanesc.

Il recunosti dupa cum scuipa seminte la coltul blocului, dupa cum infuleca grabit dintr-o saworma, cu burta peste cureaua pantalonilor si cu o mana pe portierea unei masini de teren parcata evident, pe trecerea de pietoni.

Il recunosti cand fluiera dupa tine pe strada, intinzand frustrat mana catre sanii sau fundul tau. Il recunosti dupa cum duhneste a bautura si tutun si urca scarile, tipand cu doua etaje mai jos la nevasta, sa-i deschida usa si sa-i puna de mancare.

Il recunosti cand, in parc, ii spune copilului imbracat cu pantofi albi, papion sau rochita cu paiete, indesandu-l cu mancare de la fast-food, sa-l bata sau sa-i ia jucaria unui camarad de joaca.

Il recunosti cand se baga in fata ta la rand, chiar daca in filme ai vazut ca barbatii sunt galanti, deschid portiera doamnelor si se ofera sa le ajute sa care pungile cu alimente de la supermarket.

Mitocanul obsedat de "forme"  

Nu-mi place sa port sutien si gata. Am avut norocul sa fiu inzestrata cu niste sani care stau inca bine si fara sustinere si care nu au nevoie de niciun tuning pana la aceasta varsta. Asa ca indiferent de ceea ce imi pun pe mine, privirile barbatilor raman fixate obsesiv undeva mai sus de buric. Si poate nu aveam nimic cu asta daca totul s-ar opri la capitolul privit. Nici asta nu este tocmai ok, mai ales cand ai de-a face cu pupile dilatate de parca in fata lor se afla doza zilnica a unui toxicoman, sau cu guri cascate si umede, de la saliva. Dar nu, trebuie sa apara mitocania celor care striga: Mamaaaaaaaaa ce t*t* are asta? Ce balcoane! Sau a celor care intind mana hulpav, doar, doar or atinge ceva.

Mitocanul bataus

Se enerveaza din orice si nu ezita sa-si arate muschii. Are bata de baseball intotdeauna la indemana si nu exista sa faca uz de ea imediat ce intra in conflict cu cineva. Daca nu, se bazeaza pe pumn. Pumn ca el nu are nimeni isi spune in barba. Il recunosti dupa maiourile decoltate si tricourile mulate pe trupul lucrat la o sala de cartier. Dupa fata brazdata de cicatrice, dupa privirea incetosata de furie.

Mitocanul din trafic

Intalnit la semafor, mergand pe contrasens, depasind prin locuri intezise, parcand pe trecerea de pietoni, blocandu-te in parcare. Mitocanul este cel care are impresia ca strada toata este a lui si orice este permis. Sa tureze motorul la maximum, sa porneasca cu scartait de roti, sa franeze in ultimul moment. De obicei masina este una tare, de multe ori tunata.

Mitocanul de Parlament

Este cel care primeste prima si pentru ca respira. Mananca la cantina Parlamentului la preturi mai mici decat la cele intalnite la cantinele studentesti. Primeste bani pentru chiria in Bucuresti chiar daca are trei case si o masina atat de mare incat ar putea sa locuiasca si in ea. Este cel care spune ca stie limbi straine chiar daca asta inseamna sa boloboseasca fraze fara sens intr-o limba necunoscuta.

Este cel care trece in viteza, in coloana oficiala. Imbracat in costumul de mii de euro spune ca intelege problemele celor care l-au ales dar nu stie cat costa o cartela de metrou.

Este cel care beneficiaza de imunitate atunci cand fura, denigreaza, calomniaza, ameninta. Este cel care da legi in favoarea intereselor personale, care se simte Dumnezeu atata timp cat are mandat.

Este cel de care poti sa te feresti doar din patru in patru ani. Atunci cand ai puterea de a spune Nu, cand vine vorba de a pune stampila pe numele aflat pe buletinul de vot.  Dar daca toata lumea s-ar feri, n-am mai avea niciun guvernant.

Mitocanul burtos de bere

Cel care sta toata ziua la terasa dand pe gat cantitati industiale de bere, cu burta cat un butoi, cu degetele butucanoase pe sticla ieftina. Isi linge buzele, nu cumva sa iroseasca vreo picatura din licoarea spumoasa. Pleaca pe doua carari, urineaza prin boschetii de la marginea carciumii, asta daca mai are o urma de pudoare si nu o face fatis, unde-l apuca.

Mitocanul nespalat

Il intalnesti peste tot, dar te deranjeaza cel mai mult cand dai peste el intr-un mijloc public de transport. Mirosul de transpiratie este insuportabil si firele de par ies prin tricoul de poliester. Te agreseaza olfactiv si singurul mod prin care poti sa scapi de el este sa mergi pe jos.

Mitocanul manelist/ houser

Am decis sa nu critic preferintele muzicale desi imi este greu sa ma abtin. Dar cum sa taci cand mitocania razbate din boxe cu o intensitate de nesuportat. Decibelii ridicati la rang de politica de promovare a mitocaniei, mai ales in spatiul urban. Nu-l intereseaza privirile dezaprobatoare ale celor din jur, cand deschide telefonul in metrou, autobuz sau pe strada pentru a asculta ultima piesa a lui Guta. Si de-ar asculta-o numai o data. Nu, o repeta obesesiv pana ii inveti si tu versurile.

Si alti mitocani....

Mitocanul este doctorul care asteapta sa-i dai spaga pentru a te baga in seama si caruia juramantul lui Hipocrat i se pare desuet, este profesorul care intarzie la ore, care uita sa mai predea lectia pentru a avea mai multi copii la meditatie, politistul care te opreste fara niciun motiv si care nu-ti da drumul pana nu ii lasi "de-o bere", functionarul de la ghiseu care in timpul serviciului face orice altceva decat sa te bage in seama...

Lista este deschisa. Voi peste ce mitocani ati dat? Unde? Si cum ati scapat de ei?

Citeste si: Te-ai saturat de criza si probleme? Toni Grecu iti spune intr-in interviu acordat Feminis.ro reteta prin care umorul te salveaza!

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr