Măsură incredibilă luată de guvernul chinez

De în Lifestyle 31 oct 2018

În 1993, guvernul chinez a luat decizia să protejeze tigrii și rinocerii, folosiți la momentul respectiv în medicina tradițioanală, dar acum, după 25 de ani, a decis, din motive necunoscute publicului larg, să ridice interdicția în privința comercializării oaselor de tigru și a cornului de rinocer.

Organizațile de protecție a animalelor au ținut să sublinieze că această directivă contravine măsurile adoptate de China în 2017, când se anunța interzicerea comerțului cu fildeș. Din păcate, măsura de a legaliza din nou comerțul cu părți din tigri și rinoceri vine într-un moment în care oricum aceste animale sunt deja pe cale de dispariție.

Investigațiile au arătat că pe piață există încă o mare cerere de oase de tigru și corn de rinocer, dar legile anterioare țineau sub control fenomenul comercializării acestora, deoarece pedepseau aspru braconierii, dar acum că oamenii nu se mai simt amenințați de lege, expansiunea rapidă a acestui fenomen este inevitabilă.

Kate Nustedt, directoarea programului Animals in the Wild, din cadrul organizației World Animal Protection, a declarat că: „Tigrii și rinocerii beneficiau de un oarecare grad de protecție datorită acestei interziceri, dar ținând cont de faptul că ea nu mai există, aceștia sunt într-un real pericol foarte mare. Tigrii, ca și alte animale sălbatice, trebuie să trăiască în natură, nu există scuze pentru ținerea lor în captivitate, unde sunt destinați unei vieți mizerabile și apoi uciși în scopuri medicale. Lucrăm de ani de zile la salvarea urșilor, a căror bilă este folosită în medicina asiatică și de curând am făcut mari progrese în Corea de Sud, dar vom continua campaniile de stoparea a violenței și față de toate celelalte animalele sălbatice, deoarece în lumea modernă există alternative sintetice viabile și medicina nu mai trebuie să apeleze la disecții și cobai.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct