Măsură fără precedent luată în calcul de guvernul britanic

De în Lifestyle 2 noi 2018

Guvernul din Marea Britanie tocmai a anunțat planurile de a introduce o taxă pe importul și fabricarea de ambalaje din plastic nereciclabil.

Taxa este considerată o măsură pentru a reduce cantitatea imensă de reziduri generată de britanici și a scădea poluarea cu plastic din mediul înconjurător. Noua taxă va fi aplicată ambalajelor care conțin mai puțin de 30% plastic reciclabil, deoarece conform statisticilor oficiale, britanicii folosesc anual 2.26 milione de tone ambalaje din plastic, majoritatea fiind făcut cu ajutorul unei formule noi, nereciclabilă.

Taxa a fost anunțată în bugetul pe 2018 de către Philip Hammond, care încă studiază detaliile pentru a găsi momentul oportun de a o implementa, aceasta fiind o adăugare la ecluderea paielor și a paharelor de platic de unică folosință. El a declarat în Parlament faptul că: „Marea Britanie trebuie să devină un lider în ceea ce privește diminuarea poluării oceanelor cu plastic, deoarece chiar dacă vesela de unică folosință este convenabilă pentru consumatori, pe termen lung, aceasta este dăunătoare oceanelor, care asigură continuitatea vieții umane și nu numai.

Încă se discută implementarea acestei legi, ce ar trebui introdusă de la 1 aprilie 2022 și pentru care oamenii de afaceri ar avea acest timp la dispoziție să-și pună în ordine aplanurile de acțiune și să se alinieze la normă. Deocamdată s-au discutat patru moduri de a taxa fabricarea și folosirea plasticului, inclusiv prin moduri de a reduce această cerere imensă de pahare, farfurii și tacâmuri din plastic prin oferirea de alternative viabile și încurajarea reciclării.

Ambalajele din plastic reprezintă unul dintre cele mai mare pericole pentru mediul înconjurător și potrivit Fundației Ellen MacArthur, doar aproximativ 14% din tot plasticul fabricat este apoi reciclat, ceea ce înseamnă că restul este lăsat să se descompună de unul singur, în sute de ani și chiar și atunci rămâne în mediu sub formă de microplastic, care a fost descoperit în 83% din rezervele de apă potabilă ale lumii.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr